20172018 Zaal 2018/02/24 Avanti| Flexcom - PKC 17-33
Anneleen Kolenbrander
Lisanne Bosma
Sijmen van den Bergh
Linde Pijper
48' Afstand Rick van den Blink(17 - 33)
45' Strafworp (5e doelpunt)Stefan Hogervorst(16 - 33)
44' Afstand (6e doelpunt)Jordi van Zuidam(15 - 33)
43' Vrije Bal Nikki van Trigt(14 - 33)
43' Afstand PKC(13 - 33)
40' Afstand PKC(13 - 32)
40' Afstand PKC(13 - 31)
39' Korte kans (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(13 - 30)
39' Korte kans PKC(12 - 30)
39' Afstand Sophie Donkervoort(12 - 29)
38' Afstand Anneleen Kolenbrander(11 - 29)
37' Afstand PKC(10 - 29)
36' Doorloop PKC(10 - 28)
35' Strafworp (4e doelpunt)Stefan Hogervorst(10 - 27)
35' Strafworp PKC(9 - 27)
34' Afstand PKC(9 - 26)
33' Korte kans PKC(9 - 25)
33' Korte kans PKC(9 - 24)
32' Afstand (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(9 - 23)
31' Doorloop PKC(8 - 23)
30' Korte kans PKC(8 - 22)
30' Strafworp (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(8 - 21)
29' Korte kans PKC(7 - 21)
27' Korte kans PKC(7 - 20)
26' Afstand PKC(7 - 19)
26' Doorloop PKC(7 - 18)
25' Afstand PKC(7 - 17)
24' Afstand PKC(7 - 16)
23' Doorloop PKC(7 - 15)
23' Korte kans PKC(7 - 14)
22' Strafworp (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(7 - 13)
22' Afstand PKC(6 - 13)
22' Strafworp (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(6 - 12)
21' Afstand PKC(5 - 12)
20' Afstand (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(5 - 11)
18' Afstand PKC(4 - 11)
16' Afstand PKC(4 - 10)
16' Korte kans PKC(4 - 9)
15' Strafworp PKC(4 - 8)
13' Korte kans PKC(4 - 7)
12' Korte kans PKC(4 - 6)
10' Afstand PKC(4 - 5)
8' Afstand Meike Noorlander(4 - 4)
8' Doorloop PKC(3 - 4)
7' Korte kans PKC(3 - 3)
6' Korte kans David Post(3 - 2)
5' Korte kans (100e doelpunt dit seizoen)Jordi van Zuidam(2 - 2)
4' Doorloop PKC(1 - 2)
3' Korte kans PKC(1 - 1)
1' Afstand Stefan Hogervorst(1 - 0)
Anneleen Kolenbrander(1)

De koploper tegen de hekkensluiter, David tegen Goliath, het contrast was groot bij de wedstrijd Avanti | Flexcom tegen PKC/SWK Groep. Het was dat de huidige koploper in de eerste tien minuten enigszins laks begon en Avanti daardoor kon meekomen, maar na de time-out van Detlef Elewaut stond PKC op scherp en maakte het klassenverschil duidelijk. Van de 4-4 werd het binnen tien minuten 4-11. De ploegen gingen rusten bij 7-16 waarna de Papendrechters in de tweede helft de voorsprong steeds groter maakten en het publiek ook nog trakteerden op een aantal fraaie doelpunten. De eindstand werd 17-33 en daarmee is Avanti | Flexcom ook officieel gedegradeerd naar de Hoofdklasse. Het verschil tussen Korfballeague en Hoofdklasse is te groot gebleken, maar het team van coach Erwin van der Putten en assistent Auke van Gemert kan terugkijken op een zeer leerzaam jaar waar op het veld en volgend jaar in de zaal alleen maar van geprofiteerd kan worden.

Wederom een basisplaats voor de 19-jarige Linde Pijper. Hier in duel met Anita de Ridder.

Beide ploegen kwamen met een gewijzigde opstelling in het veld. Bij Avanti | Flexcom ontbraken Manon Ballings en Nikki Klijn en bij PKC/SWK Groep moesten Olav van Wijngaarden, Johannis Schot en Suzanne Struik verstek laten gaan. Bij Avanti was er daardoor wederom een basisplaats voor de 19-jarige Linde Pijper. In de ploeg van PKC waren er basisplaatsen voor Edmar Langendoen en Zita Schröder.Stefan Hogervorst opende de score van afstand, gevolgd door de 1-1 van Zita Schröder en de 1-2 van Maaike Steenbergen. Na de 2-2 achter de korf van Jordi van Zuidam bracht Davd Post Avanti | Flexcom weer op een voorsprong 3-2. Na de 3-3 en 3-4 was het Meike Noorlander die voor de 4-4 zorgde.

Stefan Hogervorst met creatieve doorloop

Coach Detlef Elewaut van PKC nam vervolgens een time-out omdat hij niet tevreden was over de instelling van zijn ploeg. Er moest veel meer verdedigende druk en energie in het spel komen. In de eerste helft zag het publiek hem dan ook veelvuldig verbaal duidelijk coachend langs de lijn. Het beoogde effect bleef niet uit. De verdedigende druk werd enorm opgevoerd en Avanti | Flexcom kwam minder gemakkelijk tot goede aanvallen en schoten. Het verschil in scoringspercentage na afloop van de wedstrijd sprak dan ook boekdelen. PKC rond de 33% en Avanti richting de 17% met daarbij een 5-tal benutte strafworpen. PKC schoot in totaal 109 maal waar Avanti | Flexcom onder de 100 doelpogingen bleef.

Reboundduel tussen Sophie Donkervoort en Anita de Ridder

Na het ingrijpen van Elewaut liep PKC van de 4-4 weg naar de 4-11. In de laatste vijf minuten voor de rust kon Avanti | Flexcom even mee scoren naar 7-13 waarna de ruststand 7-16 werd.In de tweede helft zou PKC/SWK Groep de marge alleen maar verder uitbreiden en liet bij een aantal doelpunten de grote technische klasse zien. Het zou geen verbazing wekken als een aantal doelpunten genomineerd gaan worden voor doelpunt van de week.

Met je ogen bijna dicht een vrije bal scoren (14-33)

Vermeldenswaard zijn verder Anneleen Kolenbrander die met een doelpunt en een scoringspercentage van 100% kan terugkijken op een goede invalbeurt en de ongelukkige botsing tussen Nikki van Trigt en Jordi van Zuidam waarbij Nikki met een zeer pijnlijke neus (hopelijk niet gebroken) het veld moest verlaten.Eindstand 17-33. Officiële degradatie is hiermee een feit voor Avanti. Volgende week de return van de 015-derby in Delft. Laten we er weer een mooi feestje van maken. Avanti | Flexcom in het blauw-wit op de schaats naar Delft? We gaan het zien!

Rick van den Blink in duel met Richard Kunst

Doelpunten: Jordi van Zuidam (6), Stefan Hogervorst (5), Rick van den Blink, Sophie Donkervoort, Anneleen Kolenbrander, Meike Noorlander, David Post en Nikki van Trigt.Tot slot een dankjewel aan de statisticus van PKC/SWK Groep die samen met Martin Hoekstra de statistieken heeft verzorgd in afwezigheid van Marcel de Bakker. Een mooie samenwerking.