20162017 Zaal 2017/01/07 Avanti - Sporting Delta 23-28
2017/01/07 Avanti - Sporting Delta 23-28
Nikki Klijn
Sijmen van den Bergh
54' Afstand Sporting Delta(23 - 28)
52' Afstand Sporting Delta(23 - 27)
52' Afstand (9e doelpunt)Rick van den Blink(23 - 26)
47' Afstand (6e doelpunt)Jordi van Zuidam(22 - 26)
47' Strafworp (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(21 - 26)
45' Afstand Sporting Delta(20 - 26)
43' Afstand Sporting Delta(20 - 25)
43' Strafworp Sporting Delta(20 - 24)
40' Afstand Sporting Delta(20 - 23)
38' Tekst Thomas Reijgersberg komt in het veld voor Stefan Hogervorst
38' Afstand Sporting Delta(20 - 22)
36' Vrije Bal Sporting Delta(20 - 21)
36' Afstand Sporting Delta(20 - 20)
35' Afstand Nikki Klijn(20 - 19)
34' Afstand (8e doelpunt)Rick van den Blink(19 - 19)
34' Afstand Sporting Delta(18 - 19)
33' Afstand Sporting Delta(18 - 18)
33' Afstand (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(18 - 17)
33' Strafworp Sporting Delta(17 - 17)
32' Afstand Sijmen van den Bergh(17 - 16)
32' Afstand (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(16 - 16)
31' Afstand (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(15 - 16)
30' Afstand Sporting Delta(14 - 16)
29' Strafworp (7e doelpunt)Rick van den Blink(14 - 15)
28' Afstand Sophie Donkervoort(13 - 13)
27' Vrije Bal (6e doelpunt)Rick van den Blink(12 - 13)
27' Tekst Stefan Hogervorst komt in het veld voor Thomas Reijgersberg
27' Afstand Jordi van Zuidam(11 - 13)
27' Afstand Sporting Delta(13 - 15)
26' Afstand Sporting Delta(13 - 14)
25' Vrije Bal (2e doelpunt)Nikki van Trigt(10 - 13)
24' Tekst Jordi van Zuidam komt in het veld voor Stefan Hogervorst
24' Afstand Sporting Delta(9 - 13)
24' Afstand (5e doelpunt)Rick van den Blink(9 - 12)
23' Strafworp (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(8 - 12)
19' Afstand Sporting Delta(7 - 12)
19' Afstand Sporting Delta(7 - 11)
18' Afstand (4e doelpunt) (50e doelpunt dit seizoen)Rick van den Blink(7 - 10)
18' Doorloop Sporting Delta(6 - 10)
17' Afstand Stefan Hogervorst(6 - 9)
15' Afstand Sporting Delta(5 - 9)
15' Vrije Bal (3e doelpunt)Rick van den Blink(5 - 8)
14' Strafworp Sporting Delta(4 - 8)
9' Afstand Sporting Delta(4 - 7)
9' Strafworp (2e doelpunt)Rick van den Blink(4 - 6)
8' Afstand Sporting Delta(3 - 6)
7' Afstand Sporting Delta(3 - 5)
5' Afstand Sporting Delta(2 - 4)
5' Afstand Thomas Reijgersberg(3 - 4)
4' Doorloop Rick van den Blink(2 - 3)
4' Tekst Rick vd Blink komt in het veld voor Jordi van Zuidam
3' Afstand Sporting Delta(1 - 3)
3' Vrije Bal Nikki van Trigt(1 - 2)
2' Strafworp Sporting Delta(0 - 2)
1' Afstand Sporting Delta(0 - 1)
0' Tekst Test
Sijmen van den Bergh(1)

Na de eerste speelronde in 2017 begint er wat tekening in de stand in Hoofdklasse B te komen. KCC /So natural maakte geen fout en gaat  na een monsteroverwinning op KVS/Maritiem van 28-10 ruim op kop. Grote verassing was natuurlijk de 31-36 winst van DeetosSnel bij TOP, waardoor TOP nu op drie punten staat.

