20162017 Veld 2017/05/02 Avanti - DeetosSnel 26-24
2017/05/02 Avanti - DeetosSnel 26-24
Sijmen van den Bergh
Meike Noorlander
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Thomas Reijgersberg
30' Niet bekend Sijmen van den Bergh
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Sophie Donkervoort
30' Niet bekend Nikki van Trigt
30' Niet bekend Manon Ballings
Nikki van Trigt(1)

Dinsdagavond stond de belangrijke inhaalwedstrijd tussen koploper DeetosSnel en Avanti op het programma. Verschil tussen beide ploegen is 2 wedstrijdpunten. Een overwinning van Avanti is dus noodzakelijk om mee te spelen voor het kampioenschap. Gelukkig heeft Avanti een positieve balans met het spelen van doordeweekse wedstrijden gezien de recente ontwikkelingen in de zaal. Daarnaast zorgen veel supporters, prima weersomstandigheden en een hoog legginggehalte bij DeetosSnel voor de ideale omstandigheden van een mooie avondwedstrijd.

Toch moet de wedstrijd in de beginfase duidelijk op gang komen. Na de openingstreffer van DeetosSnel in de eerste minuut, duurt het vijf minuten voordat Rick met een afstandsschot de gelijkmaker noteert. Na de vakwissel gaat het tempo een stuk omhoog en wordt er door beide ploegen beter geschoten. Vooral de dames van DeetosSnel onderscheiden zich in deze fase met een aantal knappe afstandsschoten. Avanti kan echter door hard te werken prima volgen en na 15 minuten staat het al 6-6.

Er breekt dan een zeer sterke fase aan. Mede dankzij vier doelpunten van Stefan  (een heuse ‘hoogieshow’) pakt Avanti de eerste 3 punten marge (11-8). Nadat DeetosSnel even terugkomt tot 11-10, zijn het Sophie en twee keer Thomas met heerlijke treffers die de marge weer veilig stellen en zelfs uitbreiden tot 14-10.

Avanti lijkt dan het (Dordtse) schaap op het droge te hebben, maar niets is minder waar. Er wordt de laatste 8 minuten niet meer gescoord. DeetosSnel grijpt haar kans en weet de schade met rust te beperken tot 14-13.

De eerste minuten na rust kabbelt de wedstrijd rustig voort. Veel kansen voor beide ploegen, maar weinig doelpunten. Bij 16-16 komt Rick weer in het veld voor Jordi, en hij zorgt meteen voor frisse energie. Het tempo in de aanval (en wedstrijd) gaat weer omhoog, en Rick maakt zijn status tot fenomeen absoluut weer waar: 3 doelpunten uit 4 kansen. Waaronder een mooi afgemaakte doorloopbal.

Ondanks de voorsprong van 20-17 en 21-18 kan Avanti DeetosSnel niet van zich afschudden. Oorzaak: opnieuw een lange periode zonder doelpunten. DeetosSnel profiteert en komt terug tot 21-20, maar zoals wel vaker weet Manon op de belangrijke momenten te scoren.

Echter voelt DeetosSnel dat er mogelijk nog wat te halen valt in Pijnacker, en begint een slotoffensief. Na de 23-21 van Nikki weet de Dordtse ploeg de score zelfs gelijk te trekken. Een spannende slotfase volgt en er zijn dan nog maar 5 minuten te spelen.

Het vak van Nikki, Meike, Thomas en Stefan staat dan in de aanval en weet de wedstrijd te beslissen. Het is opnieuw Stefan met twee belangrijke treffers. Vooral de 25-23 is mooi samenspel van het gehele vak. Stefan voor de doorbraak en Thomas die zich slim opstelt onder de korf zodat de DeetosSnel heren Stefan niet meer kunnen verdedigen.DeetosSnel weet hierna nog eenmaal de aansluitingstreffer te maken, maar het is Rick met de definitieve beslissing: 26-24.

Een zeer belangrijke overwinning voor Avanti. Het onderlinge resultaat (beiden ploegen winnen 1 wedstrijd met +2) met DeetosSnel is geëgaliseerd en ook het puntenaantal is gelijk. Doordat Avanti een beter doelsaldo heeft dan DeetosSnel gaat het die ploeg op de ranglijst voorbij. Aanstaande zaterdag komt DSC op bezoek. Opnieuw een belangrijke wedstrijd, want DSC heeft momenteel 1 verliespunt minder dan Avanti.