20162017 Zaal 2017/03/18 Avanti - Nic. / Alfa-college 21-22
2017/03/18 Avanti - Nic. / Alfa-college 21-22
Sijmen van den Bergh
Nikki Klijn
Meike Noorlander
50' Afstand (2e doelpunt)Thomas Reijgersberg(21 - 22)
49' Tekst Stefan Hogervorst komt in het veld voor Rick vd Blink
49' Afstand (6e doelpunt)Rick van den Blink(20 - 22)
49' Afstand (5e doelpunt)Rick van den Blink(19 - 22)
48' Vrije Bal (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(18 - 22)
47' Doorloop Nic. / Alfa-college(17 - 22)
47' Doorloop (4e doelpunt)Rick van den Blink(17 - 21)
47' Afstand Nic. / Alfa-college(16 - 21)
45' Afstand (4e doelpunt)Nikki van Trigt(16 - 20)
44' Afstand Nic. / Alfa-college(15 - 20)
43' Tekst Rick vd Blink komt in het veld voor Stefan Hogervorst
43' Afstand (3e doelpunt)Rick van den Blink(15 - 19)
43' Afstand Nic. / Alfa-college(14 - 19)
42' Afstand Thomas Reijgersberg(14 - 18)
42' Afstand Nic. / Alfa-college(13 - 18)
39' Afstand Nic. / Alfa-college(13 - 17)
38' Afstand Nic. / Alfa-college(13 - 16)
37' Afstand (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(13 - 15)
33' Korte kans Nic. / Alfa-college(12 - 15)
33' Tekst Meike Noorlander komt in het veld voor Nikki Klijn
32' Afstand (2e doelpunt)Sophie Donkervoort(12 - 14)
31' Afstand Nic. / Alfa-college(11 - 14)
30' Strafworp (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(11 - 13)
29' Afstand (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(10 - 13)
28' Tekst Stefan Hogervorst komt in het veld voor Rick vd Blink
28' Afstand Nic. / Alfa-college(9 - 13)
26' Afstand Sijmen van den Bergh(9 - 12)
26' Tekst Sijmen van den Bergh komt in het veld voor Stefan Hogervorst
26' Afstand Nic. / Alfa-college(8 - 12)
25' Afstand Nic. / Alfa-college(8 - 11)
24' Doorloop Nic. / Alfa-college(8 - 10)
23' Afstand Nic. / Alfa-college(8 - 9)
22' Afstand Nic. / Alfa-college(8 - 8)
20' Afstand (3e doelpunt)Nikki van Trigt(8 - 7)
20' Afstand Nic. / Alfa-college(7 - 7)
18' Afstand (2e doelpunt)Rick van den Blink(7 - 6)
14' Afstand (2e doelpunt)Nikki van Trigt(6 - 6)
13' Afstand Nic. / Alfa-college(5 - 6)
12' Afstand Nic. / Alfa-college(5 - 5)
10' Afstand Nic. / Alfa-college(5 - 4)
9' Afstand Nic. / Alfa-college(5 - 3)
7' Afstand Nikki van Trigt(5 - 2)
6' Afstand Sophie Donkervoort(4 - 2)
4' Afstand Manon Ballings(3 - 2)
4' Strafworp Nic. / Alfa-college(2 - 2)
4' Afstand Jordi van Zuidam(2 - 1)
2' Doorloop Nic. / Alfa-college(1 - 1)
0' Afstand Rick van den Blink(1 - 0)
0' Tekst @Avantikorfbal Vandaag Live verslag van Avanti - Nic. / Alfa-college Aanvang 20.00
Sijmen van den Bergh(1)

Een derde wedstrijd moet aankomende dinsdag de beslissing gaan brengen wie er naar de Hoofdklasse finale gaat. In een zinderende slotfase was het Nic die de opgebouwde voorsprong net wist vast te houden en daarmee een derde wedstrijd wist af te dwingen. De demarrage vlak voor de rust toen de Groningers wegliepen naar 8-11 en de treffer vlak na rust naar de 8-12 bleek uiteindelijk beslissend. Avanti kwam in de laatste vijf minuten nog gevaarlijk dichtbij toen het terugkwam van 18-22 naar 21-22, maar de absolute scherpte ontbrak om er een verlenging uit te slepen.

