20162017 Zaal 2017/03/29 Avanti - DSC 23-20
2017/03/29 Avanti - DSC 23-20
Nikki Klijn
Sijmen van den Bergh
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Manon Ballings
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Thomas Reijgersberg
30' Niet bekend Nikki van Trigt
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Nikki Klijn
30' Niet bekend Sophie Donkervoort
30' Niet bekend Sijmen van den Bergh
Sijmen van den Bergh(1)

Wat een onvoorstelbaar stelletje klasbakken. Na de dreun tegen KCC/SO natural staat Avanti weer op de been met een klinkende overwinning op DSC. Niks geen opgeven, maar gewoon er weer vol voor gaan.

Een prachtige 23-20 overwinning onder het oog van z'n 700 toeschouwers in de Viergang en z'n 3000 kijkers thuis bij de eerste Livestream van Avanti. Komende Zaterdag kan het afgemaakt worden in Eindhoven en kan het sprookje toch nog een goed einde krijgen !

Over de wedstrijd is in verschillende media inmiddels al veel geschreven. Zie ook het verslag van Korfbal.  en Eindhovens Dagblad. En ook in de Social Media krijgen we veel ( positieve ) aandacht.

Laten we het eerst nog eens hebben over de mentale veerkracht van de ploeg. Want die is natuurlijk fantastisch. Thuis verliezen van Nic. In de kruisfinale, 20-19  achter in de beslissende wedstrijd in Groningen . Maar toch nog winnen met 20-22. Je moet het maar doen.  Dan de klap in Papendrecht waar tegen een ongekend scherp schietend KCC /SO natural wordt aangelopen. De dames krijgen het zwaar voor de kiezen. Maar blijven fier overeind in de volgende wedstrijd en hebben een groot aandeel in de winst op DSC. Tegen DSC komen zelfs alle spelers tot scoren. Na de wedstrijd tegen KCC zegt Stefan ook nog tegen AvantiTV “Opgeven doen we zeker niet, de hele vereniging werkt mee dus wij gaan ook vol door.”

Nog even kort over de wedstrijd. Bij rust staat het 10 tegen 10. Avanti schiet in de 1e helft met een percentage van 14%. Dramatisch natuurlijk, want zelfs in de wedstrijd tegen KCC werd een hoger percentage gehaald, 18%.  Maar gelukkig komt DSC ook niet veel hoger.

In de tweede helft wordt dat beter. Breekpunt in de wedstrijd is de overtreding van Tjeerd Kooiman op Jordy natuurlijk. Kooiman krijgt geel en Jordi verzilvert zelf de stip voor 15-15. Daarna Manon met twee puntgave afstandtreffers  voor 17-15. Rick inmiddels in het  andere vak ( alle 8 wissels weer gebruikt door Erwin) en krijgt tegen Thije Antheunisse meer ruimte dan tegen Florian Bastiaens. 18 – 15 door Rick dus.   En iedereen weet natuurlijk dat de slotfase het sterkst is van Avanti, dus dat geven we niet meer weg. Eindstand 23-20. Jordi raakt in de slotfase nog geblesseerd en beland na de wedstrijd op de massagetafel. Hopelijk is hij zaterdag weer helemaal hersteld.

Wat een uitzonderlijke competitie is het. Avanti heeft nu al 19 wedstrijden in de zaalcompetitie gespeeld. Het is een hele opgave voor de spelers om dit vol te houden. En zaterdag naar Eindhoven met zo’n 200 supporters voor wedstrijd nummertje 20. Maar dit kan de laatste zijn !

Verder natuurlijk de eerste Livestream via Youtube mogelijk gemaakt door Wim Vreugdenhil. Inmiddels is de wedstrijd al bijna 10.000 keer bekeken.

Doelpunten: Rick vd Blink (6) , Manon Ballings (5) , Jordi van Zuidam (3) , Thomas Reijgersberg, Nikki van Trigt, Stefan Hogervorst (2) , Sophie Donkervoort , Nikki Klijn en  Sijmen vd Bergh.