20162017 Zaal 2017/01/29 TOP (A) -Avanti 25-25
2017/01/29 TOP (A) -Avanti 25-25
Sijmen van den Bergh
Lisanne Bosma
Nikki Klijn
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Nikki van Trigt
30' Niet bekend Sijmen van den Bergh
30' Niet bekend Thomas Reijgersberg
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
Stefan Hogervorst(8)
Rick van den Blink(5)
Sijmen van den Bergh(4)
Nikki van Trigt(3)
Thomas Reijgersberg(3)
Jordi van Zuidam(2)

Teleurgestelde gezichten bij de Avanti-spelers en speelsters na afloop van de wedstrijd tegen TOP(A). Wat waren ze dicht bij de overwinning geweest in Arnemuiden. Na een 14-16 achterstand bij de rust werd de opgelopen achterstand vrij snel goedgemaakt door Stefan Hogervorst (16-16). Vlak voor tijd leek Rick van den Blink er met de winnende treffer vandoor te gaan nadat Anita de Ridder namens TOP een strafwop miste. Maar het was Jurgen Janse die nog net voor TOP een punt redde. Eindstand 25-25.

In een druk bezette sporthal met niet heel veel zitplaatsen moesten de meeste Avanti supporters staan na een lange auto-rit. En het werd een mega spannende wedstrijd, waarbij beide teams niet altijd gelukkig waren met de arbitrale beslissingen. De gedoodverfde play-off kandidaat TOP zit momenteel in een slechte reeks. Uit de laatste vier wedstrijden werd maar één punt behaald en ook tegen Avanti werd deze ban niet gebroken.

Een bijzonder scoreverloop deze wedstrijd waarbij in de eerste aanvalscombinatie Avanti met 8-18 zou verliezen en juist veel sterker was in de tweede aanvalscombinatie (17-7). TOP(A) kreeg daar geen vat op het scorende vermogen van Stefan Hogervorst, Sijmen van den Bergh en later Jordi van Zuidam.

Doelpunten: Stefan Hogervorst (8), Rick van den Blink (5), Sijmen van den Bergh (4), Thomas Reijgersberg (3), Nikki van Trigt (3) en Jordi van Zuidam (2)

Verslag TOP met video

Verlsag TOP met foto's

En geen punten behalen in deze Hoofdklasse B betekent dat je gelijk naar onderen moet kijken. Alleen KCC en Oranje Wit weten waar ze aan toe zijn, bij de overige ploegen kan er nog van alles gebeuren. Een indrukwekkende zege van KVS op Sporting Delta betekent dat Avanti volgende week alles uit de kast zal moeten halen. In de uitwedstrijd werd eenvoudig gewonnen van KVS maar dat kwam ook mede door de slechte afronding bij KVS. De Scheveningers creerden destijds kansen zat, dus Avanti is gewaarschuwd.