a

In een volgepakte sporthal De Viergang was de openingsfase voor Avanti. Rick van den Blink opende in de eerste aanval de score. Na de gelijkmaker van Nic bracht Jordi van Zuidam Avanti weer op voorsprong, waarna de Groningers gelijk egaliseerden.

a

Avanti gebruikte deze wedstrijd de ruimte achter de korf beter dan in Groningen en dat leverde een aantal doelpunten op. Vooral Nikki van Trigt maakte gretig gebruik van de daar liggende ruimte. Via drie damesdoelpunten op rij liep Avanti uit naar 5-2.

a

Toch had Avanti het aanvallend niet makkelijk, de aangeefpositie werd goed afgeschermd door Nic waardoor er minder geschoten werd. Nic kwam sterk terug en van 5-2 werd het binnen vijf minuten gelijk en de ploeg van Henk Jan Mulder pakte ook de eerste voorsprong (5-6).

Het scoreverloop zou gelijk blijven opgaan tot aan de 8-8 met doelpunten van Nikki van Trigt tweemaal en Rick van den Blink. In de laatste fase voor de rust speelde Roos Verheugt van Nic een belangrijke rol, via een afstandschot en een doorloop bracht zij haar ploeg de eerste twee doelpunten voorsprong naar 8-10. De ploegen gingen rusten met een 8-11 stand.

a

Avanti zat aanvallend nog niet goed in de wedstrijd, de ploeg had minder rebound dan normaal mede door het goede afschermen van de aangeefpositie door Nic. En verdedigend had het geen antwoord op het aanvallende gevaar van de nummer 3 van Nic, Roos Verheugt. Zij zou vier van de twaalf doelpunten maken in de eerste helft.

In de tweede helft bracht coach Erwin van der Putten Sijmen van den Bergh voor Stefan Hogervorst in de ploeg. Nic maakte gelijk de 8-12 waarna Sijmen een doorbraak van Rick van den Blink keurig kon afronden. Toen vervolgens Jordi van Zuidam tweemaal scoorde kreeg het Avanti-publiek weer hoop.

a

Avanti kreeg het gaatje niet gedicht want na de 13-15 liep Nic weer uit naar vier verschil (13-17). En het verschil bleef lange tijd op vier tot vijf minuten voor tijd. Toen Nic de 17-22 leek de wedstrijd gespeeld, maar een fantastische slotfase van Avanti bracht de spanning volledig terug.

a

Doelpunten van Jordi van Zuidam uit een vrije bal, tweemaal Rick van den Blink en een afstandsschot van Thomas Reijgersberg brachten de spanning weer helemaal terug (21-22). Avanti had nog alle kans om gelijk te maken en een verlenging uit het vuur te slepen, maar de echte scherpte ontbrak deze avond. Een aantal slordigheden brak Avanti op en de teleurstelling was enorm na het laatste fluitsignaal. Eindstand 21-22.

a

Wat een mooi feestje had moeten worden voor 800 man publiek liep uit op een grote teleurstelling. Op het moment dat het er om ging was het zonde dat de echte scherpte in de afronding en het lezen van de wedstrijd ontbrak. Knap was het terugvechten in de slotfase en dat typeert het Avanti van dit seizoen. Nooit opgeven tot het laatste fluitsignaal. Deze eigenschap gaat de ploeg aankomende dinsdag weer helpen in de allesbeslissende wedstrijd in Groningen. Weer een wedstrijd op het scherpst van de snede en daar is het waar je het als topkorfballer voor doet.

Doelpunten: Rick van den Blink (6), Jordi van Zuidam (5), Nikki van Trigt (4), Sophie Donkervoort (2), Thomas Reijgersberg (2), Manon Ballings en Sijmen van den Bergh.

Dalto won in de andere halve finale met 19-17 van KCC en ook daar komt er een derde wedstrijd aankomende dinsdag.