20172018 Zaal 2017/11/25 DVO -Avanti| Flexcom 23-17
2017/11/25 DVO -Avanti| Flexcom 23-17
Sijmen van den Bergh
Nikki Klijn
Meike Noorlander
48' Strafworp (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(23 - 17)
47' Vrije Bal DVO(23 - 16)
47' Vrije Bal DVO(22 - 16)
45' Korte kans DVO(21 - 16)
43' Afstand DVO(20 - 16)
42' Afstand DVO(19 - 16)
40' Korte kans DVO(18 - 16)
40' Afstand DVO(17 - 16)
38' Afstand (2e doelpunt)Sijmen van den Bergh(16 - 16)
36' Vrije Bal DVO(16 - 15)
34' Afstand DVO(15 - 15)
34' Afstand DVO(14 - 15)
34' Afstand (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(13 - 15)
33' Afstand DVO(13 - 14)
33' Afstand (4e doelpunt)Stefan Hogervorst(12 - 14)
32' Doorloop DVO(12 - 13)
32' Afstand DVO(11 - 13)
32' Afstand (3e doelpunt) (500e carriere doelpunt)Jordi van Zuidam(10 - 13)
30' Afstand Rick van den Blink(10 - 12)
25' Doorloop (4e doelpunt)David Post(10 - 11)
24' Afstand Nikki van Trigt(10 - 10)
21' Afstand DVO(10 - 9)
21' Korte kans (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(9 - 9)
19' Strafworp (3e doelpunt)David Post(9 - 8)
18' Afstand DVO(9 - 7)
18' Afstand DVO(8 - 7)
17' Afstand DVO(7 - 7)
16' Afstand DVO(6 - 7)
15' Vrije Bal (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(5 - 7)
14' Afstand DVO(5 - 6)
14' Korte kans DVO(4 - 6)
11' Afstand DVO(3 - 6)
10' Afstand Sijmen van den Bergh(2 - 6)
7' Afstand DVO(2 - 5)
5' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(1 - 5)
5' Afstand Stefan Hogervorst(1 - 4)
2' Afstand Jordi van Zuidam(1 - 3)
2' Afstand DVO(1 - 2)
2' Afstand (2e doelpunt)David Post(0 - 2)
0' Strafworp David Post(0 - 1)
Jordi van Zuidam(5)
David Post(4)
Stefan Hogervorst(4)
Sijmen van den Bergh(2)
Nikki van Trigt(1)
Rick van den Blink(1)

Avanti heeft in Bennekom een geflatteerde 23-17 nederlaag geleden na een 10-10 stand bij de rust. De ploeg uit Pijnacker kon in de tweede helft bijblijven tot de 16-16 maar in de laatste tien minuten sloeg DVO toe en liep het uit naar 23-16. Het slotakkoord was van Jordi van Zuidam (23-17). Het lagere rendement uit standaardsituaties werd Avanti mede fataal. Er werden maar liefst drie strafworpen gemist en ook de vrije ballen misten de gebruikelijke zuiverheid.DVO speelde zonder zijn sterspeler Marijn van den Goorbergh (enkelblessure) en had om Avanti te bestrijden meer aanvallende dames in de beginopstelling opgenomen.

In de voorbeschouwing van DVO was aangegeven dat ze in het begin erop wilden klappen en Avanti niet het idee te geven dat er wat te halen viel. Beide ploegen waren nog puntloos en een overwinning was voor beiden belangrijk.Het was niet DVO dat uit de startblokken schoot maar Avanti. Na zeven minuten stond er een riante 1-5 voorsprong voor Avanti op het scorebord via doelpunten van David Post (2), Jordi van Zuidam en Stefan Hogervorst (2). Door de aangepaste opstelling bij DVO stond haar eerste aanval zeer onwennig te spelen en kon Avanti vele malen de rebound en diverse steals pakken. Bij 1-5 was DVO al genoodzaakt om een time-out te nemen. Avanti toonde karakter in deze fase en blufte DVO af.

Na de time-out kwam DVO beter in de wedstrijd. Bij 3-6 miste Avanti de eerste strafworp en in plaats van 3-7 werd het aan de andere kant 4-6. En de eerste aanval van DVO kwam beter in haar spel en dat zorgde ervoor dat bij 7-7 de stand weer gelijk getrokken was. Nadat DVO erover heen ging toonde Avanti wederom karakter en via David Post en Stefan Hogervorst werd het 9-9. De ploegen zochten de kleedkamers op bij 10-10 waarbij Nikki van Trigt 13 seconden voor het rustsignaal de 10-10 binnen schoot van achter de korf. Het was al met al geen hoogstaande wedstrijd maar wel ongemeen spannend. In de eerste helft haalde Avanti een scoringspercentage van 16% (10 uit 62 doelpogingen) waar DVO op 21% zat (10 uit 48). Avanti had echter beduidend meer doelpogingen.

David Post klaar voor de uitgooi in de tweede helft (screenshot livestream)

In het begin van de tweede helft herhaalde zich het scenario van de eerste helft. Avanti nam de leiding (10-13) via een prachtige one-hander van David Post, een afstandsschot van Rick van den Blink een afstandsschot van Jordi van Zuidam. Maar ook nu vocht DVO zich terug in de wedstrijd en bij 15-15 was de stand weer gelijk. Na de 16-15 bracht Sijmen van den Bergh Avanti nog op gelijke hoogte. Het inbrengen van Hester Heitink aan DVO zijde gaf vervolgens meer schwung aan het spel van de Bennekommers en zij liepen weg van 16-16 naar 23-16. De tank leek leeg bij Avanti. Ze waren zo dichtbij en nu in tien minuten weer zover weg. Jordi van Zuidam zette uit een strafworp de eindstand op 23-17.

Een enigszins geflatteerde nederlaag, maar wederom voldoende aanknopingspunten dat Avanti mee kan op dit hoogste niveau. Komende week gaat de selectie naar LDODK dat verrassend verloor van Koog Zaandijk.Doelpunten: Jordi van Zuidam (5), Stefan Hogervorst (4), David Post (4), Sijmen van den Bergh (2), Rick van den Blink en Nikki van Trigt.

Laatste time-out van Avanti (screenshot DVO livestream)

Andere uitslagen: TOP/SolarCompleet - Fortuna/DeltaLogistiek 28-20 KCC/SO natural - PKC/SWKGroep 22-35 KZ/Hiltex - LDODK/Rinsma 20-17 DOS'46 - Blauw Wit 18-19