20172018 Zaal 2018/01/20 Avanti| Flexcom - KCC 23-29
2018/01/20 Avanti| Flexcom - KCC 23-29
Sijmen van den Bergh
Nikki Klijn
Meike Noorlander
56' Afstand KCC(23 - 29)
56' Strafworp (7e doelpunt)Stefan Hogervorst(23 - 28)
55' Doorloop (6e doelpunt)Jordi van Zuidam(22 - 28)
55' Afstand KCC(21 - 28)
54' Afstand (6e doelpunt)Stefan Hogervorst(21 - 27)
54' Afstand KCC(20 - 27)
53' Afstand (4e doelpunt)Rick van den Blink(20 - 26)
52' Strafworp KCC(19 - 26)
52' Strafworp (5e doelpunt)Stefan Hogervorst(19 - 25)
52' Afstand KCC(18 - 25)
50' Afstand KCC(18 - 24)
48' Afstand (3e doelpunt)Rick van den Blink(18 - 23)
48' Afstand KCC(17 - 23)
47' Strafworp (4e doelpunt)Stefan Hogervorst(17 - 22)
46' Afstand (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(16 - 22)
46' Doorloop (4e doelpunt) (50e doelpunt deze competitie)Jordi van Zuidam(15 - 22)
44' Afstand KCC(14 - 22)
44' Strafworp (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(14 - 21)
40' Afstand KCC(13 - 21)
37' Afstand KCC(13 - 20)
37' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(13 - 19)
35' Afstand Stefan Hogervorst(12 - 19)
33' Afstand KCC(11 - 19)
32' Strafworp KCC(11 - 18)
30' Afstand Sophie Donkervoort(11 - 17)
28' Afstand KCC(10 - 17)
23' Afstand Manon Ballings(10 - 16)
23' Strafworp KCC(9 - 16)
22' Doorloop KCC(9 - 15)
21' Afstand KCC(9 - 14)
20' Strafworp KCC(9 - 13)
19' Afstand KCC(9 - 12)
18' Vrije Bal (2e doelpunt) (50e doelpunt dit seizoen)Rick van den Blink(9 - 11)
16' Vrije Bal KCC(8 - 11)
16' Afstand (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(8 - 10)
16' Afstand KCC(7 - 10)
13' Strafworp KCC(7 - 9)
13' Afstand (2e doelpunt)David Post(7 - 8)
13' Afstand KCC(6 - 8)
12' Afstand (2e doelpunt)Sijmen van den Bergh(6 - 7)
10' Afstand KCC(5 - 7)
10' Afstand KCC(5 - 6)
9' Afstand Sijmen van den Bergh(5 - 5)
8' Strafworp KCC(4 - 5)
7' Afstand KCC(4 - 4)
7' Afstand David Post(4 - 3)
5' Strafworp (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(3 - 3)
4' Doorloop KCC(2 - 3)
3' Strafworp KCC(2 - 2)
2' Strafworp Rick van den Blink(2 - 1)
1' Afstand Jordi van Zuidam(1 - 1)
1' Strafworp KCC(0 - 1)
Sophie Donkervoort(1)

Het is Avanti | Flexcom helaas niet gelukt tegen KCC / SONatural de eerste punten binnen te halen. In een volgepakte viergang werd het uiteindelijk toch wel een behoorlijke teleurstelling. Zeker na het sterke eerste kwartier van Avanti.

Team van de week is er klaar voor

Avanti begint met Sijmen, Jordi, Meike en Manon in het eerste aanvalsvak waarbij het verassend genoeg Jordi en Sijmen zijn die het rebounden voor hun rekening nemen. Jordi is gekoppeld aan topschutter Christian Dekkers. Verdedigend beginnen David, Rick Sophie en Nikki T aan de klus.

Eerste strafworp voor Avanti, koekie van Gertjan Meerkerk tegen Rick

In de eerste minuut al twee stippen tegen Rick en David. De eerste wordt nog door Eliza Roest gemist, maar nummertje twee is wel raak. Jordi vanaf de achterlijn de gelijkmaker. Veel strafworpen in de beginfase want ook Jordi en Sijmen krijgen er een tegen. Bij 3-3 zijn 4 treffers afkomstig uit strafworpen.Het blijft een spannende strijd. Tot 7-8 na een kwartiertje kan Avanti goed bijblijven. Maar onder leiding van Dekkers en Meerkerk loopt KCC tot rust uit naar 10-16. Het enige verschil tussen beide partijen in de eerste helft is het schotpercentage. Beide ploegen doen 59 schotpogingen, het rendement van Avanti is 17% , dat van KCC 27%. Waarbij Christian Dekkers maar liefst 7 op 17 schiet.

David vanaf de achterlijn

In de tweede helft blijft het verschil lang rond de zes doelpunten. Veel krijgt Avanti niet van scheidsrechter van der Terp buiten gele kaarten voor Erwin en Auke. Jammer dat enige emotie niet toegestaan is bij een korfbalwedstrijd.Jordi en Rick ( die zijn 100e wedstrijd voor Avanti speelt ) hebben moeite de korf te vinden. Maar Stefan speelt een weergaloze tweede helft. Hij scoort maar liefst 7 treffers en met zijn 5e is hij ook clubtopscorer van Avanti met 624 treffers en gaat hij Dé Post voorbij.

Sterke tweede helft van Stefan , 7 treffers en nu ook topscorer van Avanti

In de laatste 10 minuten lijkt Avanti nog op te veren en komt de ploeg een beetje los. Maar het is te laat en steeds zijn het Christian Dekkers en Gertjan Meerkerk die antwoorden op Avantiscores waardoor echt dichterbij komen niet mogelijk is. Eindstand 23-29.

Team van de week

Belangrijke punten voor KCC / SO natural dat inmiddels op 8 punten staat en KZ Hiltex op de rangelijst is gepasseerd. Voor Avanti / Flexcom gaat de thuiswedstrijd tegen DVO / Accountor heel belangrijk worden. DVO verloor thuis ruim van DOS '46 en blijft op 2 punten staan. Verassend ook de winst van Blauw-Wit op TOP / Solarcompleet. Volgende week gaat Avanti Flexcom op bezoek bij DOS'46 in Nijeveen.

Meer Foto's Uitslagen:PKC / SWKGroep 1 - KZ / Hiltex 1 37 - 28 Blauw-Wit 1 - TOP / SolarCompleet 1 26 - 23 DVO / Accountor 1 - DOS '46 1 14 - 22 Fortuna Delta Logistiek - LDODK Rinsma Modeplein ZONDAG

Doelpunten Avanti : Stefan Hogervorst (7) , Jordi van Zuidam (6) , Rick vd Blink (4) , Sijmen vd Bergh en David Post (2) , Manon Ballings en Sophie Donkervoort Doelpunten KCC : Christian Dekkers (12) , Gertjan Meerkerk en Eliza Roest (7) , Mandy Biesbroek ,Demi van Oosten , Mark Behrens