20162017 Zaal 2017/02/18 Avanti - Oranje Wit 28-19
2017/02/18 Avanti - Oranje Wit 28-19
Nikki Klijn
Sijmen van den Bergh
Elise Bos
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Thomas Reijgersberg
30' Niet bekend Sijmen van den Bergh
30' Niet bekend Sophie Donkervoort
30' Niet bekend Nikki Klijn
30' Niet bekend Nikki van Trigt
Nikki van Trigt(1)

Avanti heeft in een niet al te geweldige wedstrijd gewonnen van degradant Oranje Wit. Net zoals in de uitwedstrijd kwamen de Pijnackernaren in de eerste helft maar moeizaam op gang. De ruststand van 9-4 sprak boekdelen. In de tweede helft vielen er aan beide kanten meer doelpunten en is Avanti geen moment in gevaar gekomen. Door het verlies van DeetosSnel bij KCC staat Avanti nu op de tweede plaats en dingt nog volop mee naar een play off plek.

a

Avanti op een play off plaats na overwinning op Oranje Wit

De doelpunten waren schaars in de eerste helft. Avanti kwam op een 3-0 voorsprong dankzij Nikki Klijn, Stefan Hogervorst en Thomas Reijgersberg en had daar acht minuten voor nodig. Het tempo was niet hoog deze wedstrijd en de verdedigingsvakken hadden de overhand.

a

Jordi van Zuidam en Thomas Reijgersberg met elkaar in de rebound, wie wint er?

Bij Avanti zag het publiek een moeizaam draaiende eerste aanval en in de verdediging een sterk reboundende Stefan Hogervorst. Menig rebound en steal was deze wedstrijd voor Stefan. Het tempo werd in de eerste helft ook uit de wedstrijd gehaald door vier blessurebehandelingen (drie bij Oranje Wit en Stefan bij Avanti).

a

Veel rebound voor Stefan Hogervorst deze wedstrijd

Na de 3-1 en de 3-2 liep Avanti weg naar 9-2 via driemaal Rick van den Blink en driemaal Jordi van Zuidam. Vlak voor rust verkleinde de ploeg uit Dordrecht nog enigszins de achterstand naar 9-4, direct na de rust gevolgd door de 9-5.

a

Doelpunt Sophie Donkervoort

Het verschil van vier doelpunten bleef tot de 12-8. Doelpunten van Sophie Donkervoort en Nikki Klijn brachten Avanti op 14-8 en na de 19-13 trok Avanti zelfs door naar tien verschil (23-13).

a

Sijmen van den Bergh rondt mooie combinatie met Rick van den Blink af

Uiteindelijk werd het een 28-19 overwinning met voor het publiek nog een paar mooie treffers van Thomas Reijgersberg, Sijmen van den Bergh en Jordi van Zuidam. Vooral de 26-17 van Jordi 1 minuut voor tijd was van grote schoonheid.

j

Doelpunt van de wedstrijd van Jordi van Zuidam

Doelpunten: Jordi van Zuidam (8), Rick van den Blink (6), Stefan Hogervorst (4), Thomas Reijgersberg (3), Sijmen van den Bergh (2), Sophie Donkervoort (2), Nikki Klijn (2) en Nikki van Trigt.

a

Jordi van Zuidam en Thomas Reijgersberg bedanken legioen, op naar Sporting Delta!

Ondanks de niet al te geweldige wedstrijd overheerst het gevoel van trots binnen Avanti dat het vlaggenschip nog steeds strijd om een playoff plaats. Wat een zinderend slot van de competitie gaat het worden in Hoofdklasse B. Avanti op de tweede plaats met 15 punten gevolgd door drie ploegen met 14 punten (DeetosSnel, TOP(A) en Sporting Delta). En in de laatste competitieronde staat op het programma Sporting Delta tegen Avanti en DeetosSnel tegen TOP(A). Hoe spannend wil je het hebben?