20162017 Veld 2016/09/24 DSC -Avanti 16-14
Nikki Klijn
David Post
Sophie Donkervoort
Sabrina Breve
30' Niet bekend Thomas Reijgersberg
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Nikki van Trigt
30' Niet bekend Manon Ballings
30' Niet bekend Nikki Klijn
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Rick van den Blink
Nikki Klijn(1)

DSC is de laatste jaren een vaste tegenstander in de competitie voor Avanti. En DSC begint nu toch wel een angstgegner te worden. In de laatste 3 ontmoetingen moesten elke keer 2 en 1 het onderspit delven. DSC staat dit jaar onder leiding van oud International André Kuipers en komt in de zaal voor het eerst uit in de Korfbal League.

Avanti 2 nam het voorgerecht voor zijn rekening.  Alleen het eerste kwartier kon het 2e de Eindhovenaren bijbenen, tot vanaf 3-3 DSC snel kon uitlopen naar een 15-4 voorsprong bij rust. En deze werd natuurlijk niet meer uit handen gegeven. Eindstand 28-13 en een verdiende overwinning van DSC 2.

Dissonant was de discutabele rode kaart die Alwin van scheidsrechter Baerends kreeg. Geen video referee helaas bij deze wedstrijd, dus oordeel zelf, na 1:16:40 , bij een stand van 24-11

Daarna is was het de beurt aan de keurkorpsen. Avanti zonder Meike, die herstelt van een liesblessure. Op haar plaats Nikki Klijn. Rick en David weer als vervangers van de onfortuinlijke Ronald. Zelfs de hoogzwangere Esley is met Rick meegekomen naar Eindhoven.

Avanti begint 5 minuten later aan de wedstrijd dan DSC. Het staat dan al 4-0 en Jordi mist dan ook nog een strafworp. Avanti schrikt wakker en Stefan , die een geweldige wedstrijd speelt, start de  achtervolging met fraaie doorloop.

Na een kwartiertje de gelijkmaker van Nikki van Trigt. Rick en Thomas zijn de andere doelpuntenmakers. 4-4 dus. Jordi wordt verdedigd door de boomlange Robbe de Wit ( met knotje.. ) en vakgenoot Thomas speelt veelvuldig in de punt. Mooi om een van de beste rebounders in Nederland ook eens voor de korf te zien spelen.

Thomas in de spits, en gelijk topscorer met 5 ( archieffoto )

Stefan mist dan de 2e stip voor Avanti , maar Manon schiet uit de rebound Avanti voor het eerst op voorsprong. Weinig doelpunten verder, en de rust wordt bereikt bij 8-8 met door Avanti 2x Thomas en Jordi. Manon krijgt ook nog twee fraaie doorloopkansen maar deze worden niet benut.

Het blijft een spannende wedstrijd. DSC slaagt er in Rick en Jordi goed af te stoppen. Stefan en Thomas nemen de spitsenrol prima waar en door Stefan en Thomas ( 4e dan al ) blijft Avanti op voorprong, 9-10. David heeft inmiddels Rick afgelost en speelt of hij niet weggeweest is.  Avanti heeft dan wat pech en mist de geboden kansen , DSC niet en ineens is het 12-10 door wederom Robbe de Wit ( topscorer bij DSC met 6 ).

Avanti gaat in het offensief . De verdediging houdt bijna 10 minuten stand , waardoor Thomas ( 5e) en Nikki van Trigt de stand weer gelijk gelijk trekken , 12-12 met nog ongeveer een kwartiertje. In de slotfase iets meer meeval voor DSC. Bij 13-12 een prachtige doorloopcombinatie tussen Stefan en Jordi die net door een DSC dame onschadelijk gemaakt wordt. Gelijk daarna een makkelijk gegeven strafworp en DSC weer op 14-12.  Als 4 minuten voor tijd Tjeerd Kooiman 15-12 scoort lijkt het beslist.

Sterke wedstrijd van Stefan, en een lekkere blok op Dennis Snel ( archieffoto )

Nikki Klijn dan met 15-13 van afstand en een zekere bal van Jordi draait uit de korf. Jammer. Robbe de Wit met zijn 6e en Manon tekenen voor het slotakkoord. Eindstand 16-14 .

Op 5 minuten na speelde Avanti dus een prima wedstrijd, maar staat wel met lege handen. Sterker nog, door de winst van Sporting Trigon op Oost Arnhem nu samen met Sporting Trigon op de laatste plaats. Volgende week naar Rohda in Amsterdam.

Doelpunten : Thomas (5) , Stefan / Nikki T / Manon (2) , Nikki K , Jordi , Rick