20172018 Veld 2017/10/14 Avanti| Flexcom - Wageningen 19-18
2017/10/14 Avanti| Flexcom - Wageningen 19-18
Meike Noorlander
Koen Ruigrok
Sophie Donkervoort
Nikki Klijn
68' Afstand (5e doelpunt)David Post(19 - 18)
67' Vrije Bal Wageningen(18 - 18)
62' Afstand Wageningen(18 - 17)
60' Afstand Wageningen(18 - 16)
60' Tekst Nikki Klijn komt in het veld voor Meike Noorlander
54' Strafworp (4e doelpunt)David Post(18 - 15)
54' Afstand Wageningen(17 - 15)
53' Tekst Sophie Donkervoort komt in het veld voor Nikki Klijn
53' Tekst Koen Ruigrok komt in het veld voor Sijmen van den Bergh
52' Afstand Wageningen(17 - 14)
50' Tekst David Post komt in het veld voor Koen Ruigrok
50' Afstand Wageningen(17 - 13)
50' Vrije Bal (3e doelpunt)Nikki van Trigt(17 - 12)
49' Tekst Koen Ruigrok komt in het veld voor David Post
48' Vrije Bal Wageningen(16 - 12)
42' Afstand (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(16 - 11)
42' Afstand Wageningen(15 - 11)
42' Afstand (3e doelpunt)David Post(15 - 10)
38' Afstand (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(14 - 10)
37' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(13 - 10)
37' Doorloop Wageningen(12 - 10)
32' Vrije Bal (2e doelpunt)Nikki van Trigt(12 - 9)
31' Afstand Wageningen(11 - 9)
30' Strafworp Wageningen(11 - 8)
29' Korte kans Wageningen(11 - 7)
25' Afstand Meike Noorlander(11 - 6)
23' Afstand Wageningen(10 - 6)
23' Strafworp (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(10 - 5)
22' Afstand Wageningen(9 - 5)
20' Strafworp (2e doelpunt)David Post(9 - 4)
19' Strafworp Jordi van Zuidam(8 - 4)
15' Afstand (2e doelpunt)Manon Ballings(7 - 4)
14' Afstand Nikki van Trigt(6 - 4)
12' Afstand (2e doelpunt)Sijmen van den Bergh(5 - 4)
10' Doorloop Wageningen(4 - 4)
8' Afstand Manon Ballings(4 - 3)
7' Afstand Sijmen van den Bergh(3 - 3)
6' Strafworp Wageningen(2 - 3)
4' Vrije Bal Wageningen(2 - 2)
4' Doorloop (600e carriere doelpunt)Stefan Hogervorst(2 - 1)
3' Afstand Wageningen(1 - 1)
2' Doorloop David Post(1 - 0)
Meike Noorlander(1)

Tegen Wageningen is Avanti in de laatste wedstrijd voor de start van het zaalseizoen door het oog van de naald gekropen.  Een zeker lijkende voorsprong van 5 doelpunten wordt in de tweede helft verspeeld.  Met nog ruim een minuut te spelen komt Wageningen weer langszij op 18-18. Het is routinier David Post echter, die kort voor het eindsignaal de winnende treffer voor Avanti binnenschiet.

David topscorer met 5 treffers , hier na zijn winnende 19-18 in de slotseconden

De wedstrijd van Avanti tegen Wageningen stond voor Avanti in het kader van ‘heelhouden’.  Zo vlak voor het begin van het avontuur in de Korfbal League kunnen we geen blessures gebruiken. Daar had Wageningen, voor het eerst tegenstander in competitieverband in de Avantihistorie,  natuurlijk geen boodschap aan. Stevige duels, met name de dames van Wageningen gingen de duels niet uit de weg, zorgden voor een harde wedstrijd.Avanti gaat van start zonder de geblesseerde Rick vd Blink die wat last van zijn enkel heeft en het is David Post die de openingstreffers voor Avanti voor zijn rekening neemt. De eerste tien minuten gaat de wedstrijd gelijk op. Voor Wageningen zijn het Jasper Broenink en Milko van Golberdinge die voor de doelpunten zorgen. Voor Avanti Stefan, Manon en Sijmen. De prachtige doorloop voor 2-1 van Sefan Hogervorst betekent zijn 600e doelpunt in Avanti 1.

600 treffers voor Stefan Hogervorst in Avanti 1

Wageningen staat dan tien minuten droog en Avanti kan uitlopen naar een riante 9-4 voorspong.  Het is dan pas in de 22e minuut als Wageningen via Jasper Broenink weer van zich laat horen. Van afstand scoort hij 9-5. Bij een stand van 11-6 is er een mindere periode voor Avanti. Na slordig balverlies is het Jeffrey van Huenen die onder de korf voor 11-7 zorgt. Een strafworp en een treffer van afstand van Stefan Landman brengen Wageningen terug tot 11-9. Vlak voor rust is het Nikki van Trigt die met een mooie vrije bal de ruststand op 12-9 brengt.

Vrije bal Nikki van Trigt, 12-9 ruststand

In het tweede bedrijf loopt Avanti weer weg naar een voorsprong van vijf doelpunten. Bij 17-12 met nog 20 minuten op de klok geeft niemand Wageningen nog veel kans. Veel misfortuin voor Avanti dan. Sijmen gaat door zijn enkel. De enkel waar hij al langer last van heeft.  Koen komt in het veld voor Sijmen en Jordi mist een strafworp. Wageningen geeft niet op en pakt zijn laatste kans . Erik van Brenk brengt  Eline van Veldhuisen binnen de lijnen en zij stelt niet teleur. Na afstandtreffers van Jasper Broenink en Eline van Veldhuisen (2 maal)  is het ineens weer 17-15.

Strafworp voor Meike bij doorloop, David 18-15

David dan,met een strafworp na een overtreding op Meike bij een doorloop 18-15. Nog een kwartiertje. Een rommelige fase en veel balverlies aan beide kanten.  Met nog 8 minuten te spelen scoort Stefan Landman voor 18-16. Wordt het dan toch nog spannend ?

Jordi hangtime

Inderdaad, 18-17 uit een vrije bal door Jeffrey van Huenen en met nog 4 minuten te spelen heeft Stefan Landman de gelijkmaker voor het intikken. Hij mist echter de strafworp. Kort daarna, met nog ruim een minuut te spelen op de klok van scheidsrechter de Nekker, toch de gelijkmaker. Wederom is het Jeffrey van Huenen, maar nu van afstand. 18-18.

Enkelblessure Sijmen

Als Avanti uit de uitworp gelijk de bal verspeelt zonder ook maar een schotpoging lijkt het een gelijkspel te worden. Avanti krijgt echter de bal toch nog een keer in de aanval en het is routinier David Post die vanaf de zijlijn de winnende treffer binnenschiet. Kort daarna fluit de Nekker voor het eindsignaal. Eindstand 19-18.

Laatste kwartier voor Koen

Een mooie afsluiting van de eerste helft van het veldseizoen op een tweede plaats achter SCO in de ranglijst. Op nu naar het hoogtepunt van dit korfbalseizoen voor de ploeg van Erwin van der Putte en Auke van Gemert, de Korfbal League.  Over twee weken trainingsweekend,  3 en 4 november het Fortuna Korfbalspektakel en zaterdag 11 november gaat het beginnen voor Avanti.  In Capelle ad Ijssel start dan het avontuur in de Korfbal League tegen KCC/SO  Natural.

foto's

Doelpunten: David Post(5),  Jordi van Zuidam(3). Nikki van Trigt(3), Stefan Hogervorst(3), Sijmen van den Bergh(2), Manon Ballings(2), Meike Noorlander(1)

Uitslagen: Nic. / Alfa-college 1 - Tempo 1   18 - 30 Groen Geel 1 - Oost-Arnhem 1  16 - 22 Stand: