20082009 Veld 2009/05/16 Nieuwerkerk -Avanti 7-10
2009/05/16 Nieuwerkerk -Avanti 7-10
Mariska Zuidervaart
Judith Post
Kirsten Post
30' Niet bekend Mariska Zuidervaart
30' Niet bekend Judith Post
30' Niet bekend Colin vd Zanden
Fenna van Leeuwen(3)
Dé Post(2)
Mariska Zuidervaart(2)
Ronald Struijk(1)
Colin vd Zanden(1)
Judith Post(1)

Een zeer belangrijke en nuttige overwinning van Avanti in en tegen Nieuwerkerk. Na een 4-4 stand bij rust sloeg Avanti in de laatste twintig minuten van de wedstrijd toe. Eindstand 7-10.

Kirsten

De eerste klasse F is dit jaar een zeer bijzondere klasse. Het is goed dat er geen korfbaltoto bestaat voor deze klasse anders zou er weinig goed geraden worden. Waar clubs als Vitesse en VEO voor de zaalcompetitie onverslaanbaar leken en er weinig voor de kansen van Nieuwerkerk, KOAG en Avanti gegeven werd zo anders is de situatie na de zaalcompetitie. Vitesse en VEO halen nog nauwelijks punten en Nieuwerkerk, KOAG en Avanti halen punt na punt. Gevolg is dat het nog ongemeen spannend is in deze klasse. Albatros heeft uitstekend geprofiteerd van de uit vorm situatie van vooral Vitesse en is afgelopen zaterdag kampioen geworden door een overwinning op Maassluis. Op Vitesse en Albatros na komen verder alle ploegen nog in aanmerking voor (in)directe degradatie. De nummer 8 degradeert rechtstreeks en de nummer 7 speelt tegen de nummer 2 uit de tweede klasse F een promotie/degradatiewedstrijd.

Zoals gezegd speelt Nieuwerkerk een heel andere veldcompetitie na een goed zaalseizoen. Alle wedstrijden na de zaal werden tot nu toe gewonnen met een overmacht aan doelpunten. VEO werd met 22-13 aan de kant gezet, bij Vitesse werd met 9-14 gewonnen en tegen KOAG won Nieuwerkerk met 22-16. Waar Nieuwerkerk voor de zaalcompetitie nauwelijks aan scoren toe kwam vallen