20172018 Veld 2017/09/02 Avanti| Flexcom - Nic. / Alfa-college 33-21
2017/09/02 Avanti| Flexcom - Nic. / Alfa-college 33-21
Nikki Klijn
Meike Noorlander
Sijmen van den Bergh
68' Afstand Nic. / Alfa-college(33 - 21)
68' Afstand (6e doelpunt)Nikki van Trigt(33 - 20)
67' Afstand Meike Noorlander(32 - 20)
65' Afstand Nic. / Alfa-college(31 - 20)
62' Strafworp (10e doelpunt)Rick van den Blink(31 - 19)
59' Afstand (9e doelpunt)Rick van den Blink(30 - 19)
58' Afstand Nic. / Alfa-college(29 - 19)
57' Afstand Nikki Klijn(29 - 18)
56' Afstand (8e doelpunt)Rick van den Blink(28 - 18)
55' Doorloop Nic. / Alfa-college(27 - 18)
54' Afstand (6e doelpunt)Stefan Hogervorst(27 - 17)
53' Afstand Nic. / Alfa-college(26 - 17)
50' Afstand (7e doelpunt)Rick van den Blink(26 - 16)
50' Doorloop (6e doelpunt)Rick van den Blink(25 - 16)
49' Doorloop Nic. / Alfa-college(24 - 16)
48' Afstand (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(24 - 15)
47' Afstand (5e doelpunt)Rick van den Blink(23 - 15)
46' Strafworp Nic. / Alfa-college(22 - 15)
45' Afstand (5e doelpunt)Stefan Hogervorst(22 - 14)
42' Afstand Nic. / Alfa-college(21 - 14)
42' Afstand (4e doelpunt)Rick van den Blink(21 - 13)
39' Afstand (3e doelpunt)David Post(20 - 13)
39' Strafworp Nic. / Alfa-college(19 - 13)
37' Afstand (4e doelpunt)Stefan Hogervorst(19 - 12)
36' Strafworp Nic. / Alfa-college(18 - 12)
34' Afstand (3e doelpunt)Rick van den Blink(18 - 11)
33' Afstand (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(17 - 11)
28' Strafworp Nic. / Alfa-college(16 - 11)
26' Afstand (2e doelpunt)David Post(16 - 10)
25' Afstand Nic. / Alfa-college(15 - 10)
25' Afstand (2e doelpunt)Manon Ballings(15 - 9)
24' Afstand Nic. / Alfa-college(14 - 9)
23' Afstand (5e doelpunt)Nikki van Trigt(14 - 8)
20' Afstand David Post(13 - 8)
20' Doorloop (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(12 - 8)
19' Afstand (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(11 - 8)
17' Afstand Nic. / Alfa-college(10 - 8)
15' Afstand (4e doelpunt)Nikki van Trigt(10 - 7)
12' Afstand Nic. / Alfa-college(9 - 7)
11' Afstand Manon Ballings(9 - 6)
10' Doorloop Nic. / Alfa-college(8 - 6)
10' Afstand (3e doelpunt)Nikki van Trigt(8 - 5)
9' Afstand Nic. / Alfa-college(7 - 5)
8' Afstand Nic. / Alfa-college(7 - 4)
7' Afstand Nic. / Alfa-college(7 - 3)
6' Afstand (2e doelpunt)Rick van den Blink(7 - 2)
5' Afstand Nic. / Alfa-college(6 - 2)
5' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(6 - 1)
3' Afstand (2e doelpunt)Nikki van Trigt(5 - 1)
3' Afstand Nikki van Trigt(4 - 1)
2' Strafworp Jordi van Zuidam(3 - 1)
2' Afstand Stefan Hogervorst(2 - 1)
0' Afstand Rick van den Blink(1 - 1)
0' Afstand Nic. / Alfa-college(0 - 1)
Meike Noorlander(1)

Een prachtige start van de veldcompetitie 2017-2018 voor ons vlaggenschip. Avanti speelde een zeer sterke wedstrijd tegen Nic/Alfa-college en zette een duidelijke 33-21 eindstand op het scorebord. De ploeg uit Pijnacker heeft vanuit vorig zaalseizoen nog prachtige herinneringen aan het spelen tegen Nic. Daar werd mede de basis gelegd voor de uiteindelijke promotie naar de Korfballeague. Deze middag was de samenstelling van beide ploegen iets gewijzigd.

