Nikki van Trigt
Alwin Blijleven
Thomas Reijgersberg
Stefan van Dorp
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Ronald Struijk
30' Niet bekend Manon Ballings
30' Niet bekend Nikki Klijn
30' Niet bekend Meike Noorlander
Jordi van Zuidam(7)
Stefan Hogervorst(3)
Ronald Struijk(2)
Manon Ballings(1)
Nikki Klijn(1)
Meike Noorlander(1)

Avanti heeft afgelopen zaterdag met 17-15 verloren van DeetosSnel na een 9-8 achterstand bij de rust. Maar het verloor ook Ronald Struijk die een gebroken enkel heeft opgelopen na een eigen aanvallende aktie. Heel zuur voor Ronald die zo goed weer meespeelde na zijn come-back en belangrijk was voor het team. We wensen Ronald vanaf deze plaats beterschap en heel veel sterkte bij zijn herstel!

a

Tot het uitvallen van Ronald was het qua scoreverloop een zeer spannende wedstrijd waar Avanti de meeste kansen had, maar qua scoringspercentage minder trefzeker was en daardoor bleven de score's gelijk opgaan. Mooie duels tussen Jordi van Zuidam en Jimin de Vries, waar Jordi met zeven doelpunten ruimschoots als winnaar uit de bus kwam. DeetosSnel maakte goed gebruik van de nieuwe spelregel van het terugwisselen in de tweede helft door Jimin in de verdediging rust te geven om zijn krachten te sparen voor de aanval en in de verdediging Bart van der Lee in te brengen.

Dat Avanti minder trefzeker was bleek ook uit de twee gemiste strafworpen. De eerste gemiste strafworp op 6-3 werd nog goed gemaakt, maar bij de tweede strafwop bij 8-7 werd het niet 8-8 maar werd het 9-7. Gezien het aantal kansen had Avanti met de rust zeker voor moeten staan en niet 9-8 achter.

In de tweede helft kwam Avanti weer langszij en zelfs op voorsprong bij 12-13 en 14-15. Bij de 14-15 valt Ronald uit met de ernstige enkelblessure en wordt hij vervangen door A1-junior Stefan van Dorp die eerder op de middag al 11 doelpunten had gemaakt in zijn eigen wedstrijd. Ook Alwin Blijleven maakt minuten in het eerste om Jordi van Zuidam af te lossen om hem rust te geven voor de aanval.

Zes minuten voor tijd stond het weer gelijk 15-15. Avanti had zeker kansen op doelpunten maar het was Brett Zuijdwegt die voor DeetosSnel matchwinnaar wordt met twee afstandsschoten. Eindstand 17-15.

Avanti was duidelijk sterker in de eerste aanvalsopstelling en won daar over de hele wedstrijd bezien met 10-6 met daarbij de zeven doelpunten van Jordi. Echter in de tweede aanvalsopstelling maakte DeetosSnel het verschil met 11-5.

Doelpunten: Jordi van Zuidam (7), Stefan Hogervorst (3),  Ronald Struijk (2), Manon Ballings, Nikki Klijn en Meike Noorlander.

Terwijl Ronald Struijk naar het ziekenhuis gaat, keert de Avanti-selectie terug naar Pijnacker om te gaan genieten van de 12-inch race. Vlak voor de start komt het slechte nieuws over de gebroken enkel van Ronald binnen (wel een "mooie" breuk en dus geen operatie, maar gips) en heeft de ploeg een tweede en meer belangrijke teleurstelling te verwerken.