20162017 Zaal 2017/03/25 Avanti - KCC 20-31
2017/03/25 Avanti - KCC 20-31
Sijmen van den Bergh
Nikki Klijn
Meike Noorlander
51' Afstand (2e doelpunt)Sijmen van den Bergh(20 - 31)
51' Afstand KCC(19 - 31)
50' Afstand KCC(19 - 30)
48' Afstand KCC(19 - 29)
47' Afstand KCC(19 - 28)
46' Tekst Rick vd Blink komt in het veld voor Jordi van Zuidam
46' Afstand KCC(19 - 27)
45' Afstand KCC(19 - 26)
44' Tekst Jordi van Zuidam komt in het veld voor Rick vd Blink
44' Afstand (7e doelpunt)Rick van den Blink(19 - 25)
44' Afstand KCC(18 - 25)
43' Afstand KCC(18 - 24)
43' Strafworp (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(18 - 23)
41' Tekst Meike Noorlander komt in het veld voor Nikki Klijn
39' Afstand (6e doelpunt)Rick van den Blink(17 - 23)
38' Strafworp (5e doelpunt)Rick van den Blink(16 - 23)
38' Afstand KCC(15 - 23)
37' Afstand (4e doelpunt)Thomas Reijgersberg(15 - 22)
35' Strafworp KCC(14 - 22)
34' Afstand KCC(14 - 21)
34' Afstand (3e doelpunt) (50e doelpunt dit seizoen)Thomas Reijgersberg(14 - 20)
34' Afstand Nikki Klijn(13 - 20)
33' Afstand (4e doelpunt)Rick van den Blink(12 - 20)
32' Afstand (3e doelpunt)Rick van den Blink(11 - 20)
32' Afstand KCC(10 - 20)
32' Afstand Nikki van Trigt(10 - 19)
31' Afstand Sijmen van den Bergh(9 - 19)
30' Afstand (2e doelpunt)Rick van den Blink(8 - 19)
30' Tekst Stefan Hogervorst komt in het veld voor Jordi van Zuidam
30' Afstand KCC(7 - 19)
29' Afstand KCC(7 - 18)
28' Tekst Sijmen van den Bergh komt in het veld voor Stefan Hogervorst
28' Afstand KCC(7 - 17)
24' Afstand KCC(7 - 16)
23' Doorloop KCC(7 - 15)
21' Strafworp KCC(7 - 14)
20' Afstand KCC(7 - 13)
20' Vrije Bal Rick van den Blink(7 - 12)
19' Tekst Rick vd Blink komt in het veld voor Sijmen van den Bergh
18' Afstand KCC(6 - 12)
18' Afstand KCC(6 - 11)
13' Vrije Bal KCC(6 - 10)
11' Afstand KCC(6 - 9)
11' Afstand KCC(6 - 8)
10' Afstand (2e doelpunt)Thomas Reijgersberg(6 - 7)
10' Doorloop KCC(5 - 7)
10' Doorloop (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(5 - 6)
9' Afstand KCC(4 - 6)
9' Strafworp (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(4 - 5)
7' Afstand KCC(3 - 5)
6' Afstand Stefan Hogervorst(3 - 4)
5' Strafworp Jordi van Zuidam(2 - 4)
4' Vrije Bal KCC(1 - 4)
3' Afstand KCC(1 - 3)
2' Afstand KCC(1 - 2)
1' Tekst Jordi van Zuidam komt in het veld voor Rick vd Blink
1' Afstand KCC(1 - 1)
1' Afstand Thomas Reijgersberg(1 - 0)
0' Tekst @Avantikorfbal Vandaag Live verslag van Avanti - KCC/SO natural aanvang 20:00 zie ook youtube
Nikki Klijn(1)

Een ervaring rijker en een illusie armer. Avanti trof een KCC wat een ongekend scoringspercentage van 30% op de mat legde. De ploeg uit Pijnacker had meer kansen (110 tegen 105 van KCC), en meer rebound 65% (versus de 58% van KCC), maar kwam aanvallend tekort. Met een scoringspercentage van 18% win je geen wedstrijden en zeker geen finale's. Een aantal spelers van Avanti gaf deze avond helaas niet thuis en dus kwamen de Pijnackernaren tekort en ging de overwinning terecht naar KCC. Vanaf deze plaats de felicitaties aan KCC met de promotie naar de korfballeague.

q

Thomas Reijgersberg scoort de 1-0

De basis voor de nederlaag werd in de eerste helft gelegd toen KCC scherp schietend met een 7-16 voorsprong de rust in ging. In de tweede helft kwam Avanti onder aanvoering van Rick van den Blink nog terug tot vijf doelpunten verschil (18-23), maar gelijk counterde KCC en liep in de laatste acht minuten nog verder weg. Eindstand 20-31.

r

Rick van den Blink scorend weer goed op dreef, hier de 7-12

Bij KCC was de doelpuntenverhouding 22 voor de heren en 9 voor de dames waar bij Avanti 18 doelpunten van de heren kwamen en maar 2 van de dames. KCC was in staat over meerdere schijven te scoren en zag haar puntspelers Gertjan Meerkerk en Christian Dekkers zeer scherp schieten.

aGrote kans voor Stefan Hogervorst

Doelpunten: Rick van den Blink (7), Thomas Reijgersberg (4), Stefan Hogervorst (3), Sijmen van den Bergh (2), Jordi van Zuidam (2), Nikki Klijn en Nikki van Trigt.

a

Het spandoek boven het Avanti-legioen gaf eigenlijk de samenvatting van onze vereniging heel goed weer: "Wat we ook doen, waar we ook gaan... Ik ben trots Avantiaan". Want ongekend was de sfeer in de PKC-hal. De beide supporterslegioenen lieten de PKC-hal op haar grondvesten schudden. Veel meer toeschouwers dan bij de halve finale Korfballeague PKC/SWK-groep tegen Blauw-Wit en veel meer herrie en aanmoedigingen.

a

Het moet een onwaarschijnlijke ervaring voor de spelers en speelsters geweest zijn. En wat kunnen we als vereniging trots zijn op wat de selectie bereikt heeft en wat alle vrijwilligers en legioen de laatste weken teweeg hebben gebracht. Een mijlpaal in de geschiedenis van Avanti en een moment waarbij iedereen later met een goed gevoel op terug zal kijken.

a

Ook de burgermeester van Pijnacker, Francisca Ravestein, was naar Papendrecht gekomen om de prestaties van Avanti en haar legioen te aanschouwen. Geweldig hoeveel Pijnackernaren naar Papendrecht waren afgereisd. En hoe het BWD-legioen de sfeer erin bleef houden ondanks de grote achterstand.

a

Burgermeester Francisca Ravenstein (rechts van voorzitter Johan Diepen en links van Oranje Wit trainer Wouter Blok) op de tribune

Toen Avanti in de tweede helft terugkwam tot vijf doelpunten verschil ontstond er weer een sprankje hoop omdat Avanti de laatste weken had bewezen knap terug te kunnen komen na een grote achterstand.

a

Vrije bal van Nikki van Trigt

Avanti speelt komende woensdag tegen de nummer 9 uit de Korfballeague, DSC uit Eindhoven. In een best of 3 serie gaan zij uitmaken wie het laatste ticket voor de korfballeague gaat binnenhalen.

a

Een extra verlenging van de zaalcompetitie met minimaal twee wedstrijden en ook voor het BWD legioen weer een mooie gelegenheid om er een fantastisch feestje van te maken. Zoals trainer Edwin van der Putten na afloop gekscherend zei: "de ploeg wil ondanks het geweldige weer nog niet naar buiten, dus we verlengen de zaalcompetitie met nog een paar wedstrijden"