20172018 Veld 2018/05/12 Oost Arnhem -Avanti| Flexcom 24-26
2018/05/12 Oost Arnhem -Avanti| Flexcom 24-26
Sijmen van den Bergh
Nikki Klijn
Meike Noorlander
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Sijmen van den Bergh
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Nikki Klijn
30' Niet bekend Nikki van Trigt
30' Niet bekend Sophie Donkervoort
Sophie Donkervoort(1)

Net als in de thuiswedstrijd kende het treffen met Oost Arnhem een gelijk opgaand scoreverloop waarbij de doelpunten van Jordi van Zuidam en Rick van den Blink in de slotfase bepalend waren. Na een 14-17 voorsprong bij de rust nam Avanti een 24-26 overwinning mee naar huis. Tempo heeft haar wedstrijd tegen Wageningen ook gewonnen en dus hebben we zaterdag 26 mei de clash van de nummers 1 (Tempo) en 2 (Avanti | Flexcom) op het sportveld De Groene Wijdte in Pijnacker. Bij winst is Tempo kampioen, bij winst van Avanti pakken de Pijnackernaren de koppositie over van de ploeg uit Alphen.Het is knap en bewonderenswaardig hoe Avanti na het mentaal zware seizoen in de Korfbal League de rug weer heeft weten te rechten en in de veldcompetitie de kansen op een kampioenschap in eigen hand heeft. De overwinning vorige week thuis op SCO was indrukwekkend en de punten pakken in Arnhem deze zaterdag geeft aan dat de ploeg van Erwin van der Putten en Auke van Gemert weer aan het toegroeien is naar de juiste vorm.

Negenklapper van Jordi van Zuidam vandaag

Met de rust had Avanti | Flexcom een 14-17 voorsprong bereikt, waarbij Jordi van Zuidam belangrijk was met zes doelpunten en in de slotfase de verdediging van Emiel Broenink overnam en daarmee de angel uit de Oost Arnhem aanval wist te halen. Het scoringspercentage van Jordi was in de eerste 17 minuten enorm hoog: 5 doelpunten uit 7 pogingen is ongekend. Nadat de score lange tijd gelijk op was gegaan pakten de Pijnackernaren een verschil van drie naar 14-17 door doelpunten van Sijmen van den Bergh, Nikki Klijn en Sophie Donkervoort. Avanti's eerste vakopstelling maakte het verschil in de eerste helft met 10 doelpunten voor en maar 6 tegen.

Het brengen van Rick van den Blink in de aanval maakt het verschil in de slotfase

In de tweede helft lukte het Oost Arnhem toch weer om aan te haken en bij 19-19 was het weer gelijk. Rick van den Blink was deze middag achter de hand gehouden maar halverwege de tweede helft werd hij ingebracht en maakte vier doelpunten in acht minuten. En was daarmee zeer bepalend met de 23-24 en de 23-25 in de uiteindelijke 24-26 overwinning. Met dank aan Edwin Kroeze voor de headlines en Mick van der Spek voor de foto's.

Doelpunten: Jordi van Zuidam (9), Rick van den Blink (4), Sijmen van den Bergh (3), Stefan Hogervorst (3), Nikki Klijn (2), David Post (2), Nikki van Trigt (2) en Sophie Donkervoort.

Andere uitslagen: Tempo - Wageningen 23-20 SCO - Groen Geel 18-16 HKV/Ons Eibernest - Nic/Alfa-college (zondag)

Programma zaterdag 26 mei: 15.30 uur SCO - Oost Arnhem 16.00 uur Avanti | Flexcom - Tempo 16.00 uur Groen Geel - HKV/Ons Eibernest