20162017 Veld 2017/05/27 Avanti - Oost Arnhem 19-20
Sijmen van den Bergh
Marc Francooijs
Nikki Klijn
Meike Noorlander
70' Tekst Marc Francooijs komt in het veld voor Thomas Reijgersberg
70' Doorloop (6e doelpunt)Stefan Hogervorst(19 - 20)
66' Afstand Oost Arnhem(18 - 20)
66' Afstand (9e doelpunt)Rick van den Blink(18 - 19)
65' Afstand Oost Arnhem(17 - 19)
65' Afstand Oost Arnhem(17 - 18)
63' Vrije Bal (8e doelpunt)Rick van den Blink(17 - 17)
60' Tekst Nikki van Trigt komt in het veld voor Meike Noorlander
59' Strafworp Oost Arnhem(16 - 17)
57' Afstand Oost Arnhem(16 - 16)
56' Strafworp (5e doelpunt)Stefan Hogervorst(16 - 15)
55' Strafworp (7e doelpunt)Rick van den Blink(15 - 15)
55' Afstand Oost Arnhem(14 - 15)
54' Afstand (4e doelpunt)Stefan Hogervorst(14 - 14)
53' Afstand Sophie Donkervoort(13 - 14)
52' Afstand Oost Arnhem(12 - 14)
46' Afstand (6e doelpunt)Rick van den Blink(12 - 13)
45' Strafworp Oost Arnhem(11 - 13)
44' Afstand Oost Arnhem(11 - 12)
44' Afstand Thomas Reijgersberg(11 - 11)
42' Vrije Bal (5e doelpunt)Rick van den Blink(10 - 11)
41' Afstand (2e doelpunt)Sijmen van den Bergh(9 - 11)
41' Afstand (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(8 - 11)
35' Strafworp (4e doelpunt)Rick van den Blink(7 - 11)
33' Strafworp Oost Arnhem(6 - 11)
33' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(6 - 10)
33' Vrije Bal Oost Arnhem(5 - 10)
32' Doorloop (3e doelpunt)Rick van den Blink(5 - 9)
21' Doorloop (2e doelpunt) (50e doelpunt deze competitie)Rick van den Blink(4 - 9)
17' Afstand Sijmen van den Bergh(3 - 9)
14' Afstand Oost Arnhem(2 - 9)
13' Strafworp Oost Arnhem(2 - 8)
13' Tekst Sijmen van den Bergh komt in het veld voor Jordi van Zuidam
10' Korte kans Oost Arnhem(2 - 7)
7' Afstand Oost Arnhem(2 - 6)
6' Doorloop Oost Arnhem(2 - 5)
4' Afstand Oost Arnhem(2 - 4)
3' Afstand Oost Arnhem(2 - 3)
2' Afstand Oost Arnhem(2 - 2)
1' Afstand Stefan Hogervorst(2 - 1)
1' Korte kans Rick van den Blink(1 - 1)
0' Afstand Oost Arnhem(0 - 1)
Rick van den Blink(9)
Stefan Hogervorst(6)
Sijmen van den Bergh(2)
Sophie Donkervoort(1)
Thomas Reijgersberg(1)

Het seizoen was net een wedstrijd te lang voor Avanti 1. Onder zeer tropische omstandigheden speelde Avanti een moeizame eerste helft. Kansen te over maar het vizier stond niet op scherp en Oost Arnhem was wel effectief in haar aanvallen en zo kwam Avanti met windje tegen op een onwaarschijnlijke 2-9 achterstand. Vlak voor de rust werd de achterstand nog enigszins verkleind naar 7-11 waardoor er met wind mee nog mogelijkheden zouden zijn in de tweede helft. En inderdaad kwam Avanti knap terug naar 11-11, maar het werd niet erop en erover. Tot zes minuten voor tijd bleef het gelijk op gaan naar 17-17 waarna Oost Arnhem het beslissende gat van twee doelpunten verschil maakte. De wedstrijd eindigde in 19-20 en zo kwam er een einde aan een memorabel en historisch seizoen.

Doelpunten: Rick van den Blink (9), Stefan Hogervorst (6), Sijmen van den Bergh (2), Sophie Donkervoort en Thomas Reijgersberg.

Seizoen 2016/2017: een onvergetelijk jaar

Het was ook de laatste wedstrijd van Thomas Reijgersberg in het blauw witte tenue van Avanti. Volgend seizoen gaat hij weer spelen bij zijn eigen Fortuna/Delta Logistiek. Helaas lukte het deze zaterdag niet om hem met een overwinning uit te zwaaien. Maar wat hebben we genoten van hem in de afgelopen drie jaren. Het is een win win geweest voor zowel Thomas als voor Avanti. Thomas heeft het plezier in het korfbalspel weer helemaal terug gevonden. En wat hij Avanti heeft gebracht is ook uitzonderlijk te noemen. Mede door zijn inbreng gaat Avanti komend jaar in de kofballeague spelen. Wie had dat ook gedacht?

a

De (blauwe) reiger vliegt naar huis

Het BWD-legioen had een prachtig spandoek voor Thomas gemaakt. Veldbreed werd aan het einde van de wedstrijd de tekst "The HEROn flies home"uitgerold. Met zowel een blauw wit als een rood wit hart. Nu zullen niet veel mensen het engelse woord Heron herkennen als Reiger, maar de combinatie Hero en Heron klopte prima op dit doek. De blauwe reiger is de meest voorkomende reigersoort in Nederland, maar van Thomas de Reijger bestaat er echt maar één, en wat voor één.

a

Wat een geboren leider is Thomas toch. Hij wordt vaak geroemd om zijn reboundkracht, maar daar doe je hem echt mee tekort. De manier waarop hij voorop gaat in de (wed)strijd en de lijnen uitzet in een vak is echt knap. Menig Avanti speler en speelster is door zijn inbreng een betere korfballer geworden. Het was bijvoorbeeld echt genieten hoe hij met een simpele aangooi iemand helemaal vrij voor de korf kon zetten.

Maar ook de interactie met het legioen was geweldig om te zien. Niet voor niets was het afscheidscadeau ook een foto van hem met een feestvierend BWD-legioen.

t

Een echte verenigingsjongen, die ondanks zijn enorme drive zeer sociaal en emotioneel betrokken is. De beelden van zijn emoties na het winnen van de beslissende wedstrijd tegen DSC waren kenmerkend. Thomas, heel erg bedankt voor drie fantastische jaren! We hebben genoten van je en tot snel!