20172018 Veld 2018/05/05 Avanti| Flexcom - SCO 20-15
2018/05/05 Avanti| Flexcom - SCO 20-15
Sijmen van den Bergh
Nikki Klijn
Meike Noorlander
69' Korte kans Sijmen van den Bergh(20 - 15)
68' Afstand SCO(19 - 15)
63' Afstand SCO(19 - 14)
62' Vrije Bal SCO(19 - 13)
59' Afstand SCO(19 - 12)
55' Tekst Rick van den Blink komt in het veld voor Jordi van Zuidam
55' Afstand SCO(19 - 11)
52' Afstand Sophie Donkervoort(19 - 10)
51' Afstand (2e doelpunt)Manon Ballings(18 - 10)
47' Strafworp SCO(17 - 10)
44' Tekst David Post komt in het veld voor Rick van den Blink
44' Tekst Meike Noorlander komt in het veld voor Nikki Klijn
43' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(17 - 9)
43' Strafworp (3e doelpunt)Rick van den Blink(16 - 9)
40' Afstand SCO(15 - 9)
35' Doorloop (7e doelpunt)Jordi van Zuidam(15 - 8)
34' Afstand SCO(14 - 8)
33' Afstand SCO(14 - 7)
31' Afstand (6e doelpunt)Jordi van Zuidam(14 - 6)
31' Afstand SCO(13 - 6)
29' Afstand (4e doelpunt) (50e doelpunt dit seizoen)Nikki van Trigt(13 - 5)
29' Afstand (3e doelpunt)Sophie Donkervoort(12 - 5)
28' Afstand (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(11 - 5)
24' Afstand (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(10 - 5)
21' Afstand (2e doelpunt)Nikki van Trigt(9 - 5)
21' Afstand (2e doelpunt)Rick van den Blink(8 - 5)
20' Afstand (3e doelpunt) (50e doelpunt deze competitie)Jordi van Zuidam(7 - 5)
19' Afstand (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(6 - 5)
18' Afstand Nikki van Trigt(5 - 5)
16' Afstand SCO(4 - 5)
16' Strafworp Jordi van Zuidam(4 - 4)
11' Vrije Bal SCO(3 - 4)
11' Afstand Rick van den Blink(3 - 3)
7' Doorloop SCO(2 - 3)
6' Afstand Manon Ballings(2 - 2)
3' Vrije Bal SCO(1 - 2)
1' Afstand Stefan Hogervorst(1 - 1)
0' Afstand SCO(0 - 1)
Sijmen van den Bergh(1)

Voor de wedstrijd een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Bram Post.Slechts één wedstrijd zaterdag bij Avanti | Flexcom, maar dat was dan wel een topper. In de hoofdklasse A strijden nog 3 ploegen om promotie naar de Ereklasse: SCO uit Oldeholtpade, Tempo uit Alphen a/d Rijn en natuurlijk Avanti. Met nog 4 wedstrijden te gaan en SCO en Tempo die nog in Pijnacker langskomen heeft Avanti nog kansen.

Stefan schakelde Juilan Frieswijk uit

In een heerlijk zonnetje gaan de ploegen onder leiding van scheidsrechter Luttik van start. In de beginfase van de wedstrijd zijn het de dames van SCO die het moeten doe. De eerste 5 treffers komen uit dameshanden en pas na 31 minuten is het Henk Jan Bakker die de eerste treffer namens de heren van SCO aantekent. Tot 5-5 blijft de wedstrijd in evenwicht, maar dan loopt Avanti snel weg naar een 10-5 voorsprong (Jordi 3x , Nikki T 2x en Rick ). Bij SCO lukt er een tijdje helemaal niets en Julian Frieswijk wordt door Stefan, die een geweldige pot speelt, uitgeschakeld.

Nikki achter de korf, altijd raak

SCO blijft belabberd schieten en vooral Jordi is hot in de eerste helft: maar liefst 7 treffers. De ploegen gaan de rust in met een comfortabele 15-8 voorsprong voor Avanti. De laatste Avantitreffer - uit een doorloop van Jordi - is een juweeltje.

Even schrikken wanneer Jordi en Menno de Vries elkaar raken. Gelukkig kunnen ze beiden verder.

De tweede helft begint wat tam en beide ploegen komen de eerste 6 minuten niet tot scoren. Rick (strafworp versierd door Stefan ) en Stefan uit een doorloop van Rick brengen de stand dan op een riante 17-9. En wanneer Manon en Sophie dan ook nog de 18 en 19-10 intikken, is de wedstrijd na een kwartier in de tweede helft wel beslist. SCO kan geen echte vuist meer maken. Ook bij Avanti is de fut er wel een beetje uit in het warme weer. SCO komt toch nog een beetje los en kan nog terugkomen tot 19-15. Het slotakkoord is voor Sijmen die onder de korf zijn doelpuntje nog meepikt na een geweldige wedstrijd in de rebound.Eindstand 20-15.

Laatste treffer voor Sijmen, na een weergaloze rebound pot.

Nog 3 wedstrijden te gaan en na de winst van Tempo op HKV / Ons Eibernest staan de Alphenaren nu alleen aan kop met Avanti en SCO op 2 punten. Volgende week naar Oost Arnhem en 2 weken later, op 26 mei, de topper thuis tegen Tempo. Op 2 juni wordt de competitie dan in Wageningen afgesloten.

Scores: Jordi van Zuidam (7), Rick van den Blink (3), Nikki van Trigt (3), Sophie Donkervoort (2), Stefan Hogervorst (2), Manon Ballings (2), Sijmen van den Bergh (1)