20082009 Veld 2009/05/09 Avanti - VEO 19-16
Mariska Zuidervaart
Kirsten Post
Judith Post
Laura van Leersum
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Kirsten Post
30' Niet bekend Mariska Zuidervaart
Kirsten Post(1)

Avanti is VEO als tegenstander de laatste jaren meerdere malen tegengekomen en meestentijds trok de ploeg uit Pijnacker aan het kortste eind. Maar hoe anders was het deze zaterdag. Avanti heeft geen enkele keer achter gestaan en na een 9-8 voorsprong bij rust werd er zeer verdiend met 19-16 gewonnen. Een mooie en zeer nuttige overwinning want de strijd om de onderste plaatsen blijft spannend nu Maassluis (11-10 winst op Vitesse) en ONDO (16-16 tegen aanstaande kampioen Albatros) ook weer punten hebben gepakt.

Na de zeperd in de thuiswedstrijd tegen KOAG was Avanti er alles aan gelegen om te breken met de resultaten uit het verleden. Tegenstander VEO is de afgelopen jaren te sterk gebleken voor Avanti. Maar een teleurstellend zaalseizoen voor de Voorburgers in combinatie met een aantal blessures maakte dat Avanti geloofde deze keer wel kans te maken op een overwinning.

En vanaf de eerste minuut straalde de win om te winnen af van de ploeg van Steven Mijnsbergen. Met nog drie wedstrijden voor de boeg moeten er nog een aantal punten behaald worden om weg te blijven van de onderste plaatsen. Avanti opende de wedstrijd sterk. De eerste aanval pakte direct een twee puntenmarge via twee schoten van de vandaag messcherpe aanvoerder Dé Post. En ook de tweede aanval was gelijk succesvol: na een doorbraak van Ronald Struijk werd David Post vrijgespeeld die de 3-0 liet aantekenen. Tot aan de 5-3 bleef het verschil twee doelpunten. Maar de eerste aanval van Avanti pakte wederom de volle winst uit hun aanval en het werd 7-3. Deze middag zou de eerste vakkencombinatie het verschil maken. De eerste aanval van VEO kwam maar zeer moeizaam tot scoren door goed verdedigend werk van Avanti en Avanti's eerste aanval was beduidend succesvoller. Uiteindelijk zou Avanti in de eerste vakkencombinatie met 12-6 winnen en dat was bepalend voor de uiteindelijke winst. Voor het zover was, vond VEO voor de rust nog de aansluiting en gingen de ploegen met een 9-8 stand rusten.

Na de rust was het Fenna Teunissen die met een ringloos afstandschot de 10-8 op het bord bracht. Het tweede aanvalsvak van Avanti kreeg deze middag relatief iets minder tijd voor hun aanvallen, maar dankzij zeer goede rebound van David Post kon er per aanval veelvuldig geschoten worden en daar maakte Ronald Struijk in de tweede helft goed gebruik van. Het verschil van twee doelpunten bleef tot aan de 13-11, maar toen was het boem boem Dé Post die voor de 15-11 zorgde. Na de 16-12 greep coach Kees van Vliet van VEO in en bracht twee nieuwe krachten in zijn haperende eerste aanval. En dat had aanvankelijk succes want twee doelpunten betekenden dat VEO weer enigszins terugkwam in de wedstrijd 16-14. Na de 17-14 van Ronald Struijk bracht Steven Mijnsbergen Laura van Leersum en Judith Molijn in het veld voor Kirsten Post en Mariska Zuidervaart. Vier minuten voor tijd maakte VEO de 17-15 maar de eerste aanval van Avanti maakte het karwei af. Dé Post en Colin van der Zanden brachten de stand op 19-15 en een strafworp van VEO bepaalde de eindstand op 19-16.

Een zeer belangrijke overwinning van Avanti aangezien concurrenten Maassluis en ONDO ook punten pakten.

Doelpunten: Dé Post (8), Ronald Struijk (4), Fenna Teunissen (2), Colin van der Zanden (2), David Post, Kirsten Post en Mariska Zuidervaart.