20172018 Zaal 2018/02/03 Avanti| Flexcom - DVO 25-27
2018/02/03 Avanti| Flexcom - DVO 25-27
Meike Noorlander
Sijmen van den Bergh
54' Afstand (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(25 - 27)
53' Afstand (3e doelpunt)Manon Ballings(24 - 27)
52' Vrije Bal (3e doelpunt)Nikki van Trigt(23 - 27)
51' Strafworp DVO(22 - 27)
49' Vrije Bal DVO(22 - 26)
48' Afstand (2e doelpunt)Meike Noorlander(22 - 25)
48' Afstand DVO(21 - 25)
47' Doorloop (5e doelpunt)David Post(21 - 24)
46' Afstand DVO(20 - 24)
46' Afstand DVO(20 - 23)
45' Afstand (6e doelpunt)Rick van den Blink(20 - 22)
44' Afstand (4e doelpunt) (50e doelpunt dit seizoen)David Post(19 - 22)
44' Afstand DVO(18 - 22)
42' Afstand DVO(18 - 21)
42' Afstand (5e doelpunt)Rick van den Blink(18 - 20)
40' Afstand DVO(17 - 20)
38' Korte kans (2e doelpunt)Manon Ballings(17 - 19)
36' Afstand DVO(16 - 19)
36' Afstand Sophie Donkervoort(16 - 18)
34' Korte kans (2e doelpunt)Nikki van Trigt(15 - 18)
34' Afstand (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(14 - 18)
33' Afstand DVO(13 - 18)
33' Afstand DVO(13 - 17)
33' Afstand Nikki van Trigt(13 - 16)
32' Afstand DVO(12 - 16)
31' Afstand DVO(12 - 15)
30' Afstand DVO(12 - 14)
29' Afstand (4e doelpunt)Rick van den Blink(12 - 13)
29' Doorloop DVO(11 - 13)
27' Strafworp DVO(11 - 12)
26' Afstand (3e doelpunt)Rick van den Blink(11 - 11)
25' Afstand DVO(10 - 11)
25' Afstand Meike Noorlander(10 - 10)
20' Strafworp (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(9 - 10)
20' Afstand DVO(8 - 10)
16' Korte kans DVO(8 - 9)
15' Afstand Sijmen van den Bergh(8 - 8)
15' Strafworp DVO(7 - 8)
13' Afstand DVO(7 - 7)
11' Afstand (3e doelpunt)David Post(7 - 6)
11' Doorloop DVO(6 - 6)
10' Afstand DVO(6 - 5)
10' Doorloop (2e doelpunt)Rick van den Blink(6 - 4)
9' Afstand (2e doelpunt)David Post(5 - 4)
9' Afstand DVO(4 - 4)
8' Afstand DVO(4 - 3)
7' Doorloop DVO(4 - 2)
6' Afstand Rick van den Blink(4 - 1)
5' Strafworp Jordi van Zuidam(3 - 1)
5' Vrije Bal Manon Ballings(2 - 1)
4' Afstand David Post(1 - 1)
2' Afstand DVO(0 - 1)
Sijmen van den Bergh(1)

Het werd een fantastische wedstrijd met alle benodigde ingrediënten.Veel spanning, drama, een stampvolle viergang met blauw tegen groen, twee keihard knokkende ploegen en een fantastische scheidsrechter. Veel beter kan het niet. Avanti speelt de wedstrijd op de toppen van hun kunnen. Maar helaas is het net niet genoeg om een laatste kans op lijfsbehoud te pakken. Een prachtig schotpercentage van maar liefst 25% en 25 doelpunten zijn niet  voldoende. Cijfers die Avanti overigens nog niet eerder deze competitie heeft kunnen presenteren en ruimschoots Korfbal League waardig zijn. DVO doet echter niet mee aan het feest en schiet er 27 binnen voor de winst. Avanti heeft nog zes wedstrijden te spelen in de Korfbal league waarin het op jacht kan naar punten.

Confetti voor de wedstrijd

Tijdens het oplopen van de ploegen is het al een prachtig gezicht als op de tribune in het donker het groene en blauwe licht goed te zien is. Na het opruimen van alle op het veld terechtgekomen snippers, die voor de wedstrijd afgeschoten zijn, fluit scheidsrechter Luttik voor het begin van de wedstrijd in een  kolkende Viergang. En zoals wel vaker gaat Avanti weer sterk van start.

Jordi is Marijn van den Goorbergh helemaal kwijt

Voor de korf beginnen Sophie, Nikki van Trigt, David en Rick.  Meike, Manon, Jordi en Sijmen nemen de verdediging voor hun rekening. Jordi neemt de dekking van DVO spits Marijn vd Goorbergh op zich.

David vecht een keiharde strijd uit met Dennis Brunt en speelt een geweldige wedstrijd

Vd Goorbergh schiet de wedstrijd in gang, maar daarna zijn het David, Manon , Jordi en Rick die avanti naar een mooie 4-1 voorsprong brengen. Dat kan wel eens een mooie avond worden. maar lang kan Avanti niet van de voorsprong genieten. Vd Goorbergh, Fleur Hoek en Dennis Brunt schieten DVO weer langszij. Twee weer voor Avanti door David en een prachtige doorloop van Rick tegen Jose Alvarez Andres. Tot aan de rust blijven de ploegen aan elkaar gewaagd. Bij 8-9 veel pech voor David. Een schot draait uit de korf en Luttik geeft hem verdedigd bij een doorloop. Hester Heitink profiteert met 8-10 van afstand.

Stefan pas in de tweede helft speelminuten, hier tegen Marijn van den Goorbergh

Avanti geeft echter niet op. Een strafworp van Jordi en een prachtige treffer van Meike vanaf de achterlijn. Eerst loopt zij Hester Heitink voorbij, breekt de doorloop af en schiet vanaf de achterlijn de gelijkmaker binnen.

Meike is momenteel in topvorm, hier voorbij Hester Heitink en scoort daarna vanaf achterlijn

Rick dan nog voor 11 gelijk en de ruststand van 11-12 door Dennis Brunt. Wel heel zuur dat kort voor rust de gelijkmaker van Sijmen afgekeurd wordt. Het enige waar Avanti in de eerste helft op tekort komt is het aantal schotpogingen, 50 voor Avanti en 67 voor DVO.

Manon 3 op 6 !

Een belangrijke fase in het begin van de tweede helft. Een strafworp voor de gelijkmaker wordt gemist waarna Fleur Hoek met haar sterkste wapen, de doorloop, DVO weer op twee voorsprong zet. Stefan komt dan in het veld voor Sijmen voor zijn eerste speelminuten. Veel afstand treffers ineens. DVO schiet alles raak, Jose Alvarez Andres en Dennis Brunt, Marijn vd Goorbergh. Ineens kijkt Avanti naar een 13-18 achterstand na 5 minuten in de tweede helft. Al 6 treffers in de eerste 5 minuten voor DVO in de tweede helft.

Rick en David sterk koppel, samen 11 treffers

Nikki van Trigt laat dan nog twee keer haar specialiteit zien. Wegtrekken van de korf en vanaf een meter of drie afdrukken. Romy Teunissen komt steeds te laat. Hierdoor kan Avanti wel weer aanhaken. Maar steeds als Avanti weer op twee punten komt is het DVO dat in de nastoot het verschil weer op drie brengt.

Nikki special. Weg bij de korf, metertje of 3. Altijd raak.

Met nog 7 minuten op de klok neemt DVO een beslissende 21-25 voorsprong door Janine van Schie. Het DVO vak op de tribune ontploft bijna en even wordt zelfs het Avanti BWD legioen overstemd.

Sijmen tegen Marijn vd Goorbergh

Het slotakkoord is nog voor Avanti met treffers van Nikki, Manon en Jordi. Maar de tijd is te kort om nog dichterbij te komen. Eindstand 25-27.Een sterke prestatie van de ploeg van Erwin en Auke. En wat een veerkracht om na al die nederlagen toch zo'n prestatie neer te zetten. Petje af voor de ploeg. En met iets meer scherpte had DVO het nog een stuk moeilijker gekregen. En zo jammer dat niet alle spitsen op scherp stonden. Een geweldige wedstrijd echter van het eerste aanvalsvak met maar liefst 15 treffers en een schotpercentage van tegen de 30%. Volgende week LDODK thuis.

Fantatische teamprestatie !

Bovenin de ranglijst komt ook wat tekening. PKC, Blauw-Wit en TOP blijven winnen en lijken zeker van de kruisfinales. Fortuna laat het de laatste weken wat liggen en zakt terug naar de 5e plaats.Meer Foto's

Pracht doelpunt Rick van den Blink

Topper

Scores Avanti:Rick van den Blink(6),David Post(5), Jordi van Zuidam(4), Nikki van Trigt(3), Manon Ballings(3),Meike Noorlander(2),Sophie Donkervoort(1),Sijmen van den Bergh(1) DVO : Marijn van den Goorbergh(6), Fleur Hoek en Dennis Brunt(5) , Jose Alvarez Andres(4), Koen van Roekel(3), Romy Teunissen(2),Janine van Schie en Hester Heitink

Uitslagen: PKC / SWKGroep - KCC / SO natural 1 26 - 21 Blauw-Wit - DOS '46 >29 - 26 Fortuna / Delta Logistiek - TOP / SolarCompleet  22 - 25