20172018 Zaal 2018/02/10 Avanti| Flexcom - LDODK 19-25
2018/02/10 Avanti| Flexcom - LDODK 19-25
Nikki van Trigt
Jordi van Zuidam
Nikki Klijn
Linde Pijper
38' Afstand Stefan Hogervorst(19 - 25)
37' Afstand Nikki van Trigt(18 - 24)
36' Afstand Stefan Hogervorst(17 - 23)
35' Afstand Rick van den Blink(16 - 22)
34' Afstand Stefan Hogervorst(15 - 21)
33' Strafworp Rick van den Blink(14 - 19)
32' Afstand Stefan Hogervorst(13 - 19)
31' Afstand Sophie Donkervoort(12 - 16)
30' Afstand Sophie Donkervoort(11 - 16)
29' Strafworp Rick van den Blink(10 - 16)
28' Afstand Rick van den Blink(9 - 16)
27' Afstand Sophie Donkervoort(8 - 16)
26' Afstand Stefan Hogervorst(7 - 13)
6' Strafworp Rick van den Blink(6 - 12)
5' Strafworp Rick van den Blink(5 - 12)
4' Afstand Sijmen van den Bergh(4 - 11)
3' Afstand Sophie Donkervoort(3 - 10)
2' Afstand Sijmen van den Bergh(2 - 2)
1' Afstand David Post(1 - 0)
Rick van den Blink(6)
Stefan Hogervorst(5)
Sophie Donkervoort(4)
Sijmen van den Bergh(2)
David Post(1)
Nikki van Trigt(1)

In een wedstrijd met vele gezichten heeft Avanti | Flexcom vooral in de tweede helft weer zichtbaar spelplezier en vertrouwen getankt voor de rest van de competitie. In de eerste helft leek er even een herhaling van het LDODK schotenfestijn te komen toen in Friesland Avanti een forse nederlaag leed. LDODK liep namelijk na de 2-2 uit naar een 2-10 stand. Echter de verdedigende afspraken werden na een time-out en een vakwissel Nikki Klijn en Sophie Donkervoort goed opgepakt. Na een 6-12 ruststand profiteerde de ploeg uit Pijnacker van een doelpuntloze periode van de Friezen en kwam terug tot 12-16. In een doelpuntrijke laatste tien minuten werd er over en weer gescoord en eindigde de wedstrijd in 19-25.

Manon Ballings en Meike Noorlander geblesseerd langs de kant

Avanti startte gehavend aan de wedstrijd met Manon Ballings en Meike Noorlander geblesseerd en Jordi van Zuidam als vijfde heer langs de kant. Dit betekende het Korfballeague debuut voor de 19-jarige Linde Pijper. En dan gelijk in je debuut een van de beste speelsters van Nederland (Marjolijn Kroon) tegenover je hebben. Je kan het minder treffen. Een mooi en leerzaam debuut voor Linde.

Debuut Linde Pijper in de korfballeague en dan gelijk tegen Marjolijn Kroon

David Post opende gelijk de score in de eerste aanval. Het scoreverloop ging tot de 2-2 gelijk op waarna LDODK in tien minuten tijd fors afstand van Avanti nam (2-10). De Friezen kunnen profiteren van zeer sterk reboundend werk van Friso Boode en Tim Flokstra. Over alle schijven kan er makkelijk gescoord worden, want er staat behoorlijk wat kwaliteit in het veld bij LDODK met (oud) spelers van Oranje en Jong Oranje. LDODK zal zeker de play-offs gaan halen maar het zal van de vorm van de dag afhangen of ze de finale in Ziggo gaan halen. De ploeg van Erik Wolsink is namelijk nog te wisselvallig. Enerzijds tussen de wedstrijden, maar ook binnen een wedstrijd. Zo ook deze zaterdag: na de enorme doelpuntendemarrage naar 2-10 is het een periode minder en ook in de tweede helft valt de doelpuntenproductie meer dan tien minuten stil.

Sijmen van den Bergh is Andre Zwart te slim af

Avanti | Flexcom weet zich na de 2-10 mentaal weer knap te herpakken. Een time-out waar de verdedigende afspraken nogmaals besproken worden zet Avanti beter in de wedstrijd. Doel was om het tempo uit de LDODK aanvallen te halen, want als je de Friezen in tempo laat aanvallen in de 4-0 dan weet je dat je alle hoeken van het veld te zien krijgt. Na de time-out en de vakwissel Nikki Klijn en Sophie Donkervoort kwamen beide vakken beter in evenwicht en werd de LDODK-flow doorbroken.

Bewijs dat Jordi van Zuidam echt hoog kan springen

Met twee strafworpen van Rick van den Blink gaan de ploegen met een 6-12 stand rusten. In de tweede helft kwam Lieneke Pries als vervangster van Marjolijn Kroon in het veld. En zij liet zien een van de makkelijk scorende LDODK dames te zijn. Na vijf minuten in de tweede helft kwam Jordi van Zuidam binnen de lijnen voor de geblesseerd geraakte Sijmen van den Bergh. In een van de vele reboundduels met Friso Boode was hij de blessure opgelopen.

Reboundduel tussen Friso Boode en Stefan Hogervorst. Let op positie van de armen ....

....en handen. Over en weer slimmigheidjes in de rebound.

Met de vakomzetting die coach Erwin van der Putte had gedaan in de eerste helft kwam de tweede aanval aanvallend beter uit de verf en het publiek kon genieten van de Sophie en Stefan show. Waar de tweede aanval in de eerste helft maar tot twee doelpunten kwam gingen er in de tweede helft acht door het mandje: vijf van Stefan Hogervorst en drie van Sophie Donkervoort.

Sophie Donkervoort aanvallend goed op dreef met vier doelpunten

LDODK liep eerst nog uit naar 7-16, maar vervolgens stokte de aanvallen en Avanti kon enigszins profiteren van deze fase. Sophie Donkervoort scoorde de 8-16 van afstand, waarna Rick van den Blink twee strafworpen benutte naar de 10-16. Toen vervolgens Sophie weer tweemaal van afstand scoorde (12-16), waarvan de 11-16 ringloos was, ging het publiek er vol achterstaan.

Pracht doelpunt van Rick van den Blink naar 16-22.

Echter LDODK werd op tijd wakker en er ontspon zich nog een mooie laatste tien minuten waar over en weer gescoord werd, waarbij Stefan Hogervorst een hoofdrol voor zich op eiste met vele rake afstandsschoten. En Rick van den Blink scoorde weer een pracht doorloopbal die een nominatie voor doelpunt van de week waardig is. Erwin Zwart gaf hij het nakijken op de 16-22. En ook het doelpunt achter de korf van Nikki van Trigt met een verdedigende hand bijna op het gelaat mag niet onvermeld blijven.

Knappe goal van Nikki van Trigt op 18-24. Zie maar eens hoe dicht de vingers van Betty Jansma bij het gezicht van Nikki zijn

Eindstand 19-25. Nog steeds geen punten en die mag je ook niet verwachten tegen een LDODK, maar de grote winst van deze zaterdag was dat je kon zien dat het spelplezier weer terug is en dat in de tweede helft het vertrouwen weer terug kwam. Super mooie ingrediënten voor het vervolg van de competitie en een mooie opmaat naar de veldcompetitie straks waar nog een hoop te halen is.

Stefan Hogervorst laat reservebank meegenieten

Doelpunten: Rick van den Blink (6), Stefan Hogervorst (5), Sophie Donkervoort (4), Sijmen van den Bergh (2), David Post en Nikki van Trigt.