Avanti is er niet in geslaagd aan te haken bij de strijd om de bovenste plaatsen. De eerste wedstrijd in 2017 in de Viergang  werd een prooi voor Sporting Delta met 23-28. Sporting Delta blijft hierdoor wel meedoen bovenin en Avanti moet gaan oppassen.

Rick weer een hele wedstrijd en gelijk weer topscorer met 9

De thuisploeg begint gehandicapt aan de wedstrijd. Jordi is niet fit en zit op de bank. Thomas kan wel beginnen maar heeft last van een enkelblessure. Een flinke aderlating voor Avanti.

Thomas veel last van enkel en kan de wedstrijd niet uitspelen

Sporting Delta pakt al snel een voorspong en houdt deze bijna de gehele eerste helft vast. Opvallend is de schotkracht van de Delta dames. Annelies van Aalst, Nada Husein en Lisanne Spaans schieten met scherp. En waar de Avantidames in goede schotpositie de bal vaak afleggen aarzelen de Delta dames niet. En met resultaat.

De luchtmacht van Delta staat sterk te rebounden en mede daardoor staat er na 17 minuten maar liefst een 7-12 voorsprong voor Sporting Delta op het bord. Stefan en Rick brengen Avanti dan terug naar 9-12. Erwin besluit dan Jordi toch in te zetten en dat geeft de ploeg wel een boost. Er komt wat meer vaart in het spel en zowaar komt Avanti kort voor rust weer langszij. Nog met dank aan Lisanne Spaans die twee opgelegde kansen onder de korf mist waarna Sophie de gelijkmaker voor 13-13 binnenschiet.

Sophie gelijkmaker vlak voor rust

Het blijft spannend en aantrekkelijk in de tweede helft. Scheidsrechter de Nekker en assistent Herikhuisen laten zich van hun goede kant zien.

Sterke pot scheids de Nekker, Hier standje voor Jeroen Tijhuis na koekie op Sijmen

De ploegen krijgen alle ruimte om lekker te spelen. Af en toe is het wel hard. Sijmen krijgt bij 13-15 een enorme beuk van Jeroen Tijhuis bij een doorloop. Hij kan gelukkig verder. De strafworp wordt door Rick benut. De bal twijfelt lang maar valt er toch in.

Avanti wordt sterker en komt zelfs voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Na twee keer Jordi is de stand 16-16. Een score van Delta wordt dan afgekeurd en Sijmen zet met een prachtige score Avanti op voorsprong.

Grote vreugde bij Sijmen na zijn prachtige 17-16, de eerste voorsprong

Een belangrijk moment bij 18-19. Wanneer Stefan geblesseerd op de grond ligt schiet Laurens Tijhuis de gelijkmaker binnen. Stefan blijft lang liggen maar kan gelukkig wel verder. Bij 20-19 de laatste voorsprong voor Avanti. Een prachtige score van Nikki Klijn na een ‘tip’aangeef van Jordi.

20-19 van Nikki Klijn in de maak

Met nog een kwartier te spelen is de koek op. Thomas krijgt steeds meer last van zijn enkel en gaat naar de kant.  Avanti kan geen vuist meer maken. Sporting Delta blijft echter wel scoren en loopt snel uit naar een beslissende 20-26 voorsprong.

Strafworp Jordi, wedstrijd is dan al beslist bij 20-26

In de slotfase wel veel spelers naar de grond. Even schrikken wanneer Sijmen zich lijkt te blesseren. Ook hij kan gelukkig verder. Jeroen Tijhuis, die tegen de paal aanloopt niet. Hij wordt vervangen door Emiel Houwerzijl.

Eindstand 23-28.

Volgende week naar Tempo.

Sijmen lijkt zich te blesseren, maar kan gelukkig verder

Doelpunten: Rick vd Blink(9) , Jordi van Zuidam(6), Nikki van Trigt(2), Stefan Hogervorst(2), Nikki Klijn(1), Sijmen van den Bergh(1), Sophie Donkervoort(1) , Thomas Reijgersberg(1)