20152016 Veld 2016/05/22 Avanti - DeetosSnel 28-16
2016/05/22 Avanti - DeetosSnel 28-16
Meike Noorlander
Koen Ruigrok
Vincent van Beek
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Nikki van Trigt
30' Niet bekend Meike Noorlander
30' Niet bekend Thomas Reijgersberg
30' Niet bekend Sophie Donkervoort
30' Niet bekend Manon Ballings
Sophie Donkervoort(1)

Wat een heerlijke middag was het. Veel publiek , prachtig weer en een fantastische  wedstrijd waarin de spelers op grootse wijze afscheid nemen van toppers David, Thomas en Rick.

En laten we ook niet vergeten dat de competitie natuurlijk nog niet beslist was. DeetosSnel trakteerde vorige week TOP op een 17-16 nederlaag, waardoor TOP het kampioensfeestje nog niet kon vieren. Avanti moet winnen en als TOP punten verliest bij Tweemaal Zes is het kampioenschap in de Hoofdklasse nog steeds mogelijk.

Het inloopshirt van de selectie

Bij Avanti was Sophie weer van de partij na twee weken afwezigheid. DeetosSnel moest het stellen zonder Bjorn van Rosmalen ( schorsing ) en Jeroen Preuninger ( valpartij met E-Bike ).

Sophie weer van de partij

Avanti komt sterk uit het startblok. Nikki van afstand en twee strafworpen van Rick en Jordi laten na 5 minuten een 3-0 voorsprong zien. Na de 4-0 van Jordi ( die maar liefst 4 keer kan aanleggen door de sterke rebound van Thomas ) neemt Brett Zuijdwegt pas na 10 minuten de eerste DeetosSnel treffer voor haar rekening.

Zeer sterke pot van Thomas, bijna perfecte score in de rebound

Na de prachtige 5-2 van Thomas uit de rebound laten de Avantimeiden van zich horen. In korte tijd zijn het Meike (2) , Nikki en Sophie die met messcherpe treffers van afstand Avanti op een 9-4 voorsprong zetten.

Nikki topscorer bij de dames en veruit hoogste schotpercentage van de ploeg

DeetosSnel slaagt er niet in de sterke Avantiverdediging te breken en Avanti loopt tot de rust nog uit tot naar maar liefst een 18-7 voorsprong na een wervelende 1e helft.
In de tweede helft geen dip deze keer. Avanti gaat lekker door en als Manon 24-12 aantekent hebben alle spelers gescoord. Een mooie teamprestatie.

BWD ook van de partij

De uitslag van TOP komt dan binnen, 15-17 winst bij Tweemaal Zes. Het kampioenschap voor TOP is binnen. Avanti kan in theorie in punten nog wel op gelijke hoogte komen, maar dan telt het onderlinge resultaat. De zware 30-19 nederlaag in Arnemuiden doet ons dan de das om.

De wissels maken maken zich klaar

De laatste 10 minuten van de wedstrijd verlopen rommelig. Koen, Vincent en Stefan maken zich klaar voor een wissel en achtereenvolgens komt Stefan in het veld voor Thomas, Koen voor Rick en Vincent voor David. Wanneer David het veld verlaat wordt hij door de BWD'ers getrakteerd op een erehaag.

Emoties bij David na publiekswissel en erehaag

O ja, de eindstand werd 28-16.

En de toppers hier bij elkaar, wat zullen we ze missen volgend seizoen

Avanti speelde veruit de beste wedstrijd op het veld dit seizoen. Zeer geconcentreerd en heersend in de rebound. Waar DeetosSnel grossiert in 1 en 2 schotsaanvallen slaagt Avanti er in veel meer tot schot te komen. De schotpercentages van de ploegen verschillen niet veel, echter Avanti komt maar liefst 158 keer tot schot, DeetosSnel slechts 106.

Volgende week wordt het seizoen afgesloten in Scheveningen bij KVS/Maritiem. Voor KVS staat daar nog wel iets op het spel want wanneer Tweemaal Zes punten haalt bij DSC in Eindhoven kan KVS nog degraderen.

Doelpunten: Jordi (9) , David en Rick (5) , Nikki (3) , Meike en Thomas (2) , Sophie en Manon