20172018 Zaal 2017/12/24 Avanti| Flexcom - Fortuna 15-22
2017/12/24 Avanti| Flexcom - Fortuna 15-22
Meike Noorlander
Sijmen van den Bergh
Nikki Klijn
54' Afstand Fortuna(15 - 22)
54' Afstand Fortuna(15 - 21)
54' Afstand (3e doelpunt)Rick van den Blink(15 - 20)
53' Korte kans Fortuna(14 - 20)
52' Afstand (3e doelpunt)Meike Noorlander(14 - 19)
52' Afstand Fortuna(13 - 19)
51' Afstand Fortuna(13 - 18)
50' Strafworp Fortuna(13 - 17)
48' Strafworp (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(13 - 16)
47' Afstand Fortuna(12 - 16)
46' Afstand Fortuna(12 - 15)
46' Afstand (2e doelpunt)Meike Noorlander(12 - 14)
46' Doorloop Meike Noorlander(11 - 14)
45' Strafworp Fortuna(10 - 14)
43' Doorloop Fortuna(10 - 13)
41' Vrije Bal Fortuna(10 - 12)
38' Afstand Fortuna(10 - 11)
38' Afstand (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(10 - 10)
38' Afstand Fortuna(9 - 10)
37' Afstand Fortuna(9 - 9)
37' Strafworp (2e doelpunt)Rick van den Blink(9 - 8)
35' Korte kans Fortuna(8 - 8)
34' Afstand Fortuna(8 - 7)
34' Vrije Bal Rick van den Blink(8 - 6)
33' Afstand Sijmen van den Bergh(7 - 6)
29' Strafworp (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(6 - 6)
26' Afstand Stefan Hogervorst(5 - 6)
25' Korte kans (2e doelpunt)Nikki van Trigt(4 - 6)
25' Afstand Fortuna(3 - 6)
23' Afstand Fortuna(3 - 5)
22' Afstand Fortuna(3 - 4)
20' Afstand Fortuna(3 - 3)
19' Doorloop Fortuna(3 - 2)
17' Afstand Fortuna(3 - 1)
16' Afstand Jordi van Zuidam(3 - 0)
6' Korte kans Nikki van Trigt(2 - 0)
2' Afstand David Post(1 - 0)
Sijmen van den Bergh(1)

In de eerste 015 derby in de Korfballeague kon Avanti | Flexcom lang meekomen, maar moest haar meerdere erkennen in de tweede helft. Een aantal goede wissels aan Fortuna kant (Daan Preuninger tweemaal een aanval laten draaien en Nick van der Steen weer terug in het veld) zorgden ervoor dat de ploeg uit Delft halverwege de tweede helft een vier doelpuntenmarge pakte en de wedstrijd naar zich toe trok.In een fantastische, drukke en sfeervolle sporthal De Viergang was er het weerzien met Thomas Reijgersberg. De speler van Fortuna/Delta Logistiek die Avanti zoveel moois gebracht heeft. Mooi was het respect van het BWD-legioen voor Thomas bij het voorstellen van de ploegen. En het respect van Thomas was wederzijds door niet uitgebreid te juichen bij de doelpunten die hij maakte. Beide verenigingen maakten er op de tribune een mooi feestje van en zelden zal sporthal De Viergang zoveel Kerstmannen begroet hebben.

Nikki van Trigt scoort de 2-0

Toch kan Avanti | Flexcom trots zijn op het vertoonde spel. Het heeft het Fortuna/Delta Logistiek heel lang heel moeilijk gemaakt. De ploeg uit Pijnacker kwam brutaal op een 3-0 voorsprong en had het betere van het spel. David Post, Nikki van Trigt en Jordi van Zuidam zorgden voor deze voorsprong. Verdedigend had Avanti | Flexcom veel rebound steals en Fortuna zat nog niet lekker in de wedstrijd. Het noopte de coaches van Fortuna om een time-out te nemen en Daan Preuninger al in het veld te brengen om het tweede aanvalsvak meer aanvallende impulsen te geven. In de beginfase waren de verdedigingen dominant en Fortuna wist pas na een kwartier het eerste doelpunt te maken. Het was invaller Daan Preuninger die de ban brak.

Reboundduel tussen Daan Preuninger en David Post

Via tweemaal Joren van Nieuwenhuijzen werd het gelijk (3-3) en Avanti grossierde in deze fase in veel plaatsfouten door de grote verdedigende druk van Fortuna. De Delftenaren pakten door en liepen uit naar 3-6. En zo was een 3-0 voorsprong voor Avanti omgedraaid in 8 minuten tijd naar een 3-6 achterstand. Het was heel knap dat Avanti | Flexcom vlak voor de rust via Nikki van Trigt en Stefan Hogervorst weer terug kwam in de wedstrijd. De mentale weerbaarheid van Avanti | Flexcom is al vaker geroemd en ook nu brachten ze dit weer in praktijk. De ruststand was 5-6.

De 8-6 van Rick van den Blink

Een hele sterke fase van Avanti | Flexcom vlak na de rust. Via Jordi van Zuidam (strafworp), Sijmen van den Bergh (afstand) en Rick van den Blink (vrije bal) pakte Avanti | Flexcom weer drie doelpunten achter elkaar en een 8-6 voorsprong. Binnen twee minuten was het weer gelijk via Daan Preuninger en Marcel Segaar (8-8). Vervolgens werd via twee wissels Daan Preuninger in het andere aanvalsvak weer ingebracht en stond hij weer bij rebounder Thomas Reijgersberg in het vak.

Meike Noorlander doeltreffend in de slotfase, hier de 11-14

Via een slim uitgelokte strafworp bracht Rick van den Blink Avanti weer op voorsprong 9-8, waarna Daan Preuninger de 9-9 scoorde. Na de 9-10 was het Jordi van Zuidam die gelijk de 10-10 scoorde. Vervolgens een sterke fase van Fortuna die de vakken nu goed had staan met Daan Preuninger op scherp in het ene vak en Nick van der Steen in het andere vak. Bij Avanti | Flexcom viel Meike Noorlander op die in de slotfase driemaal scoorde. Maar het was niet genoeg om weer terug in de wedstrijd te komen.

De neven Rick van den Blink en Thomas Reijgersberg tegen elkaar

In de slotfase kwamen de neven Rick van den Blink en Thomas Reijgersberg nog tegen elkaar te spelen en natuurlijk werd er tegen elkaar gescoord. Fortuna/Delta Logistiek speelde de wedstrijd goed uit en zal tevreden zijn dat de punten mee gingen naar Delft, maar de wijze waarop zal nog wel stof tot nadenken zijn. Eindstand 15-22. Ondanks het feit dat Avanti | Flexcom puntloos de Kerst ingaat moet de ploeg zich toch realiseren welke leercurve zij aan het maken zijn. Vroeg of laat gaat dit resulteren in punten.

Doelpunten: Rick van den Blink (3), Meike Noorlander (3), Jordi van Zuidam (3), Stefan Hogervorst (2), Nikki van Trigt (2), Sijmen van den Bergh en David Post.