20172018 Zaal 2017/12/16 PKC -Avanti| Flexcom 41-22
Ruben Louwerse
Lisanne Bosma
Anneleen Kolenbrander
Brend Dingenouts
49' Korte kans Ruben Louwerse(41 - 22)
48' Korte kans (4e doelpunt)Sijmen van den Bergh(41 - 21)
46' Korte kans PKC(41 - 20)
45' Afstand PKC(40 - 20)
45' Afstand PKC(39 - 20)
43' Strafworp (4e doelpunt)David Post(38 - 20)
42' Doorloop PKC(38 - 19)
42' Afstand PKC(37 - 19)
40' Afstand Koen Ruigrok(36 - 19)
39' Afstand PKC(36 - 18)
39' Korte kans PKC(35 - 18)
38' Afstand PKC(34 - 18)
36' Afstand PKC(33 - 18)
35' Afstand PKC(32 - 18)
34' Korte kans PKC(31 - 18)
34' Strafworp PKC(30 - 18)
33' Afstand PKC(29 - 18)
32' Afstand (2e doelpunt)Meike Noorlander(28 - 18)
31' Afstand PKC(28 - 17)
31' Vrije Bal PKC(27 - 17)
31' Afstand PKC(26 - 17)
29' Korte kans PKC(25 - 17)
28' Korte kans PKC(24 - 17)
28' Afstand (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(23 - 17)
28' Doorloop PKC(23 - 16)
25' Afstand PKC(22 - 16)
25' Afstand (3e doelpunt)Sijmen van den Bergh(21 - 16)
24' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(21 - 15)
23' Afstand Stefan Hogervorst(21 - 14)
23' Afstand (2e doelpunt)Sijmen van den Bergh(21 - 13)
23' Afstand PKC(21 - 12)
22' Vrije Bal PKC(20 - 12)
21' Doorloop PKC(19 - 12)
21' Korte kans (3e doelpunt)David Post(18 - 12)
20' Korte kans PKC(18 - 11)
19' Doorloop PKC(17 - 11)
18' Strafworp (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(16 - 11)
17' Korte kans PKC(16 - 10)
17' Afstand PKC(15 - 10)
16' Korte kans (3e doelpunt)Manon Ballings(14 - 10)
14' Doorloop PKC(14 - 9)
14' Afstand Meike Noorlander(13 - 9)
14' Vrije Bal PKC(13 - 8)
12' Korte kans PKC(12 - 8)
11' Strafworp PKC(11 - 8)
11' Afstand PKC(10 - 8)
10' Korte kans Nikki van Trigt(9 - 8)
10' Doorloop PKC(9 - 7)
9' Korte kans (2e doelpunt)Manon Ballings(8 - 7)
8' Vrije Bal PKC(8 - 6)
8' Afstand (2e doelpunt)David Post(7 - 6)
8' Doorloop PKC(7 - 5)
7' Afstand Manon Ballings(6 - 5)
7' Afstand PKC(6 - 4)
6' Korte kans Sijmen van den Bergh(5 - 4)
4' Afstand PKC(5 - 3)
3' Afstand (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(4 - 3)
2' Korte kans PKC(4 - 2)
1' Afstand PKC(3 - 2)
1' Afstand Jordi van Zuidam(2 - 2)
0' Strafworp PKC(2 - 1)
0' Afstand David Post(1 - 1)
0' Korte kans PKC(1 - 0)
Ruben Louwerse(1)

Natuurlijk was Avanti|Flexcom niet naar Papendrecht getrokken om daar even punten op te halen. Voor de eerste wedstrijd in het Avanti bestaan tegen PKC is heelhouden het devies. Met Rick en Sophie al geblesseerd aan de kant en Manon licht geblesseerd in het veld kan Avanti niet veel malheur meer gebruiken. Het heel houden is helaas niet helemaal gelukt, maar in de eerste helft heeft Avanti|Flexcom wel een puike prestatie geleverd. Een prima schotpercentage van boven de 25% en maar liefst 15 treffers. Een mooie prestatie tegen het met internationals gelardeerde PKC/SWKgroep. De ruststand is 21-15. En dat de bezoekers dat in de tweede helft niet kunnen volhouden is volledig te begrijpen. PKC/SWKgroep blijft met scherp schieten en aan de Avanti|Flexcom kant vallen de spelers in snel tempo geblesseerd weg. Uiteindelijk in de tweede helft maar 7 treffers voor de bezoekers en 20 voor de thuisploeg zorgt voor een eindstand van 41-21.

Erwin voor de wedstrijd al voor de camera

Beide ploegen komen sterk uit de startblokken. Na 3 minuten al 6 treffers op het bord met een voorsprong van 4-2 voor PKC. Een fraaie blok dan van Meike bij Suzanne Struik. Na de 4-3 van afstand door Jordi mist hij een strafworp waardoor Avanti niet op gelijke hoogte komt. Richard Kunst scoort dan gelijk van afstand voor 5-3. Na 10 minuten blijft Avanti|Flexcom nog steeds aanhaken. De stand is dan maar liefst 9-8. Het lijkt wederom een doelpuntrijke wedstrijd te worden.

David tegen Richard Kunst

Avanti heeft in de eerste 10 minuten te veel kracht geleverd en dat kan niet volgehouden worden. PKC loopt langzaam uit. Bij een stand van 14-9 smeert Laurens Leeuwenhoek Stefan een gele kaart aan met veel komedie bij een lichte overtreding bij de middellijn. Jammer dat zo’n geweldige speler dat nodig heeft. Gelukkig staat Stefan niet op scherp en is hij er volgende week tegen Fortuna/Delta Logistiek gewoon bij.

Meike tegen Suzanne Struik

Het blijft een uiterst pittig potje en een keiharde fase met veel gevolgen. Een strafworp na een aanslag door Olav van Wijngaarden op Stefan wordt door Jordi benut. Vreemd genoeg blijven de kaarten hier bij scheidsrechter Gerritsen op zak. Johannis Schot krijgt wel geel voor doorslaan op Sijmen. Nikki van Trigt valt dan geblesseerd uit na een harde val bij een reboundduel. Lisanne komt voor haar in het veld. Olav van Wijngaarden loopt Jordi ondersteboven en ook Jordi moet, met naar het lijkt een flinke blessure, naar de kant. Brend neemt zijn plek in voor zijn tweede wedstrijd in het eerste in de Korfbal League. Maar liefst 21-12 is de stand dan. Sijmen en twee keer Stefan van afstand zorgen voor een ruststand van 21-15.

Nikki keihard naar de grond bij reboundduel tussen Sijmen en Johannis Schot

In de tweede helft komt Avanti|Flexcom er nauwelijks nog aan te pas. Tot overmaat van ramp moet Manon, die al licht geblesseerd aan de wedstrijd begon, ook nog naar de kant voor Anneleen. Voor Anneleen het debuut in de Korfbal League. Met drie invallers kunnen de gasten het niet meer bolwerken. Aan PKC/SWKgroep kant blijft Nadhie den Dunnen met scherp schieten. Uiteindelijk 9 treffers met een schotpercentage van meer dan 50%. Uitzonderlijk.

Stefan tegen Laurens Leeuwenhoek

Koen en Ruben komen in de slotfase ook nog in het veld. Beide komen nog tot scoren en voor Ruben is dit zijn eerste treffer in de Korfbal League. De eindstand wordt 41-22.

Avanti moet na deze wedstrijd flink de wonden likken. Blessures voor Rick, Sophie, Nikki van Trigt, Jordi en Manon. Laten we hopen dat de medische staf iedereen voor de derby tegen Fortuna/Delta Logistiek weer op de been heeft.

Tot zaterdag de 23e in de Viergang voor de kerstderby tegen Fortuna/DeltaLogistiek. Doelpunten Avanti|Flexcom: David en Sijmen (4) , Stefan, Manon en Jordi (3) , Meike (2) ,Nikki v Trigt, Koen en Ruben Doelpunten PKC/SWKgroep:Nadhie den Dunnen en Richard Kunst (9) , Laurens Leeuwenhoek (8) , Johannis Schot (6) , Suzanne Struik (4) , Olav van Wijngaarden (3) , Zita Schröder en Anita de Ridder.