20172018 Zaal 2018/03/10 Avanti| Flexcom - Koog Zaandijk 19-28
2018/03/10 Avanti| Flexcom - Koog Zaandijk 19-28
Lisanne Bosma
Nikki Klijn
Meike Noorlander
Anneleen Kolenbrander
52' Strafworp Koog Zaandijk(19 - 28)
52' Afstand Meike Noorlander(19 - 27)
52' Strafworp (4e doelpunt)Stefan Hogervorst(18 - 27)
51' Strafworp Koog Zaandijk(17 - 27)
48' Afstand (2e doelpunt)Lisanne Bosma(17 - 26)
47' Strafworp Koog Zaandijk(16 - 26)
47' Strafworp (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(16 - 25)
45' Afstand Koog Zaandijk(15 - 25)
45' Afstand (7e doelpunt)Jordi van Zuidam(15 - 24)
44' Afstand (3e doelpunt)David Post(14 - 24)
43' Afstand Nikki Klijn(13 - 24)
42' Afstand (6e doelpunt)Jordi van Zuidam(12 - 24)
41' Afstand Koog Zaandijk(11 - 24)
40' Afstand Koog Zaandijk(11 - 23)
39' Afstand (2e doelpunt)David Post(11 - 22)
39' Afstand Koog Zaandijk(10 - 22)
39' Doorloop (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(10 - 21)
39' Afstand Koog Zaandijk(9 - 21)
34' Doorloop Koog Zaandijk(9 - 20)
33' Strafworp Koog Zaandijk(9 - 19)
33' Afstand (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(9 - 18)
31' Afstand Koog Zaandijk(8 - 18)
31' Korte kans (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(8 - 17)
30' Afstand Rick van den Blink(7 - 17)
29' Doorloop Koog Zaandijk(6 - 17)
24' Afstand Koog Zaandijk(6 - 16)
24' Afstand Koog Zaandijk(6 - 15)
23' Afstand Lisanne Bosma(6 - 14)
23' Afstand Koog Zaandijk(5 - 14)
23' Afstand Koog Zaandijk(5 - 13)
21' Afstand Koog Zaandijk(5 - 12)
21' Strafworp (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(5 - 11)
20' Afstand Koog Zaandijk(4 - 11)
19' Afstand Koog Zaandijk(4 - 10)
17' Korte kans Koog Zaandijk(4 - 9)
12' Afstand Koog Zaandijk(4 - 8)
12' Afstand Koog Zaandijk(4 - 7)
10' Doorloop Koog Zaandijk(4 - 6)
9' Afstand David Post(4 - 5)
7' Korte kans Koog Zaandijk(3 - 5)
7' Strafworp (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(3 - 4)
5' Afstand Koog Zaandijk(2 - 4)
3' Afstand Koog Zaandijk(2 - 3)
2' Strafworp Jordi van Zuidam(2 - 2)
2' Strafworp Koog Zaandijk(1 - 2)
2' Strafworp Stefan Hogervorst(1 - 1)
0' Afstand Koog Zaandijk(0 - 1)
Meike Noorlander(1)

Al weer de laatste wedstrijd in de Viergang bij het avontuur van Avanti in de KorfbalLeague. En ook nu weer een vol huis met trouwe Avantisupporters.

Ook bij de laatste thuiswedstrijd een volle Viergang

Bij het oplopen kwamen ook de kleinste supporters aan bod.

Doorlopen......

In deze laatste thuiswedstrijd wil Avanti het thuispubliek laten zien wat het werkelijk waard is na de teleurstellende wedstrijden tegen Fortuna en Blauw-Wit.Door ziekte en blessures kunnen Erwin en Auke geen beroep doen op Sophie, Manon, Linde en Sijmen.

Onder leiding van scheidsrechter Buijs begint Avanti gedreven aan de wedstrijd. Veel strafworpen in de beginfase die gelukkig allemaal benut worden. Na zo'n 10 minuten spelen is de stand 4-5 in het voordeel van KZ.  Daarna laat het schot het bij Avanti bijna volledig afweten en laat KZ zien wat zuiver schieten is. Vooral Esther Cordus en Alwin Out zijn zeer trefzeker. In de eerste helft komt Avanti wel meer tot schot ( 6 op 60) dan KZ ( 16 op 55) maar het schotpercentage is bedroevend. Bij rust kijkt Avanti dan ook tegen een fikse 6-16 achterstand aan.

Jordi weer lekker op dreef met een weergaloze doorloop en totaal weer 7 treffers. Hier tegen Emiel de Kruijff

Avanti komt ontspannen de kleedkamers uit voor de tweede helft. De druk die er over de ploeg hing lijkt verdwenen en dat is te merken in het spel. Een kandidaat voor doelpunt van de week is de prachtige doorloop van Jordi tegen Emiel de Kruijff. 10-21 wordt de stand en Avanti komt weer wat los.

Nikki heersend in de rebound

Nikki van Trigt staat heerlijk te rebounden voor Jordi en Rick. Het publiek komt ook weer tot leven en aan Avantikant gaan de schoten vallen.  Kort achter elkaar Jordi, Nikki Klijn, David en wederom Jordi na een mooie onderschepping van David in de verdediging. Het schotpercentage wordt in de tweede helft mooi opgetrokken en Avanti wint de tweede helft met 13-12. De eindstand is 19-28.

Na de wedstrijd neemt Rick de microfoon ter hand en spreekt het trouwe Avantipubliek en BWD toe om te bedanken voor de steun bij alle wedstrijden.

Doelpunten Avanti/Flexcom: Jordi van Zuidam(7),Stefan Hogervorst(4),David Post(3),Lisanne Bosma(2),Meike Noorlander(1),Rick van den Blink(1),Nikki Klijn(1) Doelpunten KZ/Hiltex: Alwin Out(8),Emiel de Kruijff(7), Stijn vd Vegt(4),Anna Kriek(3),Esther Cordus(3),Joost Hofman(2), Marjolijn Schenk(1)

Link foto's Avanti | Flexcom 1 (Aleid Auwerda) Link foto's Avanti | Flexcom 2 (Aleid Auwerda)