20162017 Zaal 2017/01/14 Tempo -Avanti 16-25
Elise Bos
Lisanne Bosma
Nikki Klijn
Anneleen Kolenbrander
54' Afstand (8e doelpunt)Rick van den Blink(16 - 25)
54' Afstand (11e doelpunt)Jordi van Zuidam(16 - 24)
53' Afstand (10e doelpunt)Jordi van Zuidam(16 - 23)
53' Afstand Tempo(16 - 22)
49' Vrije Bal (7e doelpunt)Rick van den Blink(15 - 22)
49' Tekst Rick vd Blink komt in het veld voor Stefan Hogervorst
49' Afstand Tempo(15 - 21)
48' Tekst Stefan Hogervorst komt in het veld voor Rick vd Blink
48' Afstand Tempo(14 - 21)
48' Tekst Anneleen Kolenbrander komt in het veld voor Nikki Klijn
47' Strafworp (6e doelpunt)Rick van den Blink(13 - 21)
45' Afstand (5e doelpunt)Rick van den Blink(13 - 20)
44' Afstand Tempo(13 - 19)
44' Afstand Tempo(12 - 19)
42' Afstand Tempo(11 - 19)
42' Afstand (5e doelpunt)Sijmen van den Bergh(10 - 19)
42' Afstand Tempo(10 - 18)
41' Afstand (9e doelpunt)Jordi van Zuidam(9 - 18)
39' Afstand (4e doelpunt)Rick van den Blink(9 - 17)
38' Afstand Nikki van Trigt(9 - 16)
37' Tekst Rick vd Blink komt in het veld voor Stefan Hogervorst
37' Afstand (8e doelpunt) (100e doelpunt dit seizoen)Jordi van Zuidam(9 - 15)
36' Doorloop (7e doelpunt)Jordi van Zuidam(9 - 14)
35' Afstand Tempo(9 - 13)
35' Afstand (4e doelpunt)Sijmen van den Bergh(8 - 13)
34' Afstand Tempo(8 - 12)
32' Afstand (6e doelpunt) (50e doelpunt deze competitie)Jordi van Zuidam(7 - 12)
31' Afstand Tempo(7 - 11)
31' Tekst Nikki van Trigt komt in het veld voor Anneleen Kolenbrander
30' Afstand (3e doelpunt)Sijmen van den Bergh(6 - 11)
30' Afstand Tempo(6 - 10)
30' Strafworp (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(5 - 10)
29' Tekst Lisanne Bosma komt in het veld voor Nikki van Trigt
29' Afstand (2e doelpunt)Sijmen van den Bergh(5 - 9)
27' Afstand Tempo(5 - 8)
25' Tekst Anneleen Kolenbrander komt in het veld voor Lisanne Bosma
21' Afstand (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(3 - 8)
21' Afstand Tempo(4 - 8)
20' Tekst Stefan Hogervorst komt in het veld voor Rick vd Blink
20' Vrije Bal (3e doelpunt)Rick van den Blink(3 - 7)
18' Afstand Sijmen van den Bergh(3 - 6)
13' Afstand Tempo(3 - 5)
13' Afstand (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(2 - 5)
12' Strafworp (2e doelpunt)Rick van den Blink(2 - 4)
6' Afstand Tempo(2 - 3)
5' Strafworp (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(1 - 3)
4' Doorloop Jordi van Zuidam(1 - 2)
3' Afstand Rick van den Blink(1 - 1)
2' Strafworp Tempo(1 - 0)
Jordi van Zuidam(11)
Rick van den Blink(8)
Sijmen van den Bergh(5)
Nikki van Trigt(1)

Wat een bizarre speelronde in Hoodklasse B. Alleen KCC/SO natural wist volgens verwachting zijn wedstrijd te winnen tegen Sporting Delta en staat nu met een straatlengte voorsprong bovenaan in de ranglijst. Daarachter echter schuift alles in elkaar. De drie staartploegen wisten allen hun wedstrijd te winnen. KVS/Maritiem in een thriller tegen DeetosSnel waar Youri Nadorp de grote man werd door in de slotseconden de winnende binnen te schieten. En natuurlijk de verassende overwinning in Arnemuiden van Oranje Wit op het zwalkende TOP.

Elise en Lisanne in de basis

Ook Avanti pakte, eigenlijk toch wel eenvoudig, de winst in Alphen ad Rijn op Tempo. Vooraf zag het er allemaal niet rooskleurig uit. De blessurelijst wordt steeds langer. Buiten Meike kon Erwin nu ook niet over Manon en Sophie beschikken. Een flinke aderlating natuurlijk. Lisanne en Elise maakten hun opwachting in de basis. Gelukkig zijn Jordi en Thomas wel weer fit.

Stefan begint op de bank

Ook Tempo was niet compleet en speelde zonder topper Jelle Steenbeek. En dat was te merken. In de eerste competitieronde had Avanti in de Viergang weinig in te brengen tegen Tempo (18-23). Nu waren de rollen omgedraaid.

Wederom sterke pot van Sijmen

De eerste helft kunnen we snel vergeten want die was niet om aan te gluren. Maar daar gaat het natuurlijk niet om. Want er staat wel een 5-8 voorsprong voor Avanti op het scorebord.

Na de rust komt de wedstrijd pas los. Maar dan vooral aan de kant van Avanti. Het schotpercentage van Tempo blijft dramatisch laag.  Bij Avanti komt het vizier steeds scherper te staan. Het zijn Jordi en Rick die vanuit alle standen raakschieten. Avanti loopt uit naar 9-18 met nog 10 minuten en kan de wedstrijd lekker uitballen. Eindstand 16-25.

Anneleen in de aangeef op Stefan

Opvallend deze wedstrijd bij Avanti slechts 4 doelpuntenmakers, dus in de breedte laat het wel wat te wensen over. Nikki tekent voor de enige treffers bij de dames. Jordi is zo scherp als een mes en tikt voor de eerste keer de 11 aan.

Enige damestreffer is van Nikki

Een van de 11 treffers van Jordi, een record voor hem

Volgende week de kraker tegen koploper KCC/SO natural waar Avanti zeker niet kansloos is . In de uitwedstrijd werd de wedstrijd pas in de slotfase uit handen gegeven.

Dolepunten:  Jordi van Zuidam(11),Rick vd Blink(8),Sijmen van den Bergh(5), Nikki van Trigt(1)