20172018 Veld 2017/09/16 Avanti| Flexcom - Groen Geel 26-21
2017/09/16 Avanti| Flexcom - Groen Geel 26-21
Manon Ballings
Sophie Donkervoort
Meike Noorlander
Nikki Klijn
68' Korte kans Groen Geel(26 - 21)
67' Afstand (7e doelpunt)Rick van den Blink(26 - 20)
67' Afstand (4e doelpunt)Nikki van Trigt(25 - 20)
66' Afstand (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(24 - 20)
64' Afstand (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(23 - 20)
61' Afstand (6e doelpunt)Rick van den Blink(22 - 20)
57' Afstand (5e doelpunt)Rick van den Blink(21 - 20)
55' Afstand (5e doelpunt)Sijmen van den Bergh(20 - 20)
53' Afstand (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(19 - 20)
50' Strafworp (4e doelpunt)Rick van den Blink(18 - 20)
49' Afstand Stefan Hogervorst(17 - 20)
48' Afstand Groen Geel(16 - 20)
45' Afstand (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(16 - 19)
44' Afstand (3e doelpunt)Nikki van Trigt(15 - 19)
42' Afstand (2e doelpunt)Nikki van Trigt(14 - 19)
38' Afstand (4e doelpunt)Sijmen van den Bergh(13 - 19)
36' Afstand Groen Geel(12 - 19)
35' Afstand (3e doelpunt)Rick van den Blink(12 - 18)
34' Vrije Bal Groen Geel(11 - 18)
31' Afstand Jordi van Zuidam(11 - 17)
30' Afstand Groen Geel(10 - 17)
29' Strafworp (2e doelpunt)Rick van den Blink(10 - 16)
27' Afstand Groen Geel(9 - 16)
27' Korte kans (3e doelpunt)Sijmen van den Bergh(9 - 15)
26' Afstand Groen Geel(8 - 15)
25' Afstand Groen Geel(8 - 14)
24' Afstand Groen Geel(8 - 13)
22' Afstand Groen Geel(8 - 12)
21' Afstand Meike Noorlander(8 - 11)
19' Afstand Groen Geel(7 - 11)
18' Afstand Sophie Donkervoort(7 - 10)
18' Vrije Bal Groen Geel(6 - 10)
17' Afstand (2e doelpunt)Sijmen van den Bergh(6 - 9)
15' Strafworp Groen Geel(5 - 9)
15' Afstand Nikki van Trigt(5 - 8)
14' Strafworp Groen Geel(4 - 8)
12' Afstand Sijmen van den Bergh(4 - 7)
11' Afstand Groen Geel(3 - 7)
11' Korte kans Rick van den Blink(3 - 6)
9' Afstand Groen Geel(2 - 6)
8' Korte kans Groen Geel(2 - 5)
6' Strafworp Groen Geel(2 - 4)
6' Afstand Groen Geel(2 - 3)
5' Afstand Manon Ballings(2 - 2)
4' Vrije Bal Groen Geel(1 - 2)
3' Korte kans Groen Geel(1 - 1)
1' Afstand David Post(1 - 0)
Meike Noorlander(1)

Wat een merkwaardige wedstrijd met twee volledig verschillende gezichten. Groen Geel beschikt momenteel over een zeer talentvolle en jeugdige groep waarvan een deel doorgekomen is uit de talentvolle A1-ploeg die in 2016 Nederlands kampioen werd.

Rick weer topscorer met 7

In de eerste helft heeft Avanti helemaal niets in te brengen tegen het geweld van Terrenc Griemink, Carlo de Vries en Kevin Dik. Zij maken er gedrieën een wervelende show van. Als de kruitdampen zijn opgetrokken staat er na 8 keer Carlo, 6 keer Kevin en 3 keer Terrenc een 11-17 ruststand op het bord.

David de meest ervaren Avantispeler met 255 wedstrijden. Volgende week wellicht zijn 500e treffer

In de tweede helft een totale ommekeer in de wedstrijd. Kort na rust nog wel Kevin Dik en Carlo de Vries en Rick voor Avanti waarna de stand 12-19 is. De Avantidames gaan meer druk in de verdediging zetten, Jordi komt tegenover Kevin Dik en de scoremachine van Groen Geel komt volledig tot stilstand.

Nikki schotpercentage van 50%.....

Vier op een rij dan voor Avanti, Sijmen, twee keer Nikki van Trigt ( waanzinnig schorpercentage van 50% deze wedstrijd ) en Jordi. 16-19, Avanti wordt sterker en ruikt weer kansen. 16-20 dan door Maaike Beuker, het eerste damesdoelpunt pas van Groen Geel.

Jordi sterk tegen Kevin Dik

Avanti drukt dan door. Stefan staat weergaloos te rebounden en Rick en Jordi nemen de scores op zich. Met nog een kwartier te spelen is de stand weer gelijkgetrokken en Groen Geel heeft niet meer dan 3 keer weten te scoren in de tweede helft. Het schotpercentage van Groen Geel is dramatisch laag in de tweede helft.

Sterke tweede helft Stefan

Een belangrijk moment bij 21-20 in het voordeel van Avanti. De gelijkmaker van Carlo de Vries wordt wordt afgekeurd na snijden. Avanti deelt dan snel de genadeslag uit. Rick en Jordi met ieder twee treffers breken het verzet van Groen Geel. De eindstand wordt 26-21. Volgende week naar HKV/Eibernest. Doelpunten:Rick vd Blink(7), Jordi van Zuidam(5), Sijmen van den Bergh(5), Nikki van Trigt(4), Manon Ballings(1), Meike Noorlander(1), Sophie Donkervoort(1), Stefan Hogervorst(1), David Post(1)