20162017 Veld 2017/05/13 Avanti - Rohda 21-16
Sijmen van den Bergh
Nikki Klijn
Meike Noorlander
68' Tekst
68' Afstand (3e doelpunt)Manon Ballings(21 - 16)
67' Vrije Bal Rohda(20 - 16)
65' Afstand Rohda(20 - 15)
65' Afstand Rohda(20 - 14)
65' Tekst Stefan Hogervorst komt in het veld voor Rick vd Blink
60' Doorloop (4e doelpunt)Rick van den Blink(20 - 13)
59' Strafworp Rohda(19 - 13)
58' Afstand (6e doelpunt)Thomas Reijgersberg(19 - 12)
56' Afstand Rohda(18 - 12)
51' Afstand (2e doelpunt) (50e doelpunt dit seizoen)Manon Ballings(18 - 11)
50' Tekst Jordi van Zuidam komt in het veld voor Stefan Hogervorst
48' Strafworp Rohda(17 - 11)
45' Afstand (5e doelpunt)Thomas Reijgersberg(17 - 10)
43' Afstand Rohda(16 - 10)
43' Afstand (3e doelpunt)Sijmen van den Bergh(16 - 9)
42' Afstand (4e doelpunt)Stefan Hogervorst(15 - 9)
39' Afstand (4e doelpunt)Thomas Reijgersberg(14 - 9)
37' Doorloop (2e doelpunt)Sijmen van den Bergh(13 - 9)
36' Strafworp (3e doelpunt)Rick van den Blink(12 - 9)
36' Afstand Rohda(11 - 9)
32' Afstand (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(11 - 8)
31' Vrije Bal (2e doelpunt)Rick van den Blink(10 - 8)
29' Afstand Rohda(9 - 8)
29' Strafworp (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(9 - 7)
27' Afstand (3e doelpunt)Thomas Reijgersberg(8 - 7)
25' Korte kans Rohda(7 - 7)
21' Afstand Rohda(7 - 6)
18' Afstand (2e doelpunt)Thomas Reijgersberg(7 - 5)
16' Afstand Thomas Reijgersberg(6 - 5)
15' Afstand Rick van den Blink(5 - 5)
14' Afstand Manon Ballings(4 - 5)
14' Vrije Bal Rohda(3 - 5)
10' Afstand Stefan Hogervorst(3 - 4)
9' Afstand Sijmen van den Bergh(2 - 4)
9' Afstand Rohda(1 - 4)
8' Vrije Bal Rohda(1 - 3)
6' Afstand Rohda(1 - 2)
3' Afstand Rohda(1 - 1)
1' Afstand Sophie Donkervoort(1 - 0)
Thomas Reijgersberg(6)
Stefan Hogervorst(4)
Rick van den Blink(4)
Manon Ballings(3)
Sijmen van den Bergh(3)
Sophie Donkervoort(1)

Na een 21-16 overwinning op Rohda heeft Avanti nog steeds een kleine kans op het kampioenschap in de Hoofdklasse en promotie naar de Ereklasse. Dat zoals coach Erwin van der Putten al aangaf een mooi toetje voor Avanti zou zijn. Al is het alleen maar omdat het komend seizoen beter aansluit op de Korfbal League. In de ereklasse zijn er slechts 5 tegenstanders waardoor de voorbereidingstijd op de Zaalcompetitie langer is.

DSC blijft na een dikke 28-11 overwinning op Sporting Trigon ( en stond maar liefst met 11-0 voor ) aan kop staan. Avanti er op 1 puntje achter maar met een meer gespeelde wedstrijd. Komende maandagavond speelt DSC de lastige uitwedstrijd tegen SDO / VerzuimVitaal. Aanvang 20:00. Houd de livescore van DSC in de gaten !

Avanti heeft verassend weinig moeite om Rohda te kloppen. Zonder Nikki van Trigt die een hersenschudding heeft overgehouden aan de wedstrijd tegen DSC. In de beginfase weet Rohda nog wel op een 1-4 voorspong te komen. Avanti komt dan langzaam terug en neemt na 20 minuten een 7-5 voorsprong. Thomas speelt veel voor de korf met een sterk reboundende Stefan. Pittige duels tussen Rick en Ferdgie Imambaks.

Pittige duels tussen Ferdgie en Rick

Ondanks het heerlijke weer wordt er niet makkelijk gescoord. Bij rust staat er een 11-8 voorsprong voor Avanti op het bord. Na rust loopt Avanti snel weg van 11-9 naar 16-9 en beslist de wedstrijd. Rick, Sijmen ( fraaie doorloop ) , Thomas , Stefan en nogmaals Sijmen tekenen voor die treffers.

Bij Rohda moet het leeuwedeel van de treffers van Job Ammerlaan (7) en Mike vd Reep (5) komen. De rest van de ploeg laat het afweten. Rohda kan dan ook niet meer terugkomen. De eindstand wordt 21-16.

Thomas topscorer met 6, allemaal van afstand

Nog wat cijfertjes. Thomas komt voor het eerst tot 6 treffers in een veldwedstrijd voor Avanti en is topscorer deze wedstrijd. Inmiddels zijn er dit seizoen 32 wedstrijden gespeeld door Avanti 1.  Stefan is de enige speler die in alle wedstrijden meegedaan heeft.  Verder heeft Stefan op de topscorerslijst inmiddels Fenna van Leeuwen achterhaald en is op weg naar Ronald Struijk. Eerder dit seizoen zagen we Stefan nog bij Avanti TV na zijn 500e treffer.