20172018 Zaal 2018/01/30 Avanti| Flexcom - TOP (S) 16-26
2018/01/30 Avanti| Flexcom - TOP (S) 16-26
Sijmen van den Bergh
Nikki Klijn
Meike Noorlander
Ruben Louwerse
49' Afstand TOP (S)(16 - 26)
49' Korte kans (3e doelpunt)Koen Ruigrok(16 - 25)
49' Afstand Sophie Donkervoort(15 - 25)
48' Strafworp (5e doelpunt)Rick van den Blink(14 - 25)
47' Afstand (2e doelpunt)Koen Ruigrok(13 - 25)
47' Afstand TOP (S)(12 - 25)
47' Doorloop (4e doelpunt)Rick van den Blink(12 - 24)
46' Afstand (3e doelpunt)Rick van den Blink(11 - 24)
45' Afstand TOP (S)(10 - 24)
45' Afstand (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(10 - 23)
45' Afstand TOP (S)(9 - 23)
44' Afstand (2e doelpunt)Rick van den Blink(9 - 22)
44' Doorloop TOP (S)(8 - 22)
44' Afstand TOP (S)(8 - 21)
43' Afstand TOP (S)(8 - 20)
41' Afstand TOP (S)(8 - 19)
39' Afstand TOP (S)(8 - 18)
37' Afstand TOP (S)(8 - 17)
36' Afstand TOP (S)(8 - 16)
31' Afstand Koen Ruigrok(8 - 15)
30' Afstand TOP (S)(7 - 15)
29' Afstand TOP (S)(7 - 14)
28' Afstand Rick van den Blink(7 - 13)
26' Afstand TOP (S)(6 - 13)
26' Doorloop TOP (S)(6 - 12)
24' Afstand TOP (S)(6 - 11)
22' Afstand (3e doelpunt)Nikki van Trigt(6 - 10)
20' Doorloop TOP (S)(5 - 10)
19' Afstand TOP (S)(5 - 9)
19' Afstand TOP (S)(5 - 8)
19' Korte kans (2e doelpunt)Nikki van Trigt(5 - 7)
17' Doorloop TOP (S)(4 - 7)
13' Afstand TOP (S)(4 - 6)
11' Afstand TOP (S)(4 - 5)
10' Afstand TOP (S)(4 - 4)
10' Afstand Sijmen van den Bergh(4 - 3)
7' Afstand TOP (S)(3 - 3)
7' Afstand Jordi van Zuidam(3 - 2)
4' Afstand Nikki van Trigt(2 - 2)
3' Doorloop TOP (S)(1 - 2)
3' Afstand Stefan Hogervorst(1 - 1)
0' Doorloop TOP (S)(0 - 1)
Sijmen van den Bergh(1)

De wedstrijd tegen Europees en Landskampioen TOP/Solarcompleet uit Sassenheim op een dinsdagavond in de Viergang. Erg jammer dat deze wedstrijd niet op een zaterdag in een stampvolle Viergang gespeeld is. Want het is natuurlijk wel genieten om onze toppers tegen een keur van Internationals te zien spelen. Mick Snel, Nick Pikaar, Celeste Split, Jet Hendriks. En zo kan ik nog even doorgaan. En dan zit Lara Boonstoppel ( vorig jaar PKC ) gewoon op de bank.

Wouter de Koning aan de kant met sleutelbeenbreuk

Erwin is er na zijn schorsing ook weer bij, David heeft nog een wedstrijd straf en is tegen DVO gelukkig weer van de partij. TOP moet het nog doen zonder Wouter de Koning.

Doei Nick

TOP heeft het lastig in de beginfase. Celeste Split opent nog wel de wedstrijd met een doorloop, Avanti kan echter de eerste 10 minuten prima bijblijven. Sterker nog er is, na een prachtige treffer van Sijmen uit een doorloop van Rick zelfs een 4-3 voorsprong voor Avanti. Mooie duels tussen Sijmen en Nick Pikaar.

Jordi tegen international Mick Snel

TOP heeft echter nog een versnelling over en schakelt deze even bij. Met snel en flitsend spel is het binnen 2 minuten 4-6 door Jet Hendriks, Nick Pikaar en Celeste Split. Fantastisch om te zien wat zij in huis hebben.Bij rust staat een 6-11 stand op het bord. Weinig treffers, dat aan Avanti kant volledig te wijten is aan een minimaal schotpercentage. Slechts 10 procent. Rick staat zelfs op 0 uit 12 en dat is toch wel zeldzaam voor hem. Zeker gezien de ruimte die hem geboden wordt. Regelmatig laat hij Nick Pikaar, die flink inspringt, zijn hielen zien. Nikki van Trigt daarentegen schiet in de eerste helft 3 op 5 tegen topspeelster Barbara Brouwer. Waarvan akte.

Nikki 60% tegen Barbara Brouwer

Na de thee zijn het Nick Pikaar en Jet Hendriks die al snel voor 6-13 zorgen en is het eigenlijk al geen wedstrijd meer. Rick komt dan gelukkig eindelijk los en scoort bij zijn 20e poging de eerste treffer voor 7-13.

Sterke invalbeurt Koen, 3 treffers in de 2e helft

Koen komt dan in het veld voor Rick , Meike voor Manon en Ruben voor Sijmen. Koen etaleert gelijk zijn goede vorm met een treffer tegen Nick Pikaar die hem zeer strak verdedigd.Inmiddels is de wedstrijd volledig ingekakt en loopt TOP eenvoudig uit naar 8-20 met nog 6 minuten op de klok. En 8 treffers is natuurlijk erg mager voor Avanti. Gelukkig gaat in de laatste minuten het vizier van Avanti eindelijk op scherp. Maar liefst 8 treffers voor Avanti in de laatste 5 minuten, waarvan 4 van Rick. Ook dat is natuurlijk uitzonderlijk. Mede dankzij het uitstekende reboundwerk van Ruben die zich sterk aan het ontwikkelen is.

Ruben is Paul Anholts helemaal kwijt maar mist net

Eindstand 16-26. Een zeer verdiende overwinning voor TOP.

Verliezen van TOP/Solarcompleet is ingecalculeerd en Avanti/Flexcom gaat met een positief gevoel richting de wedstrijd tegen DVO. Prima invalbeurten van Koen en Ruben. Rick heeft het vizier weer scherp staan. En David is er zaterdag ook weer bij. Avanti is er helemaal klaar voor, zaterdag moet het echt gaan gebeuren in de Viergang tegen DVO/Accountor. In deze wedstrijd gaat bepaald worden of Avanti rechtstreeks gaat degraderen of mee gaat doen om de voorlaatste plaats.

Doelpunten : Rick 5, Koen en Nikki van Trigt 3 , Jordi 2 ,Sijmen, Sophie en Stefan