20172018 Veld 2017/09/30 Avanti| Flexcom - Oost Arnhem 25-21
2017/09/30 Avanti| Flexcom - Oost Arnhem 25-21
Sijmen van den Bergh
Nikki Klijn
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Sophie Donkervoort
30' Niet bekend Sijmen van den Bergh
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Manon Ballings
30' Niet bekend Nikki Klijn
30' Niet bekend Nikki van Trigt
Nikki Klijn(1)

Veel strijdlust en sterk tactisch wisselen brachten Avanti een prima overwinning tegen Oost Arnhem. Na een gelijk opgaande strijd in de eerste helft (rust 9-9) leek Avanti na de rust afstand via 12-9 naar 16-11 het verschil te gaan maken. Toch kwam Oost Arnhem bij 18-18 weer langszij. In de laatste tien minuten besliste Avanti definitief de wedstrijd via doelpunten van Rick van den Blink (2) en Jordi van Zuidam (2). Eindstand 25-21.

Luchtduel met Stefan Hogervorst

Waar Tempo leunt op drie broers Steenbeek, heeft Oost Arnhem drie broers Broenink (Bas, Emiel en Thijs) in de gelederen. Bovendien heeft Oost Arnhem in Rick Verdouw een veel scorende spits. Ook zaterdag in Pijnacker liet hij die kwaliteiten zien. Hij zou maar liefst negenmaal scoren. In het vorige veldseizoen had Avanti in Arnhem eenvoudig en ruim gewonnen en ging de thuiswedstrijd (tevens afscheidswedstrijd van Thomas Reijgerberg) verloren.

Doorbraak Stefan Hogervorst, Nikki Klijn in de aangeef

Het werd een fysieke wedstrijd deze zaterdag, waarbij beide partijen niet altijd even gelukkig waren met het inconsistente optreden van het arbitrale duo. Vooral de duels rondom de korf werden wisselend beoordeeld. Gevolg was een stevige pot korfbal.

Sophie Donkervoort ondanks kaakblessure van de partij en trefzeker met drie doelpunten

Avanti kwam op een 2-0 voorsprong via Sophie Donkervoort en Rick van den Blink. Gelukkig was Sophie van de partij nadat ze op de training een kaakblessure had opgelopen na een stevige elleboogstoot in het gezicht. Bij 4-4 had Oost Arnhem de stand alweer gelijk getrokken. Avanti had in deze fase de pech dat veel schoten net uit de korf draaiden. Bij 5-6 kwamen de Arnhemmers voor het eerst op voorsprong maar Sijmen van den Bergh egaliseerde met een slim balletje onder de korf (6-6).Avanti leek met een 8-9 achterstand de rust in te gaan, maar een briljante onderschepping en pass van Sijmen van den Bergh bracht Stefan Hogervorst (via Nikki Klijn) in scoringspositie en hij beloonde de inzet van Sijmen met de 9-9 ruststand.

Inzet en leepheid van Sijmen van den Bergh weer bepalend

Een sterke fase van de ploeg uit Pijnacker betekende een 12-9 voorsprong. Een afstandsschot van Jordi van Zuidam, werderom een leep balletje onder de korf van Sijmen van de Bergh en een afstandsschot van Stefan Hogervorst noopten coach Ron Steenbergen van Oost Arnhem tot een time-out.

Nikki van Trigt in de tweede helft in het veld en maakster van de 13-10

De voorsprong zou verder uitgebouwd worden naar 16-11 via Nikki van Trigt, Rick van den Blink, Nikki Klijn en een knappe doorloop van Jordi van Zuidam (en dat met een achter verdedigend OA). Toch lieten de Pijnackernaren deze marge weer lopen en bij 18-18 halverwege de tweede helft was het weer gelijk. Zoals hij vorig seizoen meermaals heeft bewezen kan coach Erwin van der Putten zeer sterk tactisch wisselen. En ook deze wedstrijd maakte hij met een aantal heren vakwissels het verschil.

Rick van den Blink weer belangrijk met onder andere de 22-21 en de 23-21

Allereerst was het Rick van den Blink die uit een strafworp en van afstand de marge weer op twee bracht (23-21). En vervolgens gooide Jordi van Zuidam met een strafworp en een vrije bal de wedstrijd op slot. Eindstand 25-21.

Wedstrijd in de tas na de twee doelpunten van Jordi van Zuidam bij 24-21 en 25-21

Een knappe overwinning van Avanti die dankzij hard werken en sterk tactisch vernuft werd binnengehaald tegen een taaie, achterverdedigende tegenstander. Volgende week wacht in Alphen aan den Rijn de volgende krachtsinspanning.Doelpunten: Rick van den Blink (7), Jordi van Zuidam (7), Sophie Donkervoort (3), Sijmen van den Bergh (2), Stefan Hogervorst (2), Manon Ballings, Nikki Klijn, David Post en Nikki van Trigt.

Sijmen van den Bergh uiterst effectief onder de korf

Andere uitslagen:Groen Geel - SCO 21-22Wageningen - Tempo 18-24Nic/Alfa-college - HKV/Ons Eibernest 25-25Foto'sStand: