Avanti Statistiek

20162017 Zaal 2017/03/04 Sporting Delta -Avanti 22-25
2017/03/04 Sporting Delta -Avanti 22-25
Jordi van Zuidam
Rick van den Blink
Manon Ballings
Sophie Donkervoort
Nikki Klijn
Thomas Reijgersberg
Stefan Hogervorst
Nikki van Trigt
Sijmen van den Bergh
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Manon Ballings
30' Niet bekend Manon Ballings
30' Niet bekend Sophie Donkervoort
30' Niet bekend Sophie Donkervoort
30' Niet bekend Nikki Klijn
30' Niet bekend Nikki Klijn
30' Niet bekend Thomas Reijgersberg
30' Niet bekend Thomas Reijgersberg
30' Niet bekend Sijmen van den Bergh
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Nikki van Trigt
Scores:
Jordi van Zuidam(9)
Rick van den Blink(5)
Manon Ballings(2)
Sophie Donkervoort(2)
Nikki Klijn(2)
Thomas Reijgersberg(2)
Stefan Hogervorst(1)
Nikki van Trigt(1)
Sijmen van den Bergh(1)

Avanti schrijft op zaterdag 4 maart clubhistorie. In een kolkende Delta-sporthal in Dordrecht brengt een 22-25 overwinning Avanti de zo vurig gewenste plek in de kruisfinales. Wat een inzet, wat een drive en wat een fantastisch supporterslegioen. Dit was weer zo'n wedstrijd die altijd in het geheugen van menig Avantiaan gegrifd zal staan. En er staat nog meer op de agenda. Door deze overwinning gaat de BWD on Tour karavaan volgende week naar Groningen. NIC is kampioen geworden in de hoofdklasse A en zal Avanti eerst thuis ontvangen.

a

Aan alles was te zien dat Avanti er een bijzondere avond van wilde maken. Indrukwekkend het uitzwaaien van de selectie door het BWD-legioen op de Avanti-brug aan de Sportlaan. Geweldig de grote hoeveelheid supporters die naar Dordrecht waren gekomen. Eén vak was niet genoeg, al snel moest er een tweede vak aan te pas komen. Wat moet dat lekker spelen zijn met zo'n legioen achter je. Top drumwerk en gezang weer van BWD, supporters om trots op te zijn.

a

Dat de selectie van zins was om dit jaar de kruisfinales wel te halen was aan alles te zien. Strakke koppies bij de start van de wedstrijd, ongekende hoeveelheid energie gedurende de wedstrijd. Er werd continu fel uitverdedigd, gevochten voor elke bal, het mocht deze keer niet mis gaan. En het ging niet mis, al bleef het bijna de hele wedstrijd fantastisch spannend.

a

Wat te denken van het weer fenomenale rebounden van Thomas Reijgersberg en wat was de aanvoerder aan het sleuren deze avond, voor elke bal werd 200% gestreden. En ook Stefan Hogervorst en Sijmen van den Bergh waren ouderwets aan het stofzuigen. Overal doken ze op en onderschepten ze ballen. Naast het feit dat Avanti deze avond meer klasse in huis had, was het vooral ook de grote inzet die de ploeg uit Pijnacker ten toon spreidde wat het grote verschil maakte. Keer op keer waren er onderscheppingen En wat waren Rick van den Blink en Jordi van Zuidam weer belangrijk met hun afstandstreffers.

a

Een aantal spelers en speelsters uit de huidige selectie heeft in de jeugd veelal hoofdklasse gespeeld en zelfs eenmaal om het Nederlands Kampioenschap gespeeld tegen Dalto uit Driebergen met onder andere Kaylee Alblas en Barbara Brouwer in de gelederen. Door deze ervaringen in de jeugd zie je dat het huidige eerste goed met de druk kan omgaan. Bij de dames zijn het Sophie Donkervoort en Nikki van Trigt die door deze ervaringen door de wol geverfd zijn en daarmee een belangrijke rol spelen in het team. En wat te denken van de ontwikkeling die Nikki Klijn en Manon Ballings doormaken.

a

Terug naar de wedstrijd. Vooraf was het Avanti-publiek er nog niet gerust op. Tegen de luchtmacht Sporting Delta had Avanti in de thuiswedstrijd weinig in te brengen gehad en scoorden de Delta dames een indrukwekkend aantal doelpunten. Daar stond tegenover dat een aantal Avanti-spelers in de week ervoor nog met griep op bed hadden gelegen.

a

In de eerste helft zou het publiek een doelpuntrijke wedstrijd zien. Rick van den Blink opende de score en na de 1-1 was het Jordi van Zuidam die van afstand de 1-2 scoorde. Na de 2-2 pakte Sporting Delta de eerste twee doelpuntenmarge naar 4-2 maar het waren Jordi van Zuidam en Thomas Reijgersberg die weer egaliseerden.

a

Avanti had aanvallend in die fase nog geen grip op de afvallende ballen die steeds een prooi waren voor Sporting Delta waardoor er veelal één schotsaanvallen waren. Toch liep Avanti via drie damesdoelpunten uit naar 4-7 (Sophie Donkervoort, Manon Ballings en Nikki van Trigt).

a

Het verschil bleef twee tot aan de 8-10 toen het Sporting Delta weer lukte om aan te haken bij 10-10. Coach Erwin van der Putten pakte een time-out om de flow te breken en dat lukte. Om en om werd er weer gescoord tot de 12-12. En weer sloeg de eerste aanval toe, nu via Stefan Hogervorst en Manon Ballings (12-14), gevolgd door de 12-15 van Jordi van Zuidam. De ploegen gingen rusten bij 13-15.

a

Een hoog tempo, veel doelpunten en een fantastische sfeer in de hal waar de supporterslegioenen van Delta en Avanti naast elkaar in een vak stonden. En Avanti duidelijk won op geluid en muzikale trommelklasse!!

a

De tweede helft zou minder doelpunten te zien geven, maar de spanning vergoedde veel. Sporting Delta scoorde als eerste, waarna Avanti via drie doelpunten van Sophie Donkervoort, Jordi van Zuidam en Nikki Klijn uitliep naar 14-18.

a

Delta kwam weer terug tot twee verschil 16-18, 17-19 en 18-20. Waarna Jordi met twee strafworpen de marge weer naar vier bracht (18-22). Dit was de beslissende voorsprong en Avanti speelde de slotfase zeer goed uit. Sporting Delta kwam nog terug tot 22-24 maar de tweede aanval onder leiding van aanvoerder Thomas Reijgersberg speelde het zeer goed uit met een aantal rebounds achter elkaar van Jordi van Zuidam en Nikki van Trigt. Het was Thomas Reijgersberg die een topwedstrijd bekroonde met een treffer die de eindstand op 22-25 bepaalde.

a

De spelers vierden in de laatste minuut in het veld al een feestje waar na het laatste fluitsignaal het BWD-legioen de vloer opstormde en er een fantastisch feestje losbarste. Poloniaise, buikschuiven, spelers op de schouders en een uitzinnige menigte. Avanti heeft het geflikt en schrijft geschiedenis. Voor het eerst in de historie speelt Avanti in de kruisfinales en wat zijn we trots op deze spelersgroep, staf en BWD-legioen.

a

Groningen here we come!

Doelpunten: Jordi van Zuidam (9), Rick van den Blink (5), Manon Ballings (2), Sophie Donkervoort (2), Nikki Klijn (2), Thomas Reijgersberg (2), Sijmen van den Bergh, Stefan Hogervorst en Nikki van Trigt.

Foto's

Andere uitslagen:
Oranje Wit - Tempo 15-19
KVS/Maritiem - KCC/So Natural 25-29
DeetosSnel - TOP(A) 23-20

 

a

Oranje Wit en KVS degraderen naar de Overgangsklasse en KCC/SO natural en Avanti gaan de kruisfinales spelen. KCC start thuis tegen Dalto uit Driebergen en Avanti gaat naar Groningen waar de kampioen van de Hoofdklasse A Nic wacht.

 

[aa]