20162017 Zaal 2017/03/21 Nic. / Alfa-college -Avanti 20-22
2017/03/21 Nic. / Alfa-college -Avanti 20-22
Meike Noorlander
Sijmen van den Bergh
Nikki Klijn
48' Afstand (8e doelpunt)Rick van den Blink(20 - 22)
45' Afstand (7e doelpunt)Rick van den Blink(20 - 21)
45' Tekst Rick vd Blink komt in het veld voor Stefan Hogervorst
43' Tekst Jordi van Zuidam komt in het veld voor Rick vd Blink
43' Afstand (6e doelpunt)Rick van den Blink(20 - 20)
42' Tekst Rick vd Blink komt in het veld voor Jordi van Zuidam
41' Afstand Nic. / Alfa-college(20 - 19)
36' Afstand Nic. / Alfa-college(19 - 19)
35' Afstand (4e doelpunt)Stefan Hogervorst(18 - 19)
35' Afstand Nic. / Alfa-college(18 - 18)
34' Afstand Manon Ballings(17 - 18)
33' Afstand Nikki van Trigt(17 - 17)
33' Afstand (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(17 - 16)
32' Afstand Nic. / Alfa-college(17 - 15)
32' Doorloop Nic. / Alfa-college(16 - 15)
31' Tekst Stefan Hogervorst komt in het veld voor Rick vd Blink
31' Doorloop (5e doelpunt)Rick van den Blink(15 - 15)
31' Strafworp (4e doelpunt)Rick van den Blink(15 - 14)
30' Afstand Nic. / Alfa-college(15 - 13)
30' Strafworp Nic. / Alfa-college(16 - 13)
28' Strafworp (6e doelpunt)Jordi van Zuidam(14 - 13)
28' Afstand (2e doelpunt)Rick van den Blink(14 - 11)
28' Afstand (3e doelpunt)Rick van den Blink(14 - 12)
27' Strafworp (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(14 - 10)
26' Tekst Nikki Klijn komt in het veld voor Meike Noorlander
21' Strafworp (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(14 - 9)
18' Tekst Jordi van Zuidam komt in het veld voor Stefan Hogervorst
17' Strafworp Nic. / Alfa-college(14 - 8)
17' Strafworp Rick van den Blink(13 - 8)
16' Tekst Rick vd Blink komt in het veld voor Jordi van Zuidam
16' Korte kans Nic. / Alfa-college(13 - 7)
15' Doorloop Nic. / Alfa-college(12 - 7)
15' Afstand Nic. / Alfa-college(11 - 7)
11' Afstand Nic. / Alfa-college(8 - 7)
11' Afstand Nic. / Alfa-college(9 - 7)
11' Korte kans Nic. / Alfa-college(10 - 7)
6' Afstand (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(6 - 7)
6' Afstand Nic. / Alfa-college(7 - 7)
5' Afstand Sijmen van den Bergh(6 - 6)
5' Afstand Nic. / Alfa-college(6 - 5)
5' Strafworp (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(5 - 5)
4' Afstand Nic. / Alfa-college(5 - 4)
4' Strafworp (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(4 - 4)
4' Afstand Nic. / Alfa-college(4 - 3)
4' Afstand Nic. / Alfa-college(3 - 3)
3' Afstand Nic. / Alfa-college(2 - 3)
3' Afstand Stefan Hogervorst(1 - 3)
3' Tekst Sophie Donkervoort komt in het veld voor Nikki Klijn
3' Korte kans Meike Noorlander(1 - 2)
2' Strafworp Jordi van Zuidam(1 - 1)
0' Afstand Nic. / Alfa-college(1 - 0)
0' Tekst @Avantikorfbal Vandaag Live verslag van Nic. / Alfa-college - Avanti aanvang 20:30
Sijmen van den Bergh(1)

YES WE CAN! Een fantastische prestatie leverde Avanti in Groningen. In de allesbeslissende wedstrijd kwam Avanti wederom terug van een grote achterstand (13-7). Grote klasse van het keurkorps van Erwin vander Putten. Selectie schrijft wederom historie. Eindstand 20-22.

100e wedstrijd voor Jordi in Avanti 1, scherp vanaf de stip 5 op 5

Achterna gereisd door Avanti-supporters per bus, auto, trein en fiets versloeg Avanti voor de tweede keer Nic in Groningen. De hele zaalcompetite was Nic ongeslagen geweest in eigen huis, maar Avanti liet zien in de uitwedstrijden een killer te zijn. Tot tweemaal toe sloeg Avanti haar slag! En wederom door vechtlust, niet opgeven, doorgaan tot het laatste fluitsignaal en een messcherpe Rick van den Blink.

Mooie quote van Rick tegenover korfbal.nl: we hadden strijdplan: onze vier heren zouden tegenstander moe lopen en dan kwam ik. Pakte aardig uit, ha ha.

