20162017 Zaal 2017/02/11 DeetosSnel -Avanti 26-30
2017/02/11 DeetosSnel -Avanti 26-30
Sijmen van den Bergh
Nikki Klijn
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Sijmen van den Bergh
30' Niet bekend Thomas Reijgersberg
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Sophie Donkervoort
30' Niet bekend Nikki Klijn
30' Niet bekend Manon Ballings
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Nikki van Trigt
Nikki van Trigt(1)

Onder luide aanmoedingen van het in ruime getalen aanwezige Avanti- publiek heeft Avanti een prachtprestatie geleverd door DeetosSnel in eigen huis met 26-30 te verslaan. Na een 11-13 voorsprong bij de rust kwam Deetos in de tweede helft op gelijke hoogte en zelfs op voorsprong, maar een aantal slimme wissels en een sterke slotfase brachten Avanti de overwinning .

Na 1 minuutje spelen bracht coach Erwin van der Putten weer de bekende verdedigende wissel. Jordi van Zuidam kwam in het veld om Jimin de Vries te beteugelen. Avanti begon de wedstrijd voortvarend met een 0-2 voorsprong door doelpunten van Rick van den Blink en Sijmen van den Bergh.

In de tweede aanval van Avanti moesten de doelpunten in de eerste helft aanvankelijk van Thomas Reijgersberg komen. Van de acht doelpunten in de eerste helft van dat vak kwamen er vier van Thomas, twee van Nikki Klijn en de andere twee via Nikki van Trigt en Jordi van Zuidam.

Jordi zou pas de tweede helft het vizier op scherp krijgen. Spelend tegen Bart van der Lee waar hij het normaal erg lastig tegen heeft vlogen er zeven in.

Waar bij Avanti de doelpunten vooral van de heren kwamen was bij DeetosSnel jeugdinternational Brett Zuijdwegt on fire. Halverwege de tweede helft had zij er al zeven inliggen. Toen coach van der Putten in de tweede helft Sophie Donkervoort van vak liet wisselen om tegen Brett te verdedigen was het gevaar geweken. En Sophie had daarna ook aanvallend een beslissende rol: met vier doelpunten in het laatste kwartier had zij een groot aandeel in de uiteindelijke overwinning.

Twee minuten voor tijd werd Rick van den Blink weer ingebracht en hij scoorde de drie verschil wat beslissend was. Onder luide aanmoedigingen van de meer dan 40 supporters speelde Avanti het slim uit. Eindstand 26-30.

Doelpunten: Jordi van Zuidam (8), Sijmen van den Bergh (5), Thomas Reijgersberg (4), Rick van den Blink (4), Sophie Donkervoort (4), Nikki Klijn (2), Manon Ballings, Stefan Hogervorst en Nikki van Trigt.

Door deze overwinning en de nederlaag van TOP tegen kampioen KCC doet Avanti weer helemaal mee in de strijd om de play-offs. Avanti staat nu op de derde plaats met 1 punt minder dan nummer twee DeetosSnel. Volgende week speelt Avanti thuis tegen Oranje Wit en DeetosSnel gaat op bezoek bij kampioen KCC.