20172018 Veld 2017/09/10 SCO -Avanti| Flexcom 24-22
2017/09/10 SCO -Avanti| Flexcom 24-22
Sijmen van den Bergh
Meike Noorlander
70' Afstand (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(24 - 22)
69' Strafworp SCO(24 - 20)
69' Afstand (2e doelpunt)Manon Ballings(24 - 21)
68' Afstand SCO(23 - 19)
68' Strafworp (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(23 - 20)
67' Afstand (5e doelpunt)Rick van den Blink(22 - 19)
65' Strafworp SCO(22 - 18)
64' Afstand SCO(21 - 18)
63' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(20 - 18)
60' Afstand Manon Ballings(20 - 17)
59' Afstand (5e doelpunt)David Post(20 - 16)
58' Korte kans SCO(20 - 15)
57' Afstand SCO(19 - 15)
56' Strafworp SCO(18 - 15)
55' Strafworp (4e doelpunt)David Post(17 - 15)
54' Doorloop SCO(17 - 14)
53' Afstand (4e doelpunt)Rick van den Blink(16 - 14)
51' Vrije Bal SCO(16 - 13)
50' Afstand (2e doelpunt)Sophie Donkervoort(15 - 13)
48' Strafworp (3e doelpunt)Rick van den Blink(15 - 11)
48' Korte kans (2e doelpunt)Sijmen van den Bergh(15 - 12)
45' Afstand (2e doelpunt)Rick van den Blink(15 - 10)
44' Afstand Nikki van Trigt(15 - 9)
42' Afstand Sophie Donkervoort(15 - 8)
41' Afstand SCO(15 - 7)
38' Afstand SCO(14 - 7)
37' Korte kans SCO(13 - 7)
36' Afstand (3e doelpunt)David Post(12 - 7)
36' Afstand Stefan Hogervorst(11 - 6)
36' Afstand SCO(12 - 6)
35' Afstand SCO(11 - 5)
35' Tekst Stefan Hogervorst komt in het veld voor Sijmen van den Bergh
34' Afstand SCO(10 - 5)
30' Korte kans Sijmen van den Bergh(9 - 5)
26' Afstand SCO(9 - 4)
25' Afstand SCO(8 - 4)
24' Afstand (2e doelpunt)David Post(7 - 4)
23' Afstand SCO(7 - 3)
21' Korte kans SCO(6 - 3)
21' Tekst Manon Ballings komt in het veld voor Meike Noorlander
20' Afstand David Post(5 - 3)
18' Afstand SCO(5 - 2)
17' Afstand SCO(4 - 2)
16' Vrije Bal SCO(3 - 2)
10' Strafworp Rick van den Blink(2 - 2)
9' Afstand SCO(2 - 1)
6' Afstand Jordi van Zuidam(1 - 1)
3' Doorloop SCO(1 - 0)
Nikki van Trigt(1)

In het Friese Oldeholtpade liep Avanti tegen de eerste nederlaag van de veldcompetitie aan. Waar Avanti vorige week geen enkele moeite had om de korf te vinden, kwamen de Pijnackernaren in de eerste helft moeizaam tot scoren. Na een grote 11-5 achterstand bij rust, pakte SCO in de tweede helft door naar 15-7. Toch kwam Avanti knap terug nadat coach Erwin van der Putten met een aantal wissels de mannencombinaties in de beide vakken had gewijzigd. Avanti kwam met zes doelpunten op rij op twee doelpunten verschil naar 15-13. Helaas werd deze marge niet verder verkleind en sloot Avanti af met een 24-22 nederlaag. Een wedstrijd met twee gezichten waar Avanti het uiteindelijk in de eerste helft heeft laten liggen. De tweede helft was met 15 doelpunten tegen 9 in het voordeel van Avanti maar het was niet voldoende om de opgelopen achterstand in de eerste helft goed te maken.

Doelpunten: Rick van den Blink (5), David Post (5), Stefan Hogervorst (3), Manon Ballings (2), Sijmen van den Bergh (2), Sophie Donkervoort (2), Jordi van Zuidam (2) en Nikki van Trigt. Volgende week de thuiswedstrijd tegen het jonge, talentvolle Groen Geel.

Andere uitslagen: Nic/Alfa-College - Oost Arnhem 23-23 Groen Geel - Wageningen 27-11 HKV/Ons Eibernest - Tempo gestaakt bij stand 6-13 vanwege kramp bij scheidsrechter. Wordt volledig overgespeeld.

Vakomzetting bracht Avanti terug in de wedstrijd (foto: Edwin Kroeze)