Was het in de thuiswedstrijd al bloedstollend spannend. Dat was het in de derde wedstrijd weer.  Tot de laatste minuut bleef het spannend, maar toen Rick 20-22 binnenschoot ontplofte het Alfa College bijna. Wederom was er een grote schare supporters mee naar Groningen.  Sponsor Maarten Post had zelfs de reis per fiets afgelegd. Zo’n 250 kilometer.

Meike na lang blessureleed weer in de basis, hier slim onder de korf de 1-2

Avanti startte met Sophie en Rick op de bank. Meike voor  het eerst weer in de basis na een langdurige blessure. Een sterke start van Avanti. Al snel staat er een 1-3 voorsprong op het scorebord. Nienke van der Windt schiet Nic. op voorsprong. Daarna zijn het Jordi,  in zijn 100e wedstijd in Avanti 1, Meike ( slim onder de korf ) en Stefan van afstand die Avanti naar een 1-3 voorsprong  schieten. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Niels Tamminga brengt de ploegen weer naast elkaar en het gaat dan gelijk op. Tot 7-7 dan. Nic. blijft met scherp schieten en vooral Tim Flokstra is hot. Alles valt binnen en vlak voor rust is de stand maar liefst 14-8 in het voordeel van Nic. Gelukkig zorgt Jordi met een strafworp voor nog wat positiefs vlak voor rust. 14-9 bij rust.

Rust 14-9 Pfffff....

Bij rust zijn er niet veel die nog een stuiver voor de kansen van Avanti  geven. Nic. schoot in de eerste helft met scherp en liep in de eerste 10 minuten bijna 1 op 1. Maar we hebben natuurlijk al eerder gezien dat Nic. moeite heeft deze scherpte vast te houden. Zoals nu dus weer. Avanti  komt sterk de kleedkamer uit. Nikki Klijn komt er in voor Meike en de achtervolging wordt ingezet.

Nic. kan Jordi alleen afstoppen met overtredingen, hier weer een strafworp voor Jordi

Jordi versiert zelf een strafworp voor 14-10. Nic. gaat kansen missen en Rick komt van de bank voor  twee afstandtreffers voor 14-12. Daarna mag hij weer gaan zitten naast Erwin. Henk-Jan Mulder vraagt gelijk een time-out aan omdat hij het scenario in de eerste thuiswedstrijd weer zie opdoemen. De time-out helpt niet. Jordi met weer een strafworp zorgt voor de aansluiting.

Thomas heerst rond de korf, hier met Tim Flokstra

Tim Flokstra geeft Nic. dan weer wat hoop. Na 10 minuten zonder score teken hij de 15-13 aan. Dan weer de Rick vd Blink show. Hij wordt weer losgelaten van de bank voor twee aanvallen. Bam, Bam en het is weer 15-15. Het Avantipubliek wordt natuurlijk helemaal gek.

We staan weer gelijk, Nikki 17-17

Toch knakt Nic. nog niet want Tim Flokstra en Roos Verheugt  brengen Nic. weer op twee voorsprong. Maar zoals die seizoen al vaker gebleken is geeft Avanti nooit op. Nu dus ook niet. De ploeg blijft gesteund door het publiek doorknokken. Stefan en Nikki van Trigt trekken van afstand de stand weer gelijk. 17-17, nog 13 minuten.

Hoppa, we staan weer voor. Manon 17-18

Manon dan met een fraaie van afstand voor weer de voorsprong, Stefan voor 18-19. Kevin van Haasdrecht voor weer de gelijkmaker. Nog 9 minuten en het gaat zenuwslopend worden. Beide ploegen verspelen de bal een paar keer en er wordt 5 minuten niet gescoord alleen door zenuwen.
Nog 4 minuten. Shay Conroy 20-19, en Rick mist een strafworp. Neeee. Gaat het dan toch verkeerd. Maar kort daarop toch Rick van afstand de gelijkmaker.  En weer naar de bank. Nog 3 minuten.

En 20-22 , Sven Muller is net te laat

Met nog twee minuten mag Rick er weer in en hij presteert het onmogelijke. Twee treffers in de laatste twee minuten en de winst is binnen voor Avanti.  Rick verdient een standbeeld.  Na de wedstrijd een enorme hossende menigte op het veld en iedereen is euforisch na dit geweldige resultaat.

Foto's

Doelpunten: Rick van den Blink (8), Jordi van Zuidam (6), Stefan Hogervorst (4), Manon Ballings, Sijmen van den Bergh, Meike Noorlander en Nikki van Trigt.

Zaterdag 25 maart speelt Avanti de Hoofdklasse-finale om 20.00 uur in Papendrecht tegen KCC/SO natural.