20162017 Veld 2016/09/17 Avanti - OVVO 21-22
2016/09/17 Avanti - OVVO 21-22
Meike Noorlander
69' Tekst Time Out
69' Afstand (8e doelpunt)Jordi van Zuidam(21 - 22)
68' Afstand OVVO(20 - 22)
68' Strafworp (5e doelpunt)Stefan Hogervorst(20 - 21)
67' Korte kans Meike Noorlander(19 - 21)
66' Afstand OVVO(18 - 21)
65' Afstand (3e doelpunt)Rick van den Blink(18 - 20)
64' Afstand OVVO(17 - 20)
60' Afstand OVVO(17 - 19)
57' Afstand (7e doelpunt)Jordi van Zuidam(17 - 18)
55' Afstand OVVO(16 - 18)
55' Afstand (4e doelpunt)Stefan Hogervorst(16 - 17)
54' Afstand (6e doelpunt)Jordi van Zuidam(15 - 17)
54' Vrije Bal OVVO(14 - 17)
53' Afstand OVVO(14 - 16)
53' Afstand Sophie Donkervoort(14 - 15)
49' Tekst Rick vd Blink komt in het veld voor David Post
49' Afstand (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(13 - 15)
43' Strafworp OVVO(12 - 15)
42' Tekst Time Out
41' Afstand OVVO(12 - 14)
40' Afstand (3e doelpunt)Manon Ballings(12 - 13)
39' Afstand OVVO(11 - 13)
39' Strafworp (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(11 - 12)
25' Korte kans (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(10 - 12)
25' Afstand OVVO(9 - 12)
25' Korte kans (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(9 - 11)
23' Tekst David Post komt in het veld voor Rick vd Blink
23' Korte kans OVVO(8 - 11)
21' Afstand OVVO(8 - 10)
18' Afstand OVVO(8 - 9)
16' Strafworp (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(8 - 8)
16' Afstand OVVO(7 - 8)
16' Afstand (2e doelpunt)Manon Ballings(7 - 7)
14' Afstand (2e doelpunt)Rick van den Blink(6 - 7)
14' Afstand OVVO(5 - 7)
13' Afstand OVVO(5 - 6)
12' Afstand OVVO(5 - 5)
11' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(5 - 4)
8' Afstand OVVO(4 - 4)
7' Afstand Jordi van Zuidam(4 - 3)
5' Afstand Rick van den Blink(3 - 3)
4' Afstand Stefan Hogervorst(2 - 3)
4' Afstand OVVO(1 - 3)
3' Afstand OVVO(1 - 2)
2' Afstand OVVO(1 - 1)
2' Afstand Manon Ballings(1 - 0)
0' Tekst We zijn begonnen
Jordi van Zuidam(8)
Stefan Hogervorst(5)
Manon Ballings(3)
Rick van den Blink(3)
Sophie Donkervoort(1)
Meike Noorlander(1)

Avanti verliest de belangrijke wedstrijd tegen OVVO met 21-22 na een 10-12 achterstand bij de rust. OVVO wist bij 8-8 afstand te nemen van de ploeg uit Pijnacker naar 8-11 en Avanti kreeg de rest van de wedstrijd het gat niet meer gedicht.

s

Sterke wedstrijd Stefan Hogervorst

Na de enkelbreuk van Ronald Struijk in de wedstrijd tegen DeetosSnel stond coach Erwin van der Putten voor de uitdaging een oplossing te vinden voor de open gevallen plek. Gelukkig waren Rick van den Blink en David Post bereid om hem (tijdelijk) uit de brand te helpen.

r

Rick van den Blink en David Post vulden beiden de opengevallen plek van Ronald Struijk in

d

De wedstrijd Avanti tegen OVVO kende een spannend verloop en een aantal boeiende duels tussen vergelijkbare type spelers. Zo stond rebounder Thomas Reijgersberg tegen rebounder Henk Fokker en had Jordi van Zuidam zijn evenknie in Martijn Roos.

a

Mooie duels tussen Jordi van Zuidam en Martijn Roos

s

Thomas Reijgersberg tegen mede rebounder Henk Fokker

Nadat Martijn Roos een strafworp voor OVVO miste was het Manon Ballings die de score voor Avanti opende van afstand. OVVO maakte gelijk en liep uit naar 1-3 waarna Stefan Hogervorst en Rick van den Blink de stand gelijk trokken (3-3).

s

Doorbraak Rick van den Blink

De score ging gelijk op tot 5-5 waarna OVVO weer twee punten uitliep (5-7) en weer het eerste aanvalsvak egaliseerde, ditmaal via Rick van den Blink en Manon Ballings. Na de 8-8 verloor Avanti grip op het spel en was het OVVO die optimaal profiteerde en uitliep naar 8-11 De ploegen gingen rusten met een 10-12 stand.

m

Meike Noorlander in de aangeef

De tweede helft zat Avanti beter in de wedstrijd en wist vaak de aansluitingstreffer te maken en zelfs een 12-15 achterstand terug te brengen naar 14-15. Maar de gelijkmaker kwam er net niet. Misschien wel het thema van deze wedstrijd "net niet". Bij OVVO waren het Tim Backx (bekende wegtrekballen achter de korf) en Martijn Roos die belangrijke doelpunten maakten op de cruciale momenten.

s

Wie o wie gaat de bal pakken?

In de tweede aanval was Avanti deze wedstrijd te afhankelijk van de doelpunten van Jordi van Zuidam. In totaal maakte dit vak er negen waarvan acht via Jordi. In de eerste aanval werd over alle schijven gescoord met een goed spelende Stefan Hogervorst als aanjager.

s

Stefan Hogervorst vrije doorloopkans

Vlak voor tijd leek Avanti nog even toch nog kans te hebben op de gelijkmaker bij 20-21 maar een verkeerde passing bracht OVVO toch weer in balbezit en Martijn Roos maakte daar dankbaar gebruik van. De 21-22 van Jordi van Zuidam in de allerlaatste seconde was voor de statistieken.

Doelpunten: Jordi van Zuidam (8), Stefan Hogervorst (5), Manon Ballings (3), Rick van den Blink (3), Sophie Donkervoort en Meike Noorlander.