2018/03/17 TOP (S) -Avanti| Flexcom 30-21
Meike Noorlander
Sophie Donkervoort
Anneleen Kolenbrander
Ruben Louwerse
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Sijmen van den Bergh
30' Niet bekend Nikki van Trigt
30' Niet bekend David Post
30' Niet bekend Lisanne Bosma
30' Niet bekend Meike Noorlander
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
Meike Noorlander(1)

Met opgeheven hoofd heeft Avanti afscheid genomen van de KorfbalLeague. Bij TOP / Solarcompleet speelde Avanti lekker ontspannen de laatste wedstrijd van het zaalseizoen.  Helaas nog steeds zonder Sophie en Manon. Zij zitten wel op de bank. TOP moet het zonder de geblesseerde Nick Pikaar doen.

Veel goals in de beginfase.  Na 5 minuten is het al 5-5 met daarbij een juweel van een doorloop van Rick. Tot de rust kan Avanti ook nog bijblijven. Rick en Stefan zijn lekker op schot en vlak voor rust is de stand 12-12. De ruststand wordt 15-13 met in de eerste helft een mooi schotpercentage van 22% voor Avanti.

Na de thee loopt TOP snel weg naar 19-13.  Inmiddels i Sophie ook in het veld. Het is Jordi die met een fraaie doorloop ( zijn eerste van de wedstrijd ) Avanti weer wakker schudt. Rick en Stefan zijn on fire en brengen Avanti weer terug op 23-19. Natuurlijk laat TOP het niet verder komen. Ondertussen zijn Ruben, Koen, Brend en David ook nog in het veld gekomen voor de laatste minuten. TOP loopt uiteindelijk uit naar een 30-21 eindstand. Een prima prestatie tegen de nummer 2 van Nederland. Het laatste Avantidoelpunt in de KorfbalLeague is van David. In de openingswedstrijd tegen KCC scoorde hij ook het eerste doelpunt in de KorfbalLeague.

Op naar de voorbereiding op de tweede helft van het veldseizoen waar Avanti nog steeds mogelijkheden heeft op promotie naar de Ereklasse.

Doelpunten : Rick vd Blink (7) , Stefan Hogervorst (6) , Sijmen vd Bergh en Nikki van Trigt (2), David Post, Lisanne Bosma, Meike Noorlander en Jordi van Zuidam.

KCC/SO natural kroop tegen DVO/Accountor door het oog van de naald met 24-34 verlies. DVO had een verschil van 11 doelpunten nodig om rechtstreeks te handhaven. DVO gaat nu de playdown spelen tegen de verliezer van de Hoofdklassefinale.

Voor twee plaatsen in de Ziggodome de volgende wedstrijden: PKC/SWKgroep - Fortuna/Delta Logistiek TOP/Solarcompleet - Blauw -Wit

De eerste Hoofdklassefinalist is Dalto/Klaverblad Verzekeringen dat de tweede overwinning op GroenGeel pakte na een thriller met maar liefst 42-40 als eindstand. DeetosSnel en AW.DTV spelen komende dinsdag een derde wedstrijd voor de andere plek in de Hoofdklassefinale.