20172018 Veld 2017/09/23 HKV Ons Eibernest -Avanti| Flexcom 16-32
2017/09/23 HKV Ons Eibernest -Avanti| Flexcom 16-32
Koen Ruigrok
Lisanne Bosma
Linde Pijper
Ruben Louwerse
69' Tekst HKV Ons Eibernest - Avanti Doelpunten: David (7) Jordi (6) Sijmen (4) Manon (4) Rick (3) Stefan (3) Nikki (2) Meike (2) Sophie (2)
66' Afstand HKV Ons Eibernest(16 - 32)
64' Korte kans (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(15 - 32)
64' Afstand HKV Ons Eibernest(15 - 31)
62' Doorloop (3e doelpunt)Rick van den Blink(14 - 31)
60' Afstand HKV Ons Eibernest(14 - 30)
57' Afstand HKV Ons Eibernest(13 - 30)
57' Afstand (2e doelpunt)Rick van den Blink(12 - 30)
55' Tekst Ruben Louwerse komt in het veld voor Sijmen van den Bergh
55' Tekst Lisanne Bosma komt in het veld voor Manon Ballings
55' Tekst Koen Ruigrok komt in het veld voor Jordi van Zuidam
53' Doorloop Rick van den Blink(12 - 29)
51' Afstand HKV Ons Eibernest(12 - 28)
51' Strafworp (6e doelpunt)Jordi van Zuidam(11 - 28)
50' Afstand (4e doelpunt)Sijmen van den Bergh(11 - 27)
49' Afstand HKV Ons Eibernest(11 - 26)
49' Afstand (5e doelpunt)Manon Ballings(10 - 26)
49' Tekst Rick vd Blink komt in het veld voor David Post
43' Tekst Linde Pijper komt in het veld voor Meike Noorlander
42' Afstand (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(10 - 25)
42' Afstand (3e doelpunt)Sijmen van den Bergh(10 - 24)
40' Afstand (2e doelpunt)Sophie Donkervoort(10 - 23)
40' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(10 - 22)
39' Afstand (2e doelpunt)Manon Ballings(10 - 21)
38' Afstand (2e doelpunt)Nikki Klijn(10 - 20)
38' Afstand HKV Ons Eibernest(10 - 19)
38' Korte kans HKV Ons Eibernest(9 - 19)
35' Vrije Bal HKV Ons Eibernest(8 - 19)
32' Afstand (7e doelpunt)David Post(7 - 19)
30' Afstand Nikki Klijn(7 - 18)
29' Afstand HKV Ons Eibernest(7 - 17)
29' Strafworp (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(6 - 17)
26' Afstand (6e doelpunt)David Post(6 - 16)
23' Strafworp (5e doelpunt)David Post(6 - 15)
23' Afstand (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(6 - 14)
22' Afstand HKV Ons Eibernest(6 - 13)
22' Afstand HKV Ons Eibernest(5 - 13)
21' Doorloop (4e doelpunt)David Post(4 - 13)
20' Afstand (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(4 - 12)
19' Doorloop (2e doelpunt)Meike Noorlander(4 - 11)
19' Strafworp HKV Ons Eibernest(4 - 10)
18' Afstand Sophie Donkervoort(3 - 10)
17' Afstand Stefan Hogervorst(3 - 9)
16' Afstand HKV Ons Eibernest(3 - 8)
13' Tekst Sophie Donkervoort komt in het veld voor Nikki van Trigt
13' Afstand (3e doelpunt)David Post(2 - 8)
9' Korte kans (2e doelpunt)Sijmen van den Bergh(2 - 7)
8' Doorloop Jordi van Zuidam(2 - 6)
7' Afstand HKV Ons Eibernest(2 - 5)
6' Vrije Bal HKV Ons Eibernest(1 - 5)
5' Doorloop Sijmen van den Bergh(0 - 5)
3' Afstand Meike Noorlander(0 - 4)
2' Afstand Manon Ballings(0 - 3)
1' Afstand (2e doelpunt) (500e carriere doelpunt)David Post(0 - 2)
0' Afstand David Post(0 - 1)
0' Tekst @Avantikorfbal Vandaag Live verslag van HKV Ons Eibernest - Avanti aanvang 15:30
Meike Noorlander(2)

Het was al weer van april 2011 dat Avanti op het veld op bezoek ging aan de Steenwijklaan. En slechts twee spelers die toen op het veld stonden waren er nu ook bij. David en Rick.  Rick toen echter bij HKV Ons Eibernest. En toendestijds ook winnaar, met 14-13.

Rick in 2011 nog bij de Eibers

In 2017 echter een compleet andere wedstrijd. Rick en Sophie starten op de bank en onder een heerlijk zonnetje legt Avanti een enorme druk op de tegenstander waar nauwelijks onderuit te komen is. Een goede oefening voor de druk die straks in de KorfbalLeague geleverd moet gaan worden.

Sijmen van den Bergh scoort eenvoudig de 0-5

Aanvallend is het ook prima voor elkaar. De eerste 5  aanvallen betekenen allemaal een doelpunt waardoor er na 5 minuten al 0-5 op het scorebord staat. De eerste twee schoten van David treffen doel en na 2 minuten spelen is hij er al in geslaagd zijn 500e treffer in Avanti 1 te scoren. Stefan heeft inmiddels Ronald achterhaald in de ranglijst.

10Mariska Zuidervaart16777(2.17)01000166

Na pas 8 minuten is het Thom Voskamp  (overgekomen van Valto) die uit een vrije bal de eerste treffer voor de thuisploeg aantekent. Helaas voor hem zal het bij deze ene treffer blijven.

Stefan Hogervorst weer helemaal vrijgespeeld

Avanti dendert door: 2-6 door een doorloop van Jordi uit een fraaie onderschepping van Stefan, 2-7 heel slim onder de korf door Sijmen, 2-8 door David die on fire is in de eerste helft.

Duidelijke strafworp die door David Post zelf benut wordt. Nummer 503.

Even schrikken dan, Nikki van Trigt komt in een sandwich van een aantal heren terecht bij een rebound en wordt hard geraakt.  Nikki speelt nog een paar minuten door maar moet zich dan dizzy laten vervangen door Sophie.

Meike Noorlander op naar de 4-11

Avanti blijft lekker doorscoren. Meike met een fraaie doorloop 4-11 na een combinatie door het hele vak. Met nog 10 minuten te spelen is het al 6-15 en een monsterscore lijkt in de maak. In de slotfase van de eerste helft gaat de scherpte er een beetje vanaf. Met 7-19 en alweer treffer nummertje 7 van David, gaan de ploegen aan de thee.In het tweede bedrijf tapt HKV Ons Eibernest uit een ander vaatje. Coach Marco Zwikker heeft zijn spelers  duidelijk opdracht gegeven meer vaart in het spel te brengen. En dat doen ze dan ook. Het zijn de dames die het voortouw nemen. Elma Schreuder met twee treffers en Corine van Veen betekent 10-19. Maar de opleving is van korte duur.

Jordi van Zuidam is zijn tegenstander weer te slim af

Bij HKV Ons Eibernest hebben Bryan van Deursen en Rick van Rossem een moeilijke middag tegen Jordi en Stefan. Er volgt weer een demonstratie van zuiver schieten van Avanti: Nikki Klijn, Manon , twee keer Stefan, Sijmen en Jordi en het is al weer 10-25. Linde komt dan in het veld voor de nog niet geheel van een liesblessure herstelde Meike.

Drie doelpunten van Rick in ruim een kwartier speeltijd, hier de 12-29

Bij de stand van 10-25 zijn er nog maar liefst 25 minuten te spelen. Rick komt er in voor David. David die vreemd genoeg 7  keer scoorde in de eerste helft en de tweede helft droog blijft staan. Nog steeds alle kans op een monsterscore. Maar de fut begint langzaam uit de wedstrijd te raken. Met nog 10 minuten op de klok is het 12-29 en Erwin en Auke besluiten wat andere selectiespelers ook speeltijd te geven.

Competitiedebuut van Ruben Louwerse in Avanti 1

Ruben maakt zijn debuut in Avanti 1 en ook Lisanne en Koen komen in het veld. Ruben stelt met een aantal sterke rebounds Rick al vrij snel in staat om van afstand te scoren. Ook Bas Kortleven, de tegenstander van Ruben, moet even wennen aan de lange armen. De eerste drie passes van Bas belanden tegen de handen Ruben.

Laatste doelpunt van Avanti kwam op naam van aanvoerder Stefan Hogervorst

Het laatste doelpunt van Rick is nog een juweeltje van een doorloop. De wedstrijd eindigt met een 16-32 overwinning voor Avanti. Een prima wedstrijd in de voorbereiding op de KorfbalLeague voor de ploeg van Erwin en Auke. Een slechte week voor HKV Ons Eibernest. Twee verloren thuiswedstrijden in een week en nu op de laatste plaats in de ranglijst. SCO komt alleen aan kop van de ranglijst na een 28-23 overwinning op Tempo. Doelpunten: David Post (7), Jordi van Zuidam (6), Sijmen van den Bergh (4), Rick vd Blink (3), Manon Ballings (3), Stefan Hogervorst (3),Nikki Klijn (2), Meike Noorlander (2), Sophie Donkervoort (2) Foto's Aleid Auwerda Eerder op de dag boekte Avanti 2 ook een  15-24  overwinning op HKV Ons Eibernest 2 en staat nu alleen aan kop in  overgangsklasse A: