20162017 Zaal 2016/12/17 Oranje Wit -Avanti 14-19
Sijmen van den Bergh
Manon Ballings
Sophie Donkervoort
Elise Bos
55' Strafworp Marijn Diepens(14 - 19)
54' Afstand Oranje Wit(14 - 18)
51' Afstand Oranje Wit(13 - 18)
49' Afstand Oranje Wit(12 - 18)
48' Tekst Marijn Diepens komt in het veld voor Rick vd Blink
47' Afstand Sijmen van den Bergh(11 - 18)
44' Tekst Time Out
44' Tekst Stefan Hogervorst komt in het veld voor Thomas Reijgersberg
40' Tekst Rick vd Blink komt in het veld voor Stefan Hogervorst
40' Afstand Oranje Wit(11 - 17)
36' Afstand (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(10 - 17)
33' Tekst Sijmen van den Bergh komt in het veld voor Rick vd Blink
32' Afstand (6e doelpunt)Rick van den Blink(10 - 16)
31' Tekst Time Out
31' Afstand (5e doelpunt)Rick van den Blink(10 - 15)
29' Afstand Oranje Wit(10 - 14)
29' Afstand (2e doelpunt)Thomas Reijgersberg(9 - 14)
28' Doorloop (4e doelpunt)Rick van den Blink(9 - 13)
28' Strafworp (3e doelpunt)Rick van den Blink(8 - 10)
26' Afstand (5e doelpunt)Stefan Hogervorst(9 - 12)
26' Afstand Oranje Wit(9 - 11)
26' Vrije Bal (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(8 - 11)
23' Strafworp (2e doelpunt) (400e carriere doelpunt)Rick van den Blink(8 - 9)
20' Strafworp Oranje Wit(8 - 8)
18' Afstand Oranje Wit(7 - 8)
18' Doorloop (4e doelpunt)Stefan Hogervorst(6 - 8)
17' Afstand Oranje Wit(6 - 7)
15' Afstand Jordi van Zuidam(5 - 7)
15' Afstand Oranje Wit(5 - 6)
15' Afstand (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(4 - 6)
14' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(4 - 5)
14' Afstand Nikki van Trigt(4 - 4)
14' Afstand Oranje Wit(4 - 3)
12' Afstand Oranje Wit(3 - 3)
11' Afstand Oranje Wit(2 - 3)
9' Afstand Thomas Reijgersberg(1 - 3)
8' Afstand Oranje Wit(1 - 2)
7' Afstand Stefan Hogervorst(0 - 2)
3' Doorloop Rick van den Blink(0 - 1)
0' Tekst We zijn begonnen
Sijmen van den Bergh(1)

Avanti sluit het kalenderjaar 2016 af met een 14-19 overwinning in Dordrecht tegen hekkensluiter Oranje Wit. De wedstrijd werd eigenlijk in de zes minuten na de rust beslist toen Avanti van 8-10 uitliep naar 10-17.  In de resterende tijd vielen er nauwelijks nog doelpunten en werd de eindstand 14-19.

a

Thomas Reijgersberg maakte het Henno Ploeg zeer lastig

Verhoudingsgewijs voor een hoofdklassewedstrijd vielen er deze zaterdag weinig doelpunten. De verdedigende druk was hoog aan beide kanten. Zo werd Rick van den Blink fel op de huid gezeten door Roy de Vlaming en zagen we vooral van de eerste Avanti verdediging prachtige staaltjes verdedigend werk. Jordi van Zuidam en Thomas Reijgersberg stonden fantastisch te verdedigen. Het eerste verdedigingsvak zou over de volle 50 minuten maar vier doelpunten tegen krijgen, waarvan drie in de eerste helft en maar één in de tweede helft. Het sterke verdedigen van dit vak was de basis van de uiteindelijk overwinning. In de eerste aanvalscombinatie won Avanti met 13-4 van Oranje Wit.

a

Elise Bos in de basis voor Nikki Klijn

Avanti speelde deze middag met Elise Bos in de basis als vervangster van de afwezige Nikki Klijn. Bij Oranje Wit stonden de routiniers Henno Ploeg en Roy de Vlaming weer binnen de lijnen. De korfballers uit Pijnacker begonnen moeizaam aan de wedstrijd en het duurde even alvorens de doelpunten vielen. Rick van den Blink en Stefan Hogervorst openden de score (0-2). Avanti grossierde vervolgens in het missen van opgelegde doorloopkansen. Dit gaf Oranje Wit de gelegenheid om bij 3-3 weer op gelijke hoogte te komen.

a

Stefan Hogervorst weer goed op dreef, met zijn grootste fan (opa van der Heiden) op de achtergrond

Na de 4-4 was het Stefan Hogervorst die met twee mooie afstandsschoten, waarvan één ringloos, Avanti op 4-6 bracht. Toch lukte het Oranje Wit om weer aan te haken en bij 8-8 was de stand wederom gelijk. Dankzij de 400e treffer van Rick van den Blink in het shirt van Avanti werd het 8-9 (strafworp verdiend door Stefan Hogervorst). Een enorm aantal doelpunten van deze spits in de 2.5 jaar dat hij nu bij Avanti speelt. En ook de 8-10 ruststand kwam op zijn naam.

a

Avanti publiek aan het genieten van weer een Rick van den Blink juweeltje

Zoals gezegd besliste Avanti in de eerste zes minuten na de rust de wedstrijd. Met meer tempo in de aanvallen werden er mooie kansen gecreëerd en werd uitgelopen naar 10-17. Een nominatie voor het doelpunt van het jaar kwam op naam van Rick van den Blink. Zeer geraffineerd wist hij de verdedigende druk te ontlopen en op een geweldige manier de daaropvolgende doorloop ongekend knap af te ronden. Grote klasse!

a

Dat was een hele, hele mooie doorloop!

In de laatste twintig minuten van de wedstrijd vielen er niet zoveel doelpunten meer en waren de hoogtepunten het debuut van Marijn Diepens in het eerste en de wel/niet buzzerbeater van Elise Bos. Marijn Diepens wist zijn debuut te bekronen met een strafworpdoelpunt op 14-19 wat tevens de eindstand was.

a

Marijn Diepens scoorde de 14-19 uit een strafworp

Doelpunten: Rick van den Blink (6), Stefan Hogervorst (5), Jordi van Zuidam (3), Thomas Reijgersberg (2), Sijmen van den Bergh, Marijn Diepens en Nikki van Trigt.