20162017 Zaal 2016/11/12 Avanti - Tempo 18-23
2016/11/12 Avanti - Tempo 18-23
Nikki Klijn
Sijmen van den Bergh
47' Vrije Bal Tempo(18 - 23)
46' Afstand (2e doelpunt)Nikki van Trigt(18 - 22)
45' Afstand Tempo(17 - 22)
45' Strafworp (5e doelpunt)Rick van den Blink(17 - 21)
44' Afstand Tempo(16 - 20)
44' Tekst Time Out
44' Afstand Tempo(16 - 21)
43' Strafworp (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(16 - 19)
41' Afstand Tempo(15 - 19)
40' Afstand (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(15 - 17)
40' Afstand Tempo(15 - 18)
37' Afstand (2e doelpunt)Nikki Klijn(14 - 17)
36' Afstand (4e doelpunt)Rick van den Blink(13 - 17)
34' Afstand Tempo(12 - 17)
32' Tekst Time Out
32' Strafworp (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(12 - 16)
32' Afstand Tempo(11 - 16)
31' Tekst Stefan Hogervorst komt in het veld voor Rick vd Blink
30' Afstand (3e doelpunt)Rick van den Blink(11 - 15)
30' Tekst Thomas Reijgersberg komt in het veld voor Stefan Hogervorst
29' Afstand (2e doelpunt)Manon Ballings(10 - 15)
29' Tekst Sijmen van den Bergh komt in het veld voor Thomas Reijgersberg
28' Afstand Tempo(9 - 15)
27' Afstand (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(9 - 14)
27' Afstand Tempo(8 - 14)
27' Vrije Bal Tempo(7 - 13)
27' Afstand (2e doelpunt)Sophie Donkervoort(8 - 13)
25' Afstand Tempo(7 - 12)
23' Strafworp Tempo(7 - 11)
22' Strafworp Tempo(7 - 10)
21' Afstand Nikki Klijn(7 - 9)
19' Afstand Tempo(6 - 9)
17' Afstand Manon Ballings(6 - 8)
15' Afstand (2e doelpunt)Rick van den Blink(5 - 8)
13' Afstand Tempo(4 - 8)
12' Vrije Bal Tempo(4 - 7)
10' Tekst Thomas Reijgersberg komt in het veld voor Sijmen van den Bergh
10' Afstand Tempo(4 - 6)
10' Afstand Tempo(4 - 5)
9' Afstand Nikki van Trigt(4 - 4)
9' Afstand Tempo(3 - 4)
6' Afstand Tempo(3 - 3)
4' Afstand Tempo(3 - 2)
3' Vrije Bal Jordi van Zuidam(3 - 1)
1' Afstand Tempo(2 - 1)
1' Afstand Sophie Donkervoort(2 - 0)
0' Afstand Rick van den Blink(1 - 0)
0' Tekst We zijn begonnen
Jordi van Zuidam(5)
Rick van den Blink(5)
Manon Ballings(2)
Sophie Donkervoort(2)
Nikki van Trigt(2)
Nikki Klijn(2)

Avanti beleefde een teleurstellende seizoensopening tegen promovendus Tempo. De ploeg uit Alphen aan den Rijn boekte een terechte overwinning. Met veel verdedigende druk en een indrukwekkend spelende Jelle Steenbeek kwam Avanti niet in het vertrouwde spel. De 7-11 achterstand bij de rust wist Avanti niet meer goed te maken. Eindstand 18-23.

s

Sophie Donkervoort (hier in de aangeef) verzorgde de 2-0

De start van Avanti was flitsend. Twee aanvallen betekenden twee doelpunten via Rick van den Blink en Sophie Donkervoort. En na de 2-1 was het een vrije bal van Jordi van Zuidam die voor de 3-1 zorgde. Tempo kwam vrij snel weer langszij (3-3) en op voorsprong (3-4). Avanti had in deze fase veel één schotsaanvallen want Tempo had controle over de rebound.

n

Nikki van Trigt scoort hier de 4-4

Na de 4-4 van Nikki van Trigt sloeg Tempo het uiteindelijk beslissende gaatje naar 4-8. De aanvallen van Avanti kenmerkte zich door veel plaatsfouten en de puntspelers kwamen maar moeizaam vrij. Halverwege de eerste helft kwam Thomas Reijgersberg in het veld voor Sijmen van den Bergh om de verdedigende rebound van Jelle Steenbeek af te stoppen.

t

Thomas Reijgersberg gekoppeld aan Jelle Steenbeek

Via Rick van den Blink en Manon Ballings kwam Avanti terug tot 6-8. Na de 6-9 was het een afstandsschot van Nikki Klijn die de 7-9 op het scorebord bracht. Nikki Klijn heeft een basisplaats in het eerste verworven door de rugblessure van Meike Noorlander en het niet meer beschikbaar zijn van Fenna van Leeuwen.

v

Basisplaats voor Nikki Klijn

Dankzij twee benutte strafworpen ging Tempo met een riante 7-11 voorspong rusten. De promovendus uit Alphen speelde met veel meer beleving en menige ploeg in de Hoofdklasse B gaat haar handen vol hebben aan dit energieke Tempo.

t

Wie o wie?

Toen direct na rust Tempo verder uitliep naar 7-13 was het beslissende gat geslagen. De marge bleef zes tot aan de 9-15. Manon Ballings en Rick van den Blink verkleinden naar 11-15 en het Avanti-publiek kreeg nog even hoop toen tien minuten voor tijd Nikki Klijn en Jordi vn Zuidam de marge terugbrachten naar twee verschil (15-17). Maar het was Jelle Steenbeek die in deze fase belangrijk was voor Tempo en zorgde voor de 15-19.

s

Jelle Steenbeek met Sijmen van den Bergh

Om en om scorend werd de eindstand 18-23. Een flinke deceptie voor Avanti en het in grote getalen opgekomen publiek. Het was niet de seizoensopening waar op gehoopt was. Er zal komende week uit een ander vaatje getapt moeten worden om de eerste punten binnen te halen. De uitwedstrijd tegen KCC is zeker geen gemakkelijke omdat de ploeg uit Capelle met veel energie em kracht speelt.

t

Met de teams van de week op de foto

Doelpunten: Rick van den Blink (5), Jordi van Zuidam (5), Manon Ballings (2), Sophie Donkervoort (2), Nikki Klijn (2), Nikki van Trigt (2).

Oranje Wit - TOP(A) 15-27
DeetosSnel - KVS/Maritiem 25-20
Sporting Delta - KCC/SO Natural 15-30