20162017 Zaal 2016/12/10 Avanti - DeetosSnel 34-26
Sijmen van den Bergh
Sophie Donkervoort
Nikki Klijn
Lisanne Bosma
57' Doorloop DeetosSnel(34 - 26)
56' Strafworp (9e doelpunt)Jordi van Zuidam(34 - 25)
56' Afstand DeetosSnel(33 - 25)
55' Afstand (6e doelpunt)Stefan Hogervorst(33 - 24)
53' Afstand (8e doelpunt)Jordi van Zuidam(32 - 24)
53' Afstand (2e doelpunt)Sijmen van den Bergh(31 - 24)
52' Tekst Stefan Hogervorst komt in het veld voor Rick vd Blink
52' Doorloop (7e doelpunt)Rick van den Blink(30 - 24)
51' Afstand DeetosSnel(29 - 24)
50' Tekst Rick vd Blink komt in het veld voor Stefan Hogervorst
50' Strafworp (7e doelpunt)Jordi van Zuidam(29 - 23)
49' Afstand (3e doelpunt)Nikki van Trigt(28 - 23)
49' Strafworp DeetosSnel(27 - 23)
48' Afstand Nikki Klijn(27 - 22)
47' Tekst Nikki van Trigt komt in het veld voor Lisanne Bosma
46' Afstand (6e doelpunt)Jordi van Zuidam(26 - 22)
45' Vrije Bal DeetosSnel(25 - 22)
45' Tekst Sophie Donkervoort komt in het veld voor Nikki van Trigt
45' Tekst Lisanne Bosma komt in het veld voor Sophie Donkervoort
45' Afstand (2e doelpunt)Thomas Reijgersberg(25 - 21)
43' Afstand (5e doelpunt)Stefan Hogervorst(24 - 21)
43' Tekst Time Out
42' Afstand DeetosSnel(23 - 21)
41' Strafworp DeetosSnel(23 - 20)
39' Tekst Time Out
38' Afstand (4e doelpunt)Stefan Hogervorst(23 - 19)
36' Afstand DeetosSnel(22 - 19)
36' Afstand (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(22 - 18)
36' Afstand DeetosSnel(21 - 18)
34' Afstand Thomas Reijgersberg(21 - 17)
32' Tekst Time Out
31' Afstand (2e doelpunt)Nikki van Trigt(20 - 17)
31' Vrije Bal DeetosSnel(17 - 16)
31' Afstand (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(19 - 17)
31' Afstand (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(17 - 15)
30' Afstand Sophie Donkervoort(16 - 15)
29' Tekst Stefan Hogervorst komt in het veld voor Rick vd Blink
29' Afstand DeetosSnel(15 - 15)
29' Afstand (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(18 - 17)
28' Strafworp (6e doelpunt)Rick van den Blink(15 - 14)
27' Korte kans DeetosSnel(14 - 14)
26' Afstand (3e doelpunt)Manon Ballings(14 - 13)
25' Afstand (5e doelpunt)Rick van den Blink(13 - 13)
25' Afstand DeetosSnel(17 - 17)
23' Korte kans DeetosSnel(12 - 13)
21' Korte kans (2e doelpunt)Manon Ballings(12 - 12)
21' Strafworp DeetosSnel(11 - 12)
18' Afstand DeetosSnel(11 - 11)
18' Afstand (4e doelpunt)Rick van den Blink(11 - 10)
18' Tekst Rick vd Blink komt in het veld voor Stefan Hogervorst
17' Afstand DeetosSnel(10 - 10)
17' Afstand Jordi van Zuidam(10 - 9)
15' Afstand DeetosSnel(9 - 9)
14' Afstand (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(9 - 8)
11' Korte kans Sijmen van den Bergh(8 - 8)
11' Afstand DeetosSnel(7 - 8)
11' Korte kans Nikki van Trigt(7 - 7)
10' Korte kans DeetosSnel(6 - 7)
10' Tekst Jordi van Zuidam komt in het veld voor Rick vd Blink
9' Strafworp (3e doelpunt)Rick van den Blink(6 - 6)
9' Strafworp (2e doelpunt)Rick van den Blink(5 - 6)
8' Vrije Bal DeetosSnel(4 - 6)
7' Afstand DeetosSnel(4 - 5)
7' Strafworp Rick van den Blink(4 - 4)
6' Afstand DeetosSnel(3 - 4)
6' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(3 - 3)
5' Afstand DeetosSnel(2 - 3)
5' Afstand Manon Ballings(2 - 2)
5' Afstand DeetosSnel(1 - 2)
4' Afstand Stefan Hogervorst(1 - 1)
1' Korte kans DeetosSnel(0 - 1)
0' Tekst We zijn begonnen
Nikki Klijn(1)

In een fantastische wedstrijd heeft Avanti met oogstrelend korfbal de eerste thuisoverwinning van dit seizoen geboekt. Hard voor elkaar werkend en met schitterende combinaties besliste Avanti de wedstrijd in de tweede helft. Na een 17-16 voorsprong bij de rust bracht Avanti de marge vrij snel op vier doelpuntenverschil (21-17) en wist deze vast te houden tot aan de 27-23. In de slotfase was het helemaal feest, gesteund door het BWD legioen kwam er een geweldige 34-26 op het scorebord.

s

Wie van de drie?

Na de goede wedstrijd vorige week in Scheveningen was het zaak dat Avanti de eerste thuisoverwinning zou gaan boeken om de opmars in de ranglijst verder vorm te geven. Jordi van Zuidam werd in de startopstelling buiten de basis gehouden om later ingebracht te worden tegen Jimin de Vries.

a

Jordi van Zuidam later in de wedstrijd gekoppeld aan Jimin de Vries

Bij de start van de wedstrijd bleek echter dat Avanti de verkeerde vakkenopstelling had doorgegeven aan de wedstrijdtafel en leek het plan van coach Erwin van der Putten te mislukken. Echter achteraf gezien pakte deze opstelling wel goed uit. En zo zie je ook de groeiende volwassenheid van het team en het voordeel van het spelen met vijf heren. Iedereen kan met iedereen spelen en elke nieuwe herencombinatie geeft ook weer een verrassend speltype.

a

Wederom zeer sterke wedstrijd van Sijmen van den Bergh

Maar wat heeft het publiek deze zaterdag kunnen genieten. Zowel Avanti als DeetosSnel speelde een prima pot korfbal en waren zuiver in de afronding. Een ruststand van 17-16 spreekt natuurlijk boekdelen. Het ene doelpunt was nog mooier dan de ander.

Het wordt voor de jury van de HotShot competitie nog uitermate lastig om de allerallermooiste eruit te halen. Wat te denken van de van de 7-7 van Nikki van Trigt die een fantastische combinatie over alle schijven in het vak weet af te ronden.

a

Beauty van Nikki van Trigt in de maak

Of de 11-10 van Rick van den Blink die na een supercombinatie met neef Thomas Reijgersberg van afstand scoort. Of de 12-12 van Manon Ballings die met een uitgekookt onderhands balletje onder de korf voor de 12-12 zorgt. Er kunnen zo een paar doelpunten ingezonden worden voor het NLKorfbal doelpunt van de week.

a

Mooi uitgespeeld doelpunt tussen Thomas Reijgersberg en Rick van den Blink

Dat er erg hard voor elkaar gewerkt wordt is gedurende de hele wedstrijd te zien. Sijmen van den Bergh en Thomas Reijgersberg staan super te rebounden en afvallende ballen te pakken. En zo is het Sijmen die vlak voor de rust met hard werken Sophie Donkervoort in staat stelt de 16-15 te scoren.

a

Sophie Donkervoort na de 16-15

Dat Avanti een meer ervaren ploeg heeft dan het jeugdige DeetosSnel zag je ook terugkomen in de handigheid waarmee strafworpen verdiend werden. Het gretige verdedigen van de jeugdige DeetoSnel spelers werd slim uitgespeeld. Zo wist Rick van den Blink in nog geen drie minuten tijd drie strafworpen te benutten. En bracht Avanti zo na een 4-6 achterstand terug naar 6-6.

a

Doorlopen op Manon Ballings leverde een strafworp op die Rick van den Blink benutte

Het scoreverloop bleef vervolgens om en om gaan tot de 15-15. Toen bracht de tweede aanval van Avanti met Sophie Donkervoort en Jordi van Zuidam de stand op 17-15 waarna een vrije bal van Jimin de Vries de ruststand op 17-16 bepaalde.

Gelijk na de rust werd het weer gelijk en had Avanti even te maken met slechte aanvalsrebound en daardoor veel één schotsaanvallen. Maar het vizier van vooral Jordi van Zuidam stond op scherp en zo kwam Avanti op 19-17, gevolgd door doelpunten van Nikki van Trigt en Thomas Reijgersberg (21-17). Jordi zou er in de tweede helft maar liefst zeven maken.

a

De 25-21 van Thomas Reijgersberg vanachter de korf

DeetosSnel kwam bij 23-21 nog even terug maar Stefan Hogervorst en Thomas Reijgersberg brachten binnen de minuut het verschil weer op vier (25-21). De nieuwe wisselregel (maximaal acht wissels) gaf Erwin van der Putten ook nog de mogelijkheid om Nikki van Trigt en Sophie Donkervoort van vak te wisselen.

a

Het was weer tijd voor de "Hogie-show"

Avanti ging door met het spelen van geweldige combinaties. Prachtig was ook de 27-22 van Nikki Klijn die heel droog een volledige uitgespeelde aanval over alle schijven doeltreffend wist af te ronden (27-22).

a

Nikki Klijn scoort de 27-22: kijk naar de vreugde van de andere spelers....

a

.....en de doelpuntenmaakster zelf schijnt het nog niet te geloven

In de slotfase maakte Avanti er samen met het publiek er helemaal een feestje van en kwam er een glorieuze 34-26 eindstand op het scorebord. Het is goed te zien dat als Avanti er zoveel energie en spelvreugde in stopt dat het tot prima korfbal in staat is. Hulde voor spelers, speelsters en staf. Het was genieten geblazen en als de ploeg elke week zo blijft spelen gaat het meer plaatsen op de ranglijst stijgen.

a

En de 30e treffer was een hele mooie van Rick van den Blink

Doelpunten: Jordi van Zuidam (9), Rick van den Blink (7), Stefan Hogervorst (6), Manon Ballings (3), Nikki van Trigt (3), Sijmen van den Bergh (2), Thomas Reijgersberg (2), Sophie Donkervoort en Nikki Klijn.