20172018 Veld 2018/04/28 Nic. / Alfa-college -Avanti| Flexcom 20-26
2018/04/28 Nic. / Alfa-college -Avanti| Flexcom 20-26
Sijmen van den Bergh
Koen Ruigrok
Lisanne Bosma
Nikki Klijn
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Manon Ballings
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Sijmen van den Bergh
30' Niet bekend Sophie Donkervoort
Rick van den Blink(12)
Manon Ballings(4)
Jordi van Zuidam(4)
Stefan Hogervorst(3)
Sijmen van den Bergh(2)
Sophie Donkervoort(1)

Een hele knappe overwinning van Avanti | Flexcom in Groningen in een emotionele week waar Avanti afscheid heeft moeten nemen van erelid Bram Post, vader van onder andere eerste teamspeler David Post en sponsor Maarten Post. Avanti | Flexcom speelde, net als Avanti 2, daarom met rouwbanden om. De familie had de wens geuit om alle wedstrijden gewoon door te laten gaan en zo vertrok Avanti deze dag naar Groningen voor de wedstrijd tegen Nic.

Strafworp Sijmen van den Bergh

Na een kleine voorsprong bij de rust (13-14) maakte Avanti het verschil in de tweede vakkencombinatie en won de wedstrijd met 20-26. In de eerste helft werd er gespeeld met keiharde regen. Nic begon sterk en zette Avanti op een 8-4 achterstand. Maar vanaf minuut veertien begon Avanti heel goed terug te knokken terwijl het zo hard regende. Het vak met Rick van den Blink, Stefan Hogervorst, Sophie Donkervoort en Nikki van Trigt was aanvallend heersend gesteund door het zeer goede verdedigen van het vak met Jordi van Zuidam, Sijmen van den Bergh, Manon Ballings en Nikki Klijn.

Veel zand op het splinter nieuwe veld van Nic.

Koen Ruigrok wisselde Rick van den Blink af in de verdediging

In de tweede helft bracht coach Erwin van der Putten Koen Ruigrok om en om wisselend voor Rick van den Blink. Laatstgenoemde was on "fire" vandaag mede dankzij het geweldige rebound werk van Stefan Hogervorst (die had alles). Maar liefst 12 doelpunten scoorde Rick waarbij 10 velddoelpunten. Een recordaantal voor Avanti in een veldcompetitie. In de slotfase drukte Avanti dit overwicht ook duidelijk in doelpunten uit en eindigde de wedstrijd in een 20-26 overwinning.

Stefan Hogervorst heersend onder de korf, alles in de tweede helft was voor hem

Doelpunten: Rick van den Blink (12), Manon Ballings (4), Jordi van Zuidam (4), Stefan Hogervorst (3), Sijmen van den Bergh (2) en Sophie Donkervoort Met dank aan Edwin Kroeze voor hoogtepunten wedstrijd en Jeanette Schreuder voor de foto's.

Overige uitslagen: Groen Geel - Tempo 19-20 HKV Ons Eibernest - Oost Arnhem 19-14 SCO - Wageningen (zondag)