20162017 Zaal 2016/11/19 KCC -Avanti 29-26
2016/11/19 KCC -Avanti 29-26
Nikki Klijn
Sijmen van den Bergh
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Thomas Reijgersberg
30' Niet bekend Manon Ballings
30' Niet bekend Sijmen van den Bergh
30' Niet bekend Nikki Klijn
30' Niet bekend Nikki van Trigt
Sijmen van den Bergh(1)

Avanti had lange tijd kans op een stunt tegen play off kandidaat KCC/SO Natural uit Capelle aan den IJssel. Pas in de slotfase moest de ploeg van Erwin van der Putten buigen voor KCC. Het missen van drie strafworpen door Avanti en het inbrengen door KCC van Steven Verhoeff voor Gertjan Meerkerk om de scorende Jordi van Zuidam aan banden te leggen waren belangrijke ingredienten voor de winst van KCC. Avanti's eerste aanval wist in de tweede helft namelijk nog maar drie keer te scoren.

s

Sijmen van den Bergh hardwerkend en erg belangrijk in de rebound

Qua spel revancheerde Avanti zich overduidelijk voor de matige seizoensopening in eigen huis tegen Tempo. Het publiek zag een gretig Avanti dat KCC het vuur na aan de schenen legde. Aan de hand van de gemakkelijk scorende Stefan Hogervorst en Jordi van Zuidam ging de wedstrijd gelijk op tot 6-6 en pakte Avanti de eerste twee doelpunten voorsprong bij 6-8 door twee afstandsschoten van Jordi van Zuidam. Vlak voor de rust had KCC de stand weer geegaliseerd naar 12-12 en 13-13. Waarna Rick van den Blink met een fraaie doorloop de ruststand op 13-14 bracht.

r

Rick van den Blink scoorde vlak voor rust de 13-14

Direct na de rust brengt Stefan Hogervorst de marge weer op twee doelpunten (13-15). Avanti houdt dit vol tot aan de 15-17. Vervolgens brengt KCC coach Richard van Vloten Steven Verhoeff op de plaats van Gertjan van Meerkerk. Een tactisch slimme zet want Jordi van Zuidam was meer energie in zijn aanvallen kwijt om de lengte te overbruggen van Steven. Het resultaat was dat de eerste aanval van Avanti in de tweede helft zelfs viermaal niet tot scoren kon komen en KCC de volle buit uit haar aanvallen haalde met de gemakkelijk scorende Christian Dekkers en Mariska Vos.

j

Jordi van Zuidam en Steven Verhoeff

KCC maakt bij 17-17 gelijk. Het scoreverloop blijft gelijk opgaan tot de 22-22 waarna de ploeg uit Capelle voor het eerst een twee doelpunten voorsprong pakt 24-22. Avanti krijgt dat gat niet meer gedicht en mist in de slotfase de kracht om terug te komen. Het wordt zelfs 27-23 waarna topschutter Stefan Hogervorst nog even voor hoop zorgde bij het Pijnackerse publiek door met twee rake schoten (27-25). Het slotaccoord was voor KCC met als eindstand 29-26.

w

Blessurebehandelingen Jordi van Zuidam en Nikki van Trigt

De door Avanti getoonde inzet en het vertoonde spel geven zeker hoop voor de toekomst en de punten gaan op deze manier vroeg of laat zeker komen. De andere belangrijke kandidaat voor de play off plekken TOP Arnemuiden komt aanstaande zaterdag naar Pijnacker. TOP verloor deze zaterdag thuis verrassend een punt tegen Sporting Delta.

s

Stefan Hogervorst aanvallend gevaarlijk en weer ouderwets scherp

Doelpunten: Stefan Hogervorst (9), Jordi van Zuidam (7), Rick van den Blink (4), Thomas Reijgersberg (2), Manon Ballings,  Sijmen van den Bergh, Nikki Klijn en Nikki van Trigt.

t

Twee doelpunten van Thomas Reijgersberg waarbij de 10-12 een klasse doorloop was

TOP (A) - Sporting Delta 26-26
Tempo - DeetosSnel 21-18
KVS/Maritiem - Oranje Wit 17-16