Nikki van Trigt "on fire" in de eerste helft

Avanti speelt dit seizoen zonder Thomas Reijgersberg (terug naar Fortuna) en Nic/Alfa-college moet het doen zonder Tim Flokstra (naar LDODK), Niels Tamminga en Roos Verheugt. In het veldseizoen gaat Avanti vooralsnog spelen met 5 dames en 5 heren, met hetzelfde team als vorig seizoen waarbij David Post de plaats inneemt van Thomas Reijgersberg. Trainer/coach Erwin van der Putten borduurt daarmee voort op de aanpak van vorige seizoen waarbij er geen vaste vakken zijn en iedereen met iedereen moet kunnen spelen. De wisselende opstellingen hebben vorig seizoen meermaals haar nut bewezen.

David Post in de basis na vertrek Thomas Reijgersberg

Nic opende de score van afstand, gevolgd door een zeer doelpuntrijke fase van Avanti. De Pijnackernaren liepen binnen zeven minuten uit naar een 6-1 voorsprong door doelpunten van Rick van den Blink, Stefan Hogervorst (2), Nikki van Trigt (2) en Jordi van Zuidam. Met mooie cross passes werden de aanvallen steeds verlegd en werd het voorverdedigen van Nic prima omzeild. Vooral Nikki van Trigt had in de eerste helft de smaak te pakken om vanuit zulke passes knap te scoren, in de eerste helft wist zij er al 5 zo te maken. De coach van Nic zag zich genoodzaakt om al na zeven minuten een time-out te nemen om de scoringsdrang van Avanti een halt toe te roepen. Hij slaagde in deze opzet want Nic kwam terug tot 7-5.

Jordi van Zuidam scoort de 12-8 uit een doorloop

De marge van twee doelpunten verschil bleef staan tot aan de 10-8, daarna volgde weer een sterke fase van Avanti waarbij uitgelopen werd naar 14-8 via Stefan Hogervorst, Jordi van Zuidam, David Post en Nikki van Trigt. Tot aan de rust hield Avanti dit margeverschil en werd het vele publiek nog getrakteerd op een wereldgoal van Jordi van Zuidam naar de 17-11. Vele malen combinerend met Stefan Hogervorst wist hij de Groningse defensie van het kastje naar de muur te sturen en rondde hij fantastisch af van afstand. Jordi en Stefan konden elkaar erg gemakkelijk vinden deze wedstrijd en het was meermaals smullen van de aanvalsopzetten. Aanvoerder Rick van den Blink bracht de ruststand op 18-11.

Rick van den Blink weer helemaal in zijn element tegen Nic

Waar Nikki van Trigt in de eerste helft "on fire" was, pakte Rick van den Blink in de tweede helft deze rol moeiteloos over. Rick heeft vorig seizoen al bewezen dat hij nauwelijks van scoren af te houden is en ook nu weer toverde hij het ene fraaie doelpunt na het andere op de mat. Vooral van afstand stond het vizier weer heerlijk op scherp, prima ondersteund door Sophie Donkervoort, Nikki van Trigt en David Post. Avanti zou in de eerste aanvalsopstelling met name het verschil maken versus Nic. In de eerste vakkencombinatie scoorde Avanti uiteindelijk 19 doelpunten en Nic maar 9. In de tweede aanvalsopstelling lagen de verhoudingen meer in lijn: Avanti 14 doelpunten versus Nic 12.

Nikki Klijn legt hier aan voor de 29-18

De voorsprong werd gaandeweg verder uitgebreid en via 21-13 (8 verschil), 26-16 (10 verschil) en 31-19 (12 verschil) werd de eindstand 33-21. Een mooie start van het veldseizoen, maar niet meer dan dat. Volgende week de lastige uitwedstrijd in Oldeholtpade tegen SCO. Geen bekende tegenstander voor Avanti, maar als we de site van Korfbal.nl mogen geloven is dit de beste spelersgroep van SCO die er in jaren staat. Met nieuwe spelers als Julian Frieswijk (DOS'46), Iris Hulzebosch (DOS'46) en Menno de Vries (De Hoeve) heeft SCO veel scorend vermogen erbij gekregen. Kortom, de wedstrijd SCO-Avanti wordt een interessante krachtmeting om te kijken waar Avanti precies staat in haar ontwikkeling.

Prima wedstrijd weer van Stefan Hogervorst

Doelpunten: Rick van den Blink (10), Stefan Hogervorst (6), Nikki van Trigt (6), Jordi van Zuidam (4), David Post (3), Manon Ballings (2), Nikki Klijn en Meike Noorlander.

Manon Ballings tweemaal trefzeker
Andere uitslagen: Oost Arnhem - HKV/Ons Eibernest 27-22 Tempo - Groen Geel 27-23 Wageningen - SCO (zondag 3 september) Foto's Foto's Korfbalfoto Peter van Dieren   [aa]