20172018 Zaal 2018/01/06 Koog Zaandijk -Avanti| Flexcom 31-22
2018/01/06 Koog Zaandijk -Avanti| Flexcom 31-22
Meike Noorlander
Sijmen van den Bergh
48' Afstand Koog Zaandijk(31 - 22)
48' Korte kans (2e doelpunt)Sophie Donkervoort(30 - 22)
47' Afstand Koog Zaandijk(30 - 21)
47' Afstand Koog Zaandijk(29 - 21)
47' Vrije Bal (6e doelpunt)Rick van den Blink(28 - 21)
45' Afstand Koog Zaandijk(28 - 20)
44' Afstand Koog Zaandijk(27 - 20)
42' Afstand Koog Zaandijk(26 - 20)
42' Afstand Manon Ballings(25 - 20)
42' Afstand Koog Zaandijk(25 - 19)
41' Afstand Koog Zaandijk(24 - 19)
40' Afstand Koog Zaandijk(23 - 19)
39' Afstand Koog Zaandijk(22 - 19)
39' Afstand (3e doelpunt)Meike Noorlander(21 - 19)
38' Strafworp (7e doelpunt)Jordi van Zuidam(21 - 18)
38' Afstand Koog Zaandijk(21 - 17)
37' Strafworp (5e doelpunt)Rick van den Blink(20 - 17)
36' Strafworp Koog Zaandijk(20 - 16)
34' Strafworp (6e doelpunt)Jordi van Zuidam(19 - 16)
34' Strafworp Koog Zaandijk(19 - 15)
33' Strafworp Koog Zaandijk(18 - 15)
32' Strafworp Koog Zaandijk(17 - 15)
29' Afstand (2e doelpunt)Meike Noorlander(16 - 15)
29' Afstand Koog Zaandijk(16 - 14)
27' Afstand Koog Zaandijk(15 - 14)
26' Afstand Koog Zaandijk(14 - 14)
25' Afstand (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(13 - 14)
23' Afstand Koog Zaandijk(13 - 13)
22' Vrije Bal Koog Zaandijk(12 - 13)
21' Strafworp (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(11 - 13)
18' Korte kans Koog Zaandijk(11 - 12)
17' Afstand Koog Zaandijk(10 - 12)
16' Doorloop (4e doelpunt)Rick van den Blink(9 - 12)
16' Afstand (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(9 - 11)
15' Afstand Koog Zaandijk(9 - 10)
15' Afstand (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(8 - 10)
14' Afstand (3e doelpunt)Rick van den Blink(8 - 9)
13' Afstand Koog Zaandijk(8 - 8)
12' Doorloop Koog Zaandijk(7 - 8)
12' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(6 - 8)
11' Korte kans Koog Zaandijk(6 - 7)
11' Korte kans Koog Zaandijk(5 - 7)
11' Korte kans Koog Zaandijk(4 - 7)
9' Afstand Sophie Donkervoort(3 - 7)
8' Afstand Koog Zaandijk(3 - 6)
8' Afstand (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(2 - 6)
6' Afstand Meike Noorlander(2 - 5)
5' Korte kans Koog Zaandijk(2 - 4)
3' Afstand Stefan Hogervorst(1 - 4)
3' Strafworp Jordi van Zuidam(1 - 3)
2' Afstand Koog Zaandijk(1 - 2)
2' Strafworp (2e doelpunt)Rick van den Blink(0 - 2)
0' Afstand Rick van den Blink(0 - 1)
Jordi van Zuidam(7)
Rick van den Blink(6)
Stefan Hogervorst(3)
Meike Noorlander(3)
Sophie Donkervoort(2)
Manon Ballings(1)

Avanti | Flexcom kon een goede eerste helft geen vervolg geven in de tweede helft. Een veelheid aan strafworpen werd de ploeg uit Pijnacker fataal in de tweede helft waardoor KZ kon uitlopen naar 19-15 en de wedstrijd volledig naar zich toe kon trekken. In de laatste tien minuten verloor Avanti het geloof in een goede afloop en werd het zelfs nog 31-22.

Met Rick van den Blink vanaf de start weer in de basis en goed voor een volledige wedstrijd legde Avanti | Flexcom een goede eerste helft op de mat. Rick opende met twee doelpunten het scoreverloop (0-2). En Avanti zat goed in de wedstrijd en liep na de 1-3 en de 2-4 zelfs uit naar vier doelpunten verschil bij 2-6 via Meike Noorlander en Jordi van Zuidam. Via de trefzekere dames aan KZ-kant (international Esther Cordus was toen belangrijk) kwam KZ terug in de wedstrijd, want bij 8-8 was het weer gelijk.

De 20-17 van Rick van den Blink uit een strafworp

De eerste aanval van Avanti was in de eerste helft scherp en trefzeker en via Rick van den Blink en Stefan Hogervorst kwam Avanti | Flexcom weer op voorsprong (8-10). Marge bleef twee verschil tot de laatste drie minuten alvorens de ploeg uit Zaandijk toch met een gelijke stand de kleedkamer inging (13-13). Waarbij de 9-12 een heerlijke doorloop van Rick van den Blink was die zeker een grote kanshebber voor doelpunt van de week is.

Na de rust scoorde Jordi van Zuidam de 13-14, snel gevolgd door de 14-14 van Esther Cordus. Waar de eerste aanval van Avanti voor de rust trefzeker was, was de doelpuntenproductie in de tweede helft beduidend minder. Van 8 doelpunten in de eerste helft werden er nog naar 3 gemaakt in de tweede helft. Verdedigend werd Avanti | Flexcom onrustiger en werd er veel ingesprongen en overtredingen gemaakt. KZ | Hiltex profiteerde hier dankbaar van en liep met drie strafworpen op rij vanaf de 16-15 weg naar de 19-15.

Coach Erwin van der Putten probeerde met een aantal wissels nog het aanvallende gevaar van Esther Cordus te beteugelen, maar KZ wist in de tweede helft via alle dames te scoren en liep in de laatste tien minuten vanaf de 21-19 verder weg van Avanti | Flexcom. Eindstand 31-22.

Een goede eerste helft, waarbij de ploeg uit Pijnacker nog lang kon meekomen in de tweede helft maar kracht tekort kwam in de slotfase. Toch weer voldoende aanknopingspunten voor een mooi vervolg in de komende wedstrijden.

Doelpunten: Jordi van Zuidam (7), Rick van den Blink (6), Stefan Hogervorst (3), Meike Noorlander (3), Sophie Donkervoort (2) en Manon Ballings Andere uitslagen: TOP/SolarCompleet - DVO/Accountor 28-21 KCC/SO Natural - DOS'46 27-28 LDODK/Rinsma Modeplein - PKC/SWKGroep 26-26 Fortuna/DeltaLogistiek - AKC Blauw Wit (zondag)