20172018 Zaal 2017/11/11 KCC -Avanti| Flexcom 24-21
Nikki van Trigt
Nikki Klijn
Meike Noorlander
Sijmen van den Bergh
49' Afstand KCC(24 - 21)
45' Afstand KCC(23 - 21)
44' Doorloop (11e doelpunt)Jordi van Zuidam(22 - 21)
44' Afstand KCC(22 - 20)
44' Vrije Bal (5e doelpunt)Manon Ballings(21 - 20)
42' Afstand (10e doelpunt)Jordi van Zuidam(21 - 19)
42' Strafworp (9e doelpunt)Jordi van Zuidam(21 - 18)
41' Afstand (3e doelpunt)David Post(21 - 17)
40' Strafworp KCC(21 - 16)
40' Strafworp (8e doelpunt)Jordi van Zuidam(20 - 16)
39' Afstand KCC(20 - 15)
38' Afstand (4e doelpunt)Manon Ballings(19 - 15)
38' Afstand KCC(19 - 14)
38' Afstand (7e doelpunt)Jordi van Zuidam(18 - 14)
36' Korte kans KCC(18 - 13)
34' Afstand (3e doelpunt)Manon Ballings(17 - 13)
32' Vrije Bal (2e doelpunt)Manon Ballings(17 - 12)
31' Afstand (6e doelpunt)Jordi van Zuidam(17 - 11)
29' Afstand KCC(17 - 10)
29' Doorloop KCC(16 - 10)
28' Vrije Bal Manon Ballings(15 - 10)
28' Afstand KCC(15 - 9)
23' Doorloop KCC(14 - 9)
22' Afstand (2e doelpunt)David Post(13 - 9)
22' Strafworp KCC(13 - 8)
19' Afstand KCC(12 - 8)
18' Afstand KCC(11 - 8)
17' Afstand Koen Ruigrok(10 - 8)
17' Afstand KCC(10 - 7)
12' Strafworp (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(9 - 7)
11' Afstand (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(9 - 6)
11' Afstand KCC(9 - 5)
8' Vrije Bal KCC(8 - 5)
7' Afstand KCC(7 - 5)
6' Afstand KCC(6 - 5)
5' Afstand KCC(5 - 5)
4' Afstand KCC(4 - 5)
2' Vrije Bal (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(3 - 5)
2' Korte kans KCC(3 - 4)
2' Doorloop Stefan Hogervorst(2 - 4)
1' Strafworp KCC(2 - 3)
1' Afstand (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(1 - 3)
0' Doorloop Jordi van Zuidam(1 - 2)
0' Strafworp KCC(1 - 1)
0' Afstand David Post(0 - 1)
Jordi van Zuidam(11)
Manon Ballings(5)
David Post(3)
Stefan Hogervorst(1)
Koen Ruigrok(1)

Avanti heeft haar eerste wedstrijd in de Korfballeague verloren met 24-21 na een 14-9 achterstand bij de rust. De ploeg uit Pijnacker startte voortvarend en pakte bij 1-3 de eerste marge via twee doelpunten van Jordi van Zuidam. Het verschil van twee bleef tot 3-5 maar een sterke fase van KCC met zes doelpunten op een rij deed de wedstrijd kantelen naar 9-5. De ploeg uit Pijnacker liep achter KCC aan en zocht de kleedkamers op bij 14-9. De marge werd in de tweede helft groter via 16-10 en 17-11. Coach Erwin van der Putten bracht met een groot aantal wissels een andere vaksamenstelling en aan de hand van Manon Ballings en Jordi van Zuidam kwam Avanti langzaam dichterbij. Bij 21-20 en 22-21 was Avanti op een punt genaderd maar de KCC spitsen Gertjan Meerkerk en Christian Dekkers zorgden met schoten van afstand ervoor dat de punten in Capelle bleven. Eindstand 24-21.

Prachtige doorbraak van Jordi van Zuidam (levert strafworp op die Jordi zelf benut)

Het seizoen 2017-2018 is een historisch korfbalseizoen voor de vereniging Avanti. Acteren op het hoogste niveau en behoren tot de beste tien clubs van Nederland. Het aantal leden zit al jaren in de top van Nederland en nu ook de selectie qua speelsterkte. Thema voor dit seizoen is beter worden en genieten. Elke dag en elke week ernaar streven om beter te worden en niet vergeten te genieten van de entourage op het hoogste niveau. Het is een mooi podium om je te laten zien als vereniging, zowel als selectie maar ook als supporterslegioen en de vele, vele vrijwilligers.

Concentratie bij Manon Ballings in de verdediging

Het gaat erom om het maximale uit jezelf te halen en er ook alles aan te doen om je medespelers beter te maken, dan kan je altijd met trots terugkijken op een wedstrijd en op een seizoen. En je ziet de selectie ook met de dag beter worden. Mooi voorbeeld is Jordi van Zuidam die vorig seizoen het best wel lastig had tegen een Steven Verhoeff als verdediger en nu als topscoorder van het veld stapt. Of kijk naar het rendement van een Manon Ballings in de tweede helft. Allemaal indicatoren dat de selectie groeiende is. En niet te vergeten de niet aflatende steun van het BWD-legioen. Velen speelden nog in de vooravond hun eigen wedstrijd en kwamen toch snel naar Capelle om hun club te steunen en er een mooi feestje van te maken met de KCC supporters. Want was het bij de opening van het Korfballeague-seizoen full house in Capelle. De positieve uitstraling van ons BWD is ook een mooi visitekaartje van de vereniging in de Korfballeague.

BWD was er ook weer bij

Dat het bij de start van het seizoen nog een beetje inkomen was bleek ook uit de perssheet die we van de KNKV vooraf kregen uitgereikt. Hierin werd aangegeven dat er deze avond speciaal gelet kon worden op de spitsen van beide clubs. Gertjan Meerkerk van KCC en Rick van den Blink van Avanti. Met daarbij de open vraag wie van deze twee een stempel zou gaan drukken op deze wedstrijd? Nu was Rick door hetzelfde KNKV geschorst voor deze wedstrijd na zijn gele kaart in de beslissende wedstrijd tegen DSC van vorig seizoen dus er werden door Rick geen stempeltjes gedrukt deze avond.

David Post hier in de rebound met Eliza Roest scoorde openingsdoelpunt

David Post zorgde met het openingsdoelpunt (0-1) voor de eerste Avanti-treffer in de Korfballeague en gaat daarmee de geschiedenisboeken in. Iets om goed te onthouden want grote kans dat dit als vraag in een of andere Avanti-quiz gaat terugkomen. Avanti startte de wedstrijd goed en pakte gelijk in de tweede aanval via tweemaal Jordi van Zuidam de maximale score. De voorsprong van twee doelpunten bleef tot 3-5 maar daarna ging KCC met een serie van zes doelpunten eroverheen naar 9-5 en kantelde de wedstrijd. Avanti had moeite met de aanvallende rebound en kon weinig herhalen. In de eerste helft lag het scoringspercentage van Avanti met 18% (9 doelpunten uit 49 pogingen) te laag en ruim onder de 26% van KCC (14 doelpunten uit 54 pogingen). De ploegen zochten de kleedkamer op met een 14-9 stand in het voordeel van KCC.

Erwin van der Putten tactisch weer sterk met vakaanpassingen

De tweede helft zou een iets ander beeld geven. Coach Erwin van der Putten bracht met een groot aantal wissels andere vakcombinaties in het veld en die waren beter in staat om het spel van KCC te ontregelen en zelf aanvallend meer rendement te halen. Het vele wisselen en met diverse combinaties kunnen spelen is iets wat voorgaand seizoen al in gang is gezet en de ploeg gaat er nu profijt van hebben dat ze in diverse combinaties en systemen kunnen spelen.

Korfballeague vraagt meer van fysiek

In eerste instantie liep KCC uit naar zes doelpunten verschil (16-10 en 17-11), maar aan de hand van een scherpe Manon Ballings en een zeer trefzekere Jordi van Zuidam kwam Avanti nog zeer dichtbij. Van 21-16 werd het via David Post, Jordi van Zuidam (strafworp en afstand) en Manon Ballings (vrije bal) 21-20 en werd het nog spannend. Na de 22-20 van Gertjan Meerkerk zorgde Jordi van Zuidam met een doorloop voor 22-21. Maar KCC's aanvoerder Christian Dekkers en Gertjan Meerkerk bepaalde de eindstand op 24-21.

Mooie duels tussen Jordi van Zuidam en Gertjan Meerkerk

KCC zakte terug naar een laag scoringspercentage van rond de 14% (10 uit 74) in de tweede helft, waar Avanti juist verbeterde naar 22% (12 uit 55). Over de hele wedstrijd bezien kwam KCC tot 19% en Avanti eindigde op 20%, maar de ploeg uit Pijnacker had beduidend minder doelpogingen (104 versus 128 van KCC).

Manon Ballings scoort de 21-20

Het was jammer voor Avanti dat deze cruciale wedstrijd al zo vroeg in het seizoen kwam met een geschorste Rick van den Blink langs de kant, maar het is de realiteit waar de ploeg mee aan de gang is gegaan. Als de ploeg de ingezette ontwikkeling en verbetering doorzet en elke week leert en geniet dan gaan er zeker punten komen.

Doelpunten: Jordi van Zuidam (11), Manon Ballings (5), David Post (3), Stefan Hogervorst en Koen Ruigrok.

Verslag KCC Link naar livestream om wedstrijd terug te kijken Foto's Peter van Dieren (Korfbalfoto.nl) Foto's Aleid Auwerda
Sijmen van den Bergh met zijn werklust en rebound weer enorm belangrijk voor het team
Andere uitslagen: TOP(S) - Blauw Wit 28-25 KZ/Hiltez - PKC/SWKgroep 19-20 DOS'46 - DVO/Accountor 27-18 LDODK/Rinsma - Fortuna/DeltaLogistiek (zondag 16.00 uur)