20172018 Zaal 2017/12/02 LDODK -Avanti| Flexcom 44-20
Meike Noorlander
Sijmen van den Bergh
Nikki Klijn
Brend Dingenouts
49' Afstand LDODK(44 - 20)
48' Afstand LDODK(43 - 20)
47' Afstand LDODK(42 - 20)
47' Doorloop LDODK(41 - 20)
46' Afstand (4e doelpunt)David Post(40 - 20)
45' Afstand LDODK(40 - 19)
41' Afstand LDODK(39 - 19)
41' Afstand (3e doelpunt)Meike Noorlander(38 - 19)
40' Afstand LDODK(38 - 18)
39' Strafworp LDODK(37 - 18)
39' Afstand LDODK(36 - 18)
37' Strafworp Rick van den Blink(35 - 18)
37' Korte kans LDODK(35 - 17)
37' Afstand LDODK(34 - 17)
36' Afstand LDODK(33 - 17)
35' Afstand LDODK(32 - 17)
34' Afstand Nikki Klijn(31 - 17)
33' Afstand LDODK(31 - 16)
31' Afstand LDODK(30 - 16)
31' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(29 - 16)
30' Afstand (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(29 - 15)
30' Afstand (3e doelpunt)Sijmen van den Bergh(29 - 14)
28' Afstand LDODK(29 - 13)
28' Afstand (3e doelpunt)David Post(28 - 13)
28' Afstand (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(28 - 12)
27' Afstand (2e doelpunt)Sijmen van den Bergh(28 - 11)
27' Afstand LDODK(28 - 10)
27' Afstand (2e doelpunt)Meike Noorlander(27 - 10)
26' Afstand LDODK(27 - 9)
26' Afstand LDODK(26 - 9)
26' Afstand Stefan Hogervorst(25 - 9)
26' Afstand LDODK(25 - 8)
25' Doorloop (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(24 - 8)
24' Afstand LDODK(24 - 7)
23' Afstand (2e doelpunt)David Post(23 - 7)
23' Afstand LDODK(23 - 6)
23' Strafworp LDODK(22 - 6)
23' Afstand (2e doelpunt)Manon Ballings(21 - 6)
22' Afstand LDODK(21 - 5)
22' Afstand LDODK(20 - 5)
22' Korte kans Sijmen van den Bergh(19 - 5)
21' Afstand LDODK(19 - 4)
21' Afstand LDODK(18 - 4)
20' Afstand Meike Noorlander(17 - 4)
20' Afstand LDODK(17 - 3)
19' Strafworp Jordi van Zuidam(16 - 3)
18' Vrije Bal LDODK(16 - 2)
17' Afstand LDODK(15 - 2)
16' Afstand LDODK(14 - 2)
16' Afstand LDODK(13 - 2)
14' Korte kans LDODK(12 - 2)
13' Afstand LDODK(11 - 2)
13' Afstand Manon Ballings(10 - 2)
13' Afstand LDODK(10 - 1)
12' Afstand LDODK(9 - 1)
10' Doorloop LDODK(8 - 1)
10' Afstand LDODK(7 - 1)
8' Afstand LDODK(6 - 1)
8' Afstand David Post(5 - 1)
7' Strafworp LDODK(5 - 0)
3' Korte kans LDODK(4 - 0)
2' Korte kans LDODK(3 - 0)
2' Afstand LDODK(2 - 0)
1' Strafworp LDODK(1 - 0)
Nikki Klijn(1)

Dat het in Gorredijk voor Avanti lastig zou worden was vooraf wel duidelijk. Maar dat het uiteindelijk zou leiden tot een nieuw KorfbalLeague record was toch niet verwacht. Avanti komt tot 20 doelpunten, netjes , maar LDODK tot maar liefst 44. Een nieuw record in de KorfbalLeague. Helaas was het klasseverschil te groot om er een echte wedstrijd van te maken. Voor Avanti ook een record, want nooit eerder werden er in een zaalwedstrijd 64 doelpunten in totaal gescoord.Vooral Tim Flokstra liet zien dat hij na het verlies met NIC in de kruisfinales vorig jaar nog een appeltje met Avanti te schillen had. Na 4 pogingen stond hij op een percentage van 100% en was niet te houden voor Avanti. Helaas was Tim niet de enige bij LDODK die niet te houden was....

Tim Flokstra vol er op bij David

Een bliksemstart van LDODK. Na ruim 2 minuten staat er al een 4-0 voorsprong op het scorebord. Friso Boode, Erwin Zwart en twee keer Tim Flokstra. Vooral het vak van Rick, David, Meike en Sophie krijgen een genadeloze dekking voorgeschoteld. Tegen Tim Flokstra en Erwin Zwart is bijna niet vrij te komen. Wanneer Avanti eindelijk iets terug kan doen middels een strafworp wordt deze door Rick gemist. Het is de eerste wedstrijd in de KorfbalLeague dat Avanti er even echt niet aan te pas komt.

Scherpe duels onder de korf tussen Friso Boode en Sijmen

Na een erg licht gegeven strafworp voor Friso Boode is het David die de eerste treffer voor Avanti op het bord zet. 5-1 na 8 minuten spelen. Niets lijkt op een monsterscore die in de maak is. Dan gaat de turbo er bij LDODK op. Elk genomen schot gaat raak en het schotpercentage gaat naar de 40 procent. Ongekend hoog natuurlijk. Het wordt maar liefst 15-2 na 20 minuten. Alleen Manon en David hebben dan nog voor Avanti gescoord. Twee door Erwin en Auke genomen Time-outs hebben ook niet het gewenste resultaat. Een enorme teleurstelling lijkt zich te gaan afspelen. De ruststand wordt maar lieft 21-6. Bij rust heeft Avanti bijna even veel doelpogingen gedaan als LDODK, Avanti zit op een schotpercentage van 10%, LDODK tegen de 40%. Dat zegt wel genoeg.

Twee time outs van Erwin en Auke in de eerste helft mochten niet baten

Wat Avanti en de supporters op de been houdt is de gedachte dat LDODK tegen DVO in de eerste helft er maar liefst 23 inlegde en in de tweede helft maar 8.Eenzelfde scenario lijkt zich in de tweede helft af te gaan tekenen. Avanti komt veel beter uit de startblokken. Jordi scoort een weergaloze doorloop tegen Erwin Zwart ( dit was zeker de mooiste treffer uit de wedstrijd ). Overigens heeft Jordi in de wedstrijd tegen DVO zijn 500e treffer in Avanti 1 gemaakt. Wederom laat Avanti ook zien dat het mentaal wel in orde is. Want ondanks de enorme achterstand zet de ploeg er de schouders onder. Na zo'n 8 minuten in de tweede helft komt Avanti zelfs een beetje op stoom. Inmiddels staat de teller voor Avanti al op 15 en Eric Wolsink moet een Time-out nemen om zijn ploeg weer wakker te schudden.Dat lukt. Friso Boode en de Zwart Broers zijn weer niet meer te stoppen. Zij schieten uit alle hoeken en standen raak.

Jammer dat hier voor snijden werd gefloten......

Bij 35-18 scoort Rick zijn eerste en enige doelpunt in de wedstrijd. Ook dat is tekenend. Met nog zo'n 10 minuten op de klok wordt omgeroepen dat het hoogste aantal doelpunten in de KorfbalLeague op 41 staat. LDODK schrikt daar duidelijk even van en even vallen alle ballen er naast. Maar dat is van korte duur. Als de schrik uit de lijven is wordt het scoren weer opgepakt en wordt er weer vrolijk doorgescoord. Na zijn geweldige wedstrijd in het 2e ( 9 treffers ) maakt Brend dan nog zijn debuut in Avanti 1 en de KorfbalLeague. Hij toont zijn vorm met een prachtige doorloop tegen André Zwart.

Ook pittige duels bij de dames

Onder luide aanmoedigingen van het publiek wordt de eindstand 44-20. Een verwachte nederlaag in Gorredijk. Jammer dat Avanti het vizier niet iets scherper had staan om er een spannende wedstrijd van te maken.

Debuut Brend, Betty Jansma met nieuw masker ter bescherming van gebroken neus. Het vorige masker was gestolen.

Tot volgende week in de Viergang tegen Blauw Wit uit Amsterdam.

Doelpunten Avanti: Jordi en David (4) , Sijmen en Meike (3) ,Manon en Stefan (2) , Nikki Klijn , Rick Doelpunten LDODK: Friso Boode en André Zwart (10) , Erwin Zwart (8) , Tim Flokstra (6) , Marjolein Kroon (4) , Betty Jansma (3) , Jetze de Jong (2) , Diana vd Vorst.

Uitslagen: PKC / SWKGroep  - DOS '46 37 - 30 Blauw-Wit  - DVO / Accountor  26 - 25 Fortuna / Delta Logistiek  - KCC / SO natural 22 -15 KZ / Hiltex 1 - TOP / SolarCompleet  23 - 24