20162017 Veld 2017/05/06 Avanti - DSC 20-21
2017/05/06 Avanti - DSC 20-21
Sijmen van den Bergh
Meike Noorlander
Nikki Klijn
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Sijmen van den Bergh
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Sophie Donkervoort
30' Niet bekend Meike Noorlander
30' Niet bekend Thomas Reijgersberg
Thomas Reijgersberg(1)

Avanti kon de mooie overwinning afgelopen dinsdag op DeetosSnel geen vervolg geven met twee punten tegen DSC. In een spannende wedstrijd trok de ploeg uit Eindhoven aan het langste eind. Na een 7-8 achterstand bij de rust werd het na 70 minuten 20-21. Door de nederlagen van DeetosSnel en Rohda is DSC de nieuwe koploper en heeft een goede uitgangspositie om promotie naar de Ereklasse binnen te halen.

DSC had natuurlijk nog een appeltje te schillen met Avanti na de nederlagen in de playdown wedstrijden in de zaal. DSC degradeerde door deze nederlagen uit de Korfballeague en Avanti gaat komend seizoen voor het eerst op het allerhoogste niveau acteren.

Voor een goede voorbereiding op het Korfballeague-seizoen zou trainer Erwin van der Putten ook op het veld de stap naar het hoogste niveau willen maken met Avanti. Om de kans op een kampioenschap op het veld te vergroten was winst op DSC belangrijk.

a

Thomas Reijgerberg bij de eerste voorsprong

In de eerste helft moest Avanti qua scoreverloop steeds in de achtervolging. De ploeg uit Pijnacker was deze zaterdag niet optimaal scherp in de afronding. Kansjes onder de korf werden onbenut gelaten en de eerste aanval had moeite om tot scoren te komen.

a

De 1-1 van Rick van den Blink valt binnen

Tot de 2-2 ging het scoreverloop gelijk op (doelpunten Rick van den Blink en Thomas Reijgersberg), maar vervolgens pakte DSC de volle buit uit haar aanval naar 2-4. Via 3-5 (doelpunt Meike Noorlander) was het weer de eerste aanval van DSC met Robbe de Wit die maximaal scoorde en daarmee werd de stand 3-7.

a

Kans voor Sijmen van den Bergh onder de korf

Tussendoor was Timo de Wit uitgevallen met een blessure en vervangen door Dennis Snel. Het was toch wel opvallend hoeveel blessures er bij de DSC heren waren deze middag, zowel bij het eerste als het tweede. Je gaat je dan afvragen of het (korfballeague)seizoen en bijbehorende trainingsintensiteit dan niet te zwaar is geweest. Maar het kan natuurlijk ook toeval zijn.

a

Twee doelpunten van Sophie Donkervoort vandaag

Avanti kwam aan het einde van de eerste helft knap terug en vlak voor de rust was de stand gelijk getrokken via doelpunten van Jordi van Zuidam (2), Sophie Donkervoort en Stefan Hogervorst. het was Maaike Roubos die de ruststand op 7-8 bracht.

a

Stefan Hogervorst vrijgespeeld onder de korf

Het was dezelfde Maaike Roubos die de marge op twee doelpunten bracht na de rust (7-9). Via 8-10 werd het 9-11 en daarna waren het wederom Sophie Donkervoort en Stefan Hogervorst die de stand weer gelijk trokken (11-11). Het werd 12-12 en 13-13 en vervolgens bracht Meike Noorlander Avanti voor het eerst op voorsprong (14-13). En na de 14-14 deed Sijmen van den Bergh hetzelfde.

a

Meike Noorlander brengt Avanti voor het eerst op voorsprong

Toch kreeg Avanti de wedstrijd niet gekanteld door de marge naar twee te tillen. DSC kwam steeds weer gelijk en nam vanaf 15-16 weer het voortouw. Na de 17-17 waren het Lotte van Montfort en Jonathan Verhulst die DSC op 17-19 brachten. Verhulst is lange tijd uit de roulatie geweest door blessureleed en lijkt op de weg terug. Zijn doelpunt was een belangrijke voor DSC, de verwensing die hij later richting een Avanti-speler uitte hoort absoluut niet op een korfbalveld, of wat voor sportveld dan ook thuis. Het is goed dat het later uitgesproken is en met een handdruk is goed gemaakt  en we zullen het dan ook maar snel vergeten en vergeven.

a

Enorme sprongkracht Jordi van Zuidam treffend in beeld

Na de 17-19 waren er nog twaalf minuten te spelen en voldoende tijd voor Avanti om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Door verkeerde keuzes in de aanvalsopzet kreeg Avanti het gaatje niet meer gedicht. Na de 18-21 scoorde Jordi van Zuidam de 19-21 en zette Rick van den Blink met een zeer fraaie doorloop de eindstand op 20-21.

a

Zeer fraaie treffer van Rick van den Blink (20-21)

DSC doet door deze overwinning en de nederlagen van Rohda en DeetosSnel zeer goede zaken. Echter nu de ploegen in degradatienood ook punten gaan pakken kan het wel weer eens een knotsgek slot van deze veldcompetitie worden. Voor Avanti zaak om punten te blijven pakken en gelijk te profiteren van eventueel puntenverlies van DSC.

a

Strijd om de bovenste plaatsen blijft onverminderd spannend, DSC wel de beste papieren

Aankomende zaterdag weer een topper van een thuiswedstrijd. Rohda uit Amsterdam komt op bezoek.

Doelpunten: Jordi van Zuidam (6), Sijmen van den Bergh (4), Stefan Hogervorst (3), Rick van den Blink (2), Sophie Donkervoort (2), Meike Noorlander (2) en Thomas Reijgersberg.