20162017 Zaal 2017/01/21 Avanti - KCC 26-29
Lisanne Bosma
Nikki Klijn
Anneleen Kolenbrander
Sijmen van den Bergh
53' Tekst Sijmen van den Bergh komt in het veld voor Rick vd Blink
53' Afstand KCC(26 - 29)
53' Afstand (12e doelpunt)Rick van den Blink(26 - 28)
52' Afstand KCC(25 - 28)
51' Strafworp KCC(25 - 27)
50' Vrije Bal KCC(25 - 26)
49' Afstand (11e doelpunt)Rick van den Blink(25 - 25)
49' Afstand KCC(24 - 25)
49' Afstand (9e doelpunt)Jordi van Zuidam(24 - 24)
48' Afstand KCC(23 - 24)
48' Afstand (10e doelpunt) (50e doelpunt deze competitie)Rick van den Blink(23 - 23)
47' Tekst Jordi van Zuidam komt in het veld voor Sijmen van den Bergh
47' Strafworp (9e doelpunt)Rick van den Blink(22 - 23)
47' Tekst Rick vd Blink komt in het veld voor Jordi van Zuidam
46' Afstand KCC(21 - 23)
46' Strafworp (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(21 - 22)
45' Tekst Marjolein van Breukelen komt in het veld voor Anneleen Kolenbrander
44' Afstand (8e doelpunt)Jordi van Zuidam(20 - 22)
43' Afstand KCC(19 - 22)
42' Tekst Sijmen van den Bergh komt in het veld voor Rick vd Blink
41' Afstand KCC(19 - 21)
41' Strafworp (8e doelpunt)Rick van den Blink(19 - 20)
40' Tekst Rick vd Blink komt in het veld voor Sijmen van den Bergh
40' Strafworp KCC(18 - 20)
38' Tekst Manon Ballings komt in het veld voor Lisanne Bosma
38' Strafworp KCC(18 - 19)
35' Tekst Sijmen van den Bergh komt in het veld voor Rick vd Blink
34' Doorloop KCC(18 - 18)
34' Afstand (7e doelpunt)Rick van den Blink(18 - 17)
33' Strafworp KCC(17 - 17)
31' Afstand KCC(17 - 16)
31' Strafworp (6e doelpunt)Rick van den Blink(17 - 15)
29' Afstand Nikki van Trigt(16 - 15)
28' Strafworp KCC(15 - 15)
26' Afstand KCC(15 - 14)
25' Afstand (5e doelpunt)Rick van den Blink(15 - 12)
25' Afstand KCC(15 - 13)
24' Afstand KCC(14 - 12)
23' Afstand Thomas Reijgersberg(14 - 11)
21' Strafworp (4e doelpunt)Rick van den Blink(13 - 11)
20' Strafworp KCC(12 - 11)
18' Strafworp (7e doelpunt)Jordi van Zuidam(12 - 10)
14' Afstand KCC(11 - 10)
13' Doorloop KCC(11 - 9)
12' Afstand KCC(11 - 8)
10' Afstand (6e doelpunt)Jordi van Zuidam(11 - 7)
9' Afstand KCC(10 - 7)
9' Strafworp (3e doelpunt)Rick van den Blink(10 - 6)
9' Afstand KCC(9 - 6)
8' Vrije Bal (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(9 - 5)
8' Afstand KCC(8 - 5)
8' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(8 - 4)
7' Korte kans (50e doelpunt dit seizoen)Stefan Hogervorst(7 - 4)
7' Strafworp (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(6 - 4)
5' Afstand KCC(5 - 4)
5' Strafworp (2e doelpunt)Rick van den Blink(5 - 3)
3' Afstand KCC(4 - 3)
2' Afstand (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(4 - 2)
2' Strafworp (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(3 - 2)
2' Vrije Bal KCC(2 - 2)
1' Vrije Bal Rick van den Blink(2 - 1)
1' Korte kans KCC(1 - 1)
1' Afstand Jordi van Zuidam(1 - 0)
Rick van den Blink(12)
Jordi van Zuidam(9)
Stefan Hogervorst(3)
Nikki van Trigt(1)
Thomas Reijgersberg(1)

Helaas heeft Avanti zichzelf niet kunnen belonen voor een fantastische wedstrijd tegen koploper KCC/SO Natural. Een niet scorende eerste aanval in de eerste tien minuten in de tweede helft werd de ploeg uit Pijnacker jammergenoeg fataal. Maar wat heeft het publiek kunnen genieten van een geweldige pot korfbal. Na een 15-12 voorsprong bij de rust ontspon zich een zeer spannende tweede helft waarbij KCC in de laatste vijf minuten het definitieve verschil maakte. Eindstand 26-29.

a

Basisplaats voor A-junior Anneleen Kolenbrander

Avanti begon deze wedstrijd wederom zonder Sophie Donkervoort (ziek) en Manon Ballings (nog niet volledig hersteld van blessure) in de basis. Zij werden vervangen door Lisanne Bosma (2e) en Anneleen Kolenbrander (A1).

a

Het op de doorbraak spelen was een slimme zet in deze wedstrijd, hier Nikki Klijn

In de eerste helft speelde Avanti heel slim op de doorbraak en lokte daarmee menige overtreding uit van KCC die met een strafworp of vrije bal afgerond konden worden. Avanti zou deze wedstrijd maar liefst 13 strafworpen krijgen waarvan er 10 benut werden. Ook was weer een knap staaltje verdedigend werk te zien. Zo zorgde Jordi van Zuidam ervoor dat KCC spits Gertjan Meerkerk nauwelijks aan scoren toekwam. Jordi zelf was aanvallend in de eerste helft zeer zuiver en had er met de rust al zeven inliggen. Maar ook Stefan Hogervorst speelde een dijk van een wedstrijd. Sterk reboundend en met heel veel energie wist hij vele ballen te onderscheppen.

a

Jordi van Zuidam was niet te houden in de eerste helft

Tot aan de 2-2 ging het scoreverloop gelijk op. Het was Jordi van Zuidam die via een strafworp en een afstandsschot voor 4-2 zorgde. En na de 6-4 was het tweemaal Stefan Hogervorst die zelfs voor een vier doelpunten voorsprong zorgde (8-4).

a

Stefan Hogervorst slim scorend door een goede reboundpositie bij 7-4

Nadat Avanti op een 11-7 voorsprong was gekomen kwam KCC enigszins onder de druk vandaan en via drie doelpunten op rij hadden ze de aansluiting weer gevonden (11-10). Het was Jordi van Zuidam die met zijn 7e treffer de marge weer op twee bracht (12-10).

Avanti wist deze marge 7 seconden voor het rustsignaal nog uit te breiden naar drie verschil door een afstandsschot van Rick van den Blink. Ruststand 15-12. Net als in de uitwedstrijd legde Avanti koploper KCC het vuur na aan de schenen.

a

Thomas Reijgersberg na zijn treffer op 14-11

Helaas miste Avanti in de fase net na de rust de scherpte om de voorsprong te behouden. In drie minuten tijd had KCC de stand weer gelijk getrokken naar 15-15 terwijl Avanti in diezelfde drie minuten twee strafworpen onbenut liet. Na afloop kwam veelvuldig de vraag naar voren wat als we.......

Waar de eerste aanval van Avanti zo indrukwekkend speelde in de eerste helft kregen ze in de eerste drie aanvallen in de tweede helft geen bal door de korf. KCC ging aanvallend in hun eerste aanval meer over de dames spelen en dat betaalde zich uit. Na de 15-15 waren het Nikki van Trigt en Rick van den Blink die Avanti op 17-15 zetten, maar KCC egaliseerde binnen twee minuten naar 17-17.

n

Na de 18-18 was het weer KCC's eerste aanval die de volle buit pakte (18-20) en de eerste twee doelpunten voorsprong voor de ploeg uit Capelle. Nu moest Avanti in de achtervolging met nog ruim tien minuten te gaan. De slotfase zou zich ook kenmerken door een tactisch wisselspel van beide coaches.

Bij 23-23 had Avanti de stand weer gelijk getrokken. Rick van den Blink (in deze fase van de wedstrijd naast Thomas Reijgersberg geposteerd) was niet te stoppen en zorgde met een strafworp en een afstandsschot voor die gelijke stand.

a

Belangrijke doelpunten van topscoorder Rick van den Blink

Met nog vijf minuten te gaan was het 25-25 en toen was het inbrengen van Stephan Groeneweg bij KCC door coach Richard van Vloten beslissend. KCC kwam op 25-27 en daarna zelfs op 25-28. Waarna de wedstrijd eindigde in een 26-29 eindstand. Avanti had gezien het vertoonde spel en inzet zeker een punt verdiend maar miste net in bepalende fases de scherpte.

Toch moet het vertoonde spel en inzet de ploeg het vertrouwen geven dat de punten op deze manier gaan komen. De ploegen staan in deze hoofdklasse B (behalve de koploper en nummer laatst) nog zo dicht op elkaar dat er van alles nog mogelijk is. Tussen de nummer twee en de nummer zeven zit maar twee punten verschil.

Foto's

Doelpunten: Rick van den Blink (12), Jordi van Zuidam (9), Stefan Hogervorst (3), Thomas Reijgersberg en Nikki van Trigt.