20172018 Zaal 2018/03/03 Fortuna -Avanti| Flexcom 23-10
2018/03/03 Fortuna -Avanti| Flexcom 23-10
Lisanne Bosma
Nikki Klijn
Meike Noorlander
Sijmen van den Bergh
49' Afstand (3e doelpunt)David Post(23 - 10)
48' Strafworp Fortuna(23 - 9)
44' Vrije Bal Nikki Klijn(22 - 9)
43' Afstand Fortuna(22 - 8)
41' Afstand Fortuna(21 - 8)
39' Afstand Fortuna(20 - 8)
38' Afstand Fortuna(19 - 8)
37' Doorloop Fortuna(18 - 8)
36' Afstand Lisanne Bosma(17 - 8)
36' Strafworp Stefan Hogervorst(17 - 7)
35' Strafworp Fortuna(17 - 6)
34' Afstand Fortuna(16 - 6)
33' Afstand (2e doelpunt)Nikki van Trigt(15 - 6)
31' Strafworp Fortuna(15 - 5)
30' Afstand Fortuna(14 - 5)
26' Korte kans (2e doelpunt)David Post(13 - 5)
25' Korte kans David Post(13 - 4)
24' Doorloop Fortuna(13 - 3)
23' Afstand Fortuna(12 - 3)
22' Strafworp Fortuna(11 - 3)
21' Afstand Meike Noorlander(10 - 3)
17' Afstand Fortuna(10 - 2)
16' Korte kans Fortuna(9 - 2)
15' Afstand Fortuna(8 - 2)
14' Strafworp Fortuna(7 - 2)
14' Korte kans Rick van den Blink(6 - 2)
12' Afstand Fortuna(6 - 1)
6' Vrije Bal Nikki van Trigt(5 - 1)
5' Afstand Fortuna(5 - 0)
3' Afstand Fortuna(4 - 0)
2' Afstand Fortuna(3 - 0)
1' Afstand Fortuna(2 - 0)
0' Vrije Bal Fortuna(1 - 0)
Meike Noorlander(1)

De 015 derby werd dit seizoen voor de tweede maal gespeeld. Een speciale wedstrijd voor de vele toeschouwers maar nog meer speciaal voor Rick van den Blink, Sijmen van den Bergh en Thomas Reijgersberg. Rick en Sijmen hebben jarenlang bij Fortuna gespeeld en Thomas heeft bijna drie jaar in Pijnacker gekorfbald en daar het plezier weer terug gevonden in het spelletje. En door het terug gevonden plezier heeft hij ook bijgedragen aan de promotie vorig seizoen van Avanti | Flexcom naar de Korfballeague. Het is voor Avanti helaas een brug te ver gebleken maar het is een fantastische ervaring voor de club geweest. Mooie entourage met elke week de top van Nederland tegenover je. Een zeer goede leerschool.

BWD weer massaal aanwezig om Avanti | Flexcom te steunen

Voor Mirjam Maltha was het ook een bijzondere wedstrijd want zij speelde maar liefst haar 250e wedstrijd in de Korfballeague, een prestatie van formaat. Dat de korfbalsport zich enorm aan het ontwikkelen is, is ook te zien in de professionalisering van de livestream van de wedstrijden met interviews voor en na de wedstrijd. Niet alleen met spelers en trainers maar ook met korfbaldeskundigen. Fortuna/DeltaLogistiek is één van de korfballeague-verenigingen die dat ook zeer vakkundig aanpakt. Waar Avanti | Flexom aan de weg timmert met de eigen Avanti TV, gebruikt Fortuna zogenaamde korfbaldeskundigen bij de interviews.

Coach Erwin van der Putten wordt geinterviewd door Joris Houweling en Marrien Ekelmans (de trainer van Avanti | Flexcom in het nieuwe seizoen)

Over de wedstrijd zelf kunnen we vrij kort zijn, deze was na de 5-0 na zes minuten eigenlijk al gespeeld. Na vijftien nederlagen op een rij is het onvoorstelbaar moeilijk voor een ploeg om dan nog de gretigheid en energie te vinden om terug te vechten. Voor de wedstrijd was het jammer want in de zeer goed gevulde Fortuna-hal hadden de vele toeschouwers op een mooie derby gehoopt. Overigens fantastisch om te zien hoeveel publiek er uit Pijnacker naar Delft was gekomen om de hoofdmacht te ondersteunen. Ook BWD (met voor aanvang van de wedstrijd Spooky weer in een hoofdrol) was weer duidelijk aanwezig. Deze keer geen kerstballen, maar blauwe ballonnen.Avanti | Flexcom maakte de fout door vanaf het begin de bal in de trechter te spelen en niet zoals afgesproken de diagonale bal te spelen. Daarmee speelde het Fortuna in de kaart. Het klassenverschil was te groot. De statistieken in de rust waren veelzeggend: Avanti had een scoringspercentage van 8% (3 uit 40 pogingen) en Fortuna schoot 31 keer meer en had een percentage van 18% (13 uit 71).De tweede helft begon Avanti | Flexcom goed door twee doelpunten van David Post onder de korf (13-5). Vervolgens een strafworp missen festijn aan beide kanten (tweemaal Fortuna en 1x keer Avanti). Vermeldenswaard is nog de invalbeurt van Lisanne Bosma die zij bekroonde met een doelpunt van afstand (nadat zij in het tweede ook al zeer doeltreffend was) op 17-8 en de zeer goed uitgevoerde vrije bal variant waaruit Nikki Klijn prachtig scoorde (22-9). Het diepterecord in de Korfballeague (6 doelpunten is het record voor Die Haghe in de wedstrijd destijds tegen Fortuna met als uitslag 6-25) bleef Avanti | Flexcom gelukkig gespaard en het eindigde vlak voor tijd nog net in de dubbele cijfers dankzij een doelpunt van wederom David Post. Eindstand 23-10.

De statistieken na afloop

Doelpunten: David Post (3), Nikki van Trigt (2), Rick van den Blink, Lisanne Bosma, Stefan Hogervorst, Nikki Klijn en Meike Noorlander.

Fortuna/Delta Logistiek is daarmee nog volop in de race voor de vierde plaats wat recht geeft op het spelen van de play offs. Voor Avanti | Flexcom is het nog twee wedstrijden genieten van het spelen op Korfballeague niveau. Het is een heel zwaar seizoen geweest, maar we hopen dat de ploeg komende zaterdag nog alles uit de kast kan halen in de laatste thuiswedstrijd in de korfballeague tegen KZ/Hiltex. En dat het publiek er weer een heel mooi feestje van weet te maken.