20172018 Zaal 2017/12/09 Avanti| Flexcom - Blauw Wit 17-20
2017/12/09 Avanti| Flexcom - Blauw Wit 17-20
Meike Noorlander
Nikki Klijn
Sijmen van den Bergh
53' Afstand (2e doelpunt)Manon Ballings(17 - 20)
50' Afstand Blauw Wit(16 - 20)
47' Afstand Blauw Wit(16 - 19)
46' Afstand Blauw Wit(16 - 18)
39' Afstand Meike Noorlander(16 - 17)
38' Afstand (3e doelpunt)Nikki van Trigt(15 - 17)
36' Afstand (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(14 - 17)
36' Afstand Blauw Wit(13 - 17)
33' Afstand Manon Ballings(13 - 16)
32' Doorloop Blauw Wit(12 - 16)
31' Strafworp (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(12 - 15)
31' Doorloop Blauw Wit(11 - 15)
31' Doorloop Rick van den Blink(11 - 14)
30' Afstand Blauw Wit(10 - 14)
30' Afstand Blauw Wit(10 - 13)
28' Afstand Blauw Wit(10 - 12)
26' Strafworp Blauw Wit(10 - 11)
22' Afstand (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(10 - 10)
22' Vrije Bal (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(9 - 10)
21' Afstand Blauw Wit(8 - 10)
20' Afstand (4e doelpunt)David Post(8 - 9)
19' Strafworp Jordi van Zuidam(7 - 9)
17' Doorloop Blauw Wit(6 - 9)
16' Afstand Blauw Wit(6 - 8)
16' Afstand Blauw Wit(6 - 7)
15' Afstand Stefan Hogervorst(6 - 6)
15' Afstand Blauw Wit(5 - 6)
13' Afstand (3e doelpunt)David Post(5 - 5)
12' Doorloop Blauw Wit(4 - 5)
10' Afstand (2e doelpunt)Nikki van Trigt(4 - 4)
8' Afstand Blauw Wit(3 - 4)
8' Afstand (2e doelpunt)David Post(3 - 3)
8' Afstand David Post(2 - 3)
5' Afstand Nikki van Trigt(1 - 3)
5' Afstand Blauw Wit(0 - 3)
4' Strafworp Blauw Wit(0 - 2)
3' Afstand Blauw Wit(0 - 1)
Meike Noorlander(1)

In de tweede thuiswedstrijd in de Korfballeague begon de ploeg uit Pijnacker met een nieuwe naam: Avanti | Flexcom. Vlak voor de wedstrijd werd namelijk het contract met sponsor Flexcom getekend (waarover elders op de site meer). Tegen Blauw Wit uit Amsterdam bood Avanti goed weerstand, met de rust was de stand 10-10. Er werd voor elke meter gestreden, aan de inzet van het team van Erwin van der Putten lag het zeker niet. Avanti | Flexcom had pech in de afronding en liet Blauw Wit na de rust weglopen naar 10-14. Deze achterstand kregen ze niet meer gedicht al kwam Avanti | Flexcom terug tot een punt bij 16-17. Een doelpuntloze periode van zeven minuten brak aan. De ploeg uit Pijnacker had alle kans om gelijk te komen, maar het vizier stond helaas niet al te scherp. Peter Scheek en Marloes Frieswijk gooiden vervolgens de wedstrijd op slot naar 16-20. Het slotakkoord was voor Manon Ballings 17-20.

Rick van den Blink scoort de 11-14

Dat de mentale weerbaarheid van Avanti | Flexcom hoog is werd ook zaterdag weer bewezen. Na vorige week een forse nederlaag voor de kiezen gehad te hebben, kwam de hoofdmacht binnen vijf minuten met 0-3 achter. Maar aan de hand van de trefzekere David Post en Nikki van Trigt kwam Avanti | Flexcom knap terug in de wedstrijd. Routinier David Post speelde een belangrijke rol in de eerste helft: hard werkend, belangrijke doelpunten scorend en Marc Broere verdedigend op 0 houden droegen bij dat de Pijnackernaren in de wedstrijd bleven. Bij 3-3 was het weer gelijk. Om en om scorend werd het 6-6, waarna Blauw Wit bij 6-8 weer een marge pakte via Tess ten Pas en Peter Scheek. Vlak voor de rust wist Jordi van Zuidam via een vrije bal en een afstandsschot dit gat weer te dichten en zochten de teams met een 10-10 ruststand de kleedkamers op. In de eerste aanvalscombinatie was Blauw Wit in de eerste helft slagvaardiger met 4-6, waar Avanti in de tweede aanvalscombinatie doeltreffender was met 6-4.

Vrije bal Jordi van Zuidam betekent de 9-10

Achteraf bezien werd de wedstrijd vooral verloren in de eerste vijf minuten na de rust. Blauw Wit liep uit naar 10-14, waar de 10-11 en de 10-12 voortkwamen uit iets te ongecontroleerd verdedigen. En Avanti |Flexcom moest weer in de achtervolging. Halverwege de tweede helft waren het Jordi van Zuidam (afstand) en Nikki van Trigt die de marge verkleinde naar 15-17. En toen Meike Noorlander vervolgens van afstand de 16-17 scoorde leek alles weer mogelijk.

Meike Noorlander wordt gefeliciteerd met de 16-17

Helaas bleef de wedstrijd vervolgens zeven minuten lang doelpuntloos, waar Avanti | Flexcom wel de kansen had om gelijk te komen. Een cruciale fase waarin de Pijnackernaren de wedstrijd hadden doen kunnen kantelen. Maar de sterkhouders aan Amsterdamse kant, Peter Scheek en Marloes Frieswijk, gooiden de wedstrijd in het slot naar 16-20. Vooral het scoringspercentage van Marloes Frieswijk was deze wedstrijd indrukwekkend met 67% (6 uit 9). Manon Ballings bepaalde de eindstand vanachter de korf op 17-20.Avanti | Flexcom vergat het harde werken te belonen. Zeven doelpunten in de tweede helft was te weinig om aanspraak op een punt of meer te maken. Met fundamentele waarden als inzet en mentale weerbaarheid zit het meer dan goed bij deze ploeg. Het is nu zaak om het scoringspercentage te gaan opvoeren. Avanti | Flexcom behaalde deze wedstrijd een scoringspercentage van 14.5% (17 doelpunten uit 117 pogingen), waar Blauw Wit met minder doelpogingen (98) twintig doelpunten wist te maken (20.4%). Vooral de eerste aanval van Avanti | Flexcom scoorde met 11.3% een laag rendement, waar de tweede aanval het beter deed met 19.6%.Omdat het met het fundament wel goed zit van Avanti | Flexcom is er voldoende perspectief om verder te gaan groeien in de competitie. Een aantal ploegen (LDODK Rinsma Modeplein, TOP Solar Compleet en PKC/SWK Groep) zal een maatje veel te groot zijn, maar tegen de andere teams zijn er zeker kansen als Avanti | Flexcom in goede doen is. Van de vijf gespeelde wedstrijden heeft de ploeg uit Pijnacker er vier heel goed kunnen meekomen en ook kansen gehad op punten. Nu is het zaak om de goede basis te gaan combineren met een hoger scoringspercentage en dan gaan de punten er zeker komen!Doelpunten: Jordi van Zuidam (5), David Post (4), Nikki van Trigt (3), Manon Ballings (2), Rick van den Blink, Stefan Hogervorst en Meike Noorlander.

Mooie sfeeractie van BWD met de foamsticks

Aankomende zaterdag speelt Avanti | Flexom om 15:30 uur in Papendrecht tegen PKC/SWK Groep. Dat zal vooral een zeer leerzame wedstrijd worden en kijken of de ploeg van Erwin van der Putten de lessen uit Gorredijk kan meenemen naar Papendrecht.

Jordi van Zuidam is Momo Stavenuiter helemaal kwijt

Link Foto'sAndere uitslagen:TOP/SolarCompleet - LDODK/Rinsma 26-24KCC/SO Natural - KZ/Hiltex 29-23DVO/Accountor - PKC/SWKGroep 19-37DOS'46 - Fortuna/Delta Logistiek 17-22