20152016 Veld 2016/05/28 KVS -Avanti 15-19
2016/05/28 KVS -Avanti 15-19
Meike Noorlander
70' Doorloop KVS(15 - 19)
64' Afstand (2e doelpunt)Manon Ballings(14 - 19)
62' Afstand KVS(14 - 18)
60' Afstand KVS(13 - 17)
60' Tekst Time Out
60' Afstand Meike Noorlander(13 - 18)
57' Afstand Manon Ballings(12 - 17)
50' Afstand KVS(12 - 16)
48' Afstand (7e doelpunt)Jordi van Zuidam(11 - 16)
47' Korte kans KVS(11 - 15)
45' Afstand KVS(10 - 15)
45' Afstand (6e doelpunt)Jordi van Zuidam(9 - 15)
38' Afstand KVS(9 - 14)
38' Afstand (4e doelpunt)Rick van den Blink(8 - 14)
37' Afstand KVS(8 - 13)
37' Afstand (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(7 - 13)
37' Afstand David Post(7 - 12)
35' Strafworp KVS(7 - 11)
35' Strafworp (3e doelpunt)Rick van den Blink(6 - 11)
31' Afstand KVS(6 - 10)
31' Afstand KVS(5 - 10)
30' Afstand (4e doelpunt)Thomas Reijgersberg(4 - 10)
28' Strafworp (2e doelpunt)Rick van den Blink(4 - 9)
27' Strafworp (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(4 - 8)
27' Afstand KVS(4 - 7)
19' Afstand KVS(3 - 7)
18' Doorloop (3e doelpunt)Thomas Reijgersberg(2 - 7)
17' Strafworp (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(2 - 6)
12' Vrije Bal KVS(2 - 5)
11' Afstand KVS(1 - 5)
10' Afstand Rick van den Blink(0 - 5)
6' Vrije Bal (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(0 - 4)
4' Vrije Bal Jordi van Zuidam(0 - 3)
2' Afstand (2e doelpunt)Thomas Reijgersberg(0 - 2)
1' Doorloop Thomas Reijgersberg(0 - 1)
0' Tekst We zijn begonnen
Jordi van Zuidam(7)
Rick van den Blink(4)
Thomas Reijgersberg(4)
Manon Ballings(2)
David Post(1)
Meike Noorlander(1)

Avanti heeft in de laatste speelronde haar sportieve plicht vervuld, na een 6-11 voorsprong bij de rust wist de ploeg van Erwin van de Putten deze marge vrij eenvoudig vast te houden en werd een 15-19 overwinning behaald op KVS in Scheveningen. Door dit resultaat en de winst van Tweemaal Zes bij DSC en de winst van DeetosSnel thuis tegen SDO is KVS gedegradeerd naar de overgangsklasse. Ook Sporting Delta speelt komend seizoen een klasse lager.

d

Het was nu echt David Post zijn laatste kunstje

KVS coach Jelle den Dekker gaf van de week in een interview met NLkorfbal aan dat hij er heilig van overtuigd was dat zijn ploeg ging winnen. Ze hadden alle scenario's doorgenomen en iedereen van Avanti geanalyseerd. Ook het scenario dat Rick van den Blink en Thomas Reijgersberg bij elkaar in het vak zouden staan. Dat laatste had hij goed voorspeld, maar zijn ploeg leek toch niet klaar voor de wedstrijd tegen Avanti.

In de eerste helft had de ploeg uit Scheveningen vooral geen antwoord op het eerste aanvalsvak van Avanti. Thomas Reijgersberg wilde in de laatste wedstrijd er nog vol voor gaan en binnen "no time" had hij twee doelpunten gescoord. Bij het eerste doelpunt liep hij op volle snelheid zijn tegenstander voorbij en scoorde uit een doorloop en nog geen tel later was het raak van afstand.

t

Thomas Reijgersberg was zijn tegenstander voortdurend te slim af

In het andere vak had je de herencombinatie Jordi van Zuidam en David Post met Sophie Donkervoort en Meike Noorlander. En ook zij wisten het maximale uit hun aanval te halen. Twee rake vrije ballen van Jordi van Zuidam betekenden een 0-4 voorsprong.

j

Jordi van Zuidam scoort met one-hander uit een vrije bal

En niet veel later scoorde Rick van den Blink van afstand 0-5. KVS moest het de eerste helft (met wind tegen) niet van de afstandsschoten hebben. Via een doorloop en een vrije bal kwamen ze terug tot 2-5. Een strafworp van Jordi van Zuidam en een beauty van Thomas Reijgersberg (doorloop achterwaarts) werd het 2-7.

t

En weer een beauty van een doelpunt van Thomas Reijgersberg, achterwaartse doorloop in de maak

Na de 4-7 maakte Avanti het gat nog groter naar 4-10 via Jordi van Zuidam (zelf verdiende strafworp), Rick van den Blink (strafworp voor Thomas) en Thomas Reijgersberg zelf van afstand. Het was de eerste helft de "Thomas Reijgersberg"show. Drie keer op volle sprint je tegenstander eruit lopen, tweemaal zelf uit een doorloop scoren en eenmaal beloond met een strafworp die Rick benutte. En dan ook nog tweemaal van afstand scoren. Eens te meer een bewijs wat een klasbak hij is en geweldig dat we in de laatste wedstrijd ook nog hiervan konden genieten.

j

Acrobatische doorloop van Jordi van Zuidam

Twee doelpunten van afstand brachten KVS op 6-10 waarna Rick van den Blink uit een zelfverdiende strafworp de ruststand op 6-11 bracht.

n

Nikki van Trigt altijd weer op de juiste plaats in aangeef of rebound

De tweede helft was het wind tegen voor Avanti en verplaatste het spel zich veelal achter de korf. Na de 7-11 waren het David Post en Jordi van Zuidam die de marge weer op zes brachten (7-13). Met wind mee kwam KVS van afstand iets beter uit de voeten in de tweede helft maar Avanti bleef aardig mee scoren (8-14 Rick van den Blink en 9-15 Jordi van Zuidam).

s

Sophie Donkervoort klaar om Jordi weer in stelling te brengen

Het zesde doelpunt van Jordi was zijn 250e doelpunt in het eerste van Avanti. Een geweldige prestatie en hij heeft dit jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. En deze zaterdag liet hij zien ook naast een andere vakgenoot (David Post) prima uit de voeten te kunnen.

m

Meike Noorlander zorgde van afstand voor de 13-18

KVS verkleinde de marge naar 11-15, maar die marge van vier gaf Avanti niet meer uit handen. Mede ook doordat KVS maar liefst drie strafworpen onbenut liet in nog geen vijf minuten. Jordi van Zuidam scoorde de 11-16 en in het slot van de wedstrijd waren het Meike Noorlander en Manon Ballings die de scores voor hun rekening namen. Eindstand 15-19.

r

En weer een achterwaartse doorloop in de maak, deze keer van Rick van den Blink

Doordat van de top 3 ploegen alleen Avanti haar sportieve plicht vervulde spelen Sporting Delta en KVS volgend seizoen in de Overgangsklasse. Voor de Scheveningers is dit na de degradatie van vorig jaar uit de Ereklasse de tweede degradatie op een rij. Avanti sluit met deze overwinning een prima seizoen af en eindigt in punten zelfs gelijk met kampioen TOP uit Arnemuiden. Door een slechter onderling resultaat is er een tweede plaats in de eindrangschikking.

En zo kwam er een einde aan een geweldig seizoen waar we hebben genoten van vele mooie wedstrijden, geweldige combinaties, het BWD-legioen en waanzinnige doelpunten. Spelers/speelsters en begeleiding heel erg bedankt voor dit seizoen en een speciaal woord van dank aan David, Rick en Thomas. Het was super en we zien jullie graag nog komen bij Avanti, in wat voor vorm dan ook !!!

Doelpunten: Jordi van Zuidam (7), Rick van den Blink (4), Thomas Reijgersberg (4), Manon Ballings (2), Meike Noorlander en David Post.

TOP (A) - Sporting Delta 18-19
DSC - Tweemaal Zes 22-24
DeetosSnel - SDO/VerzuimVitaal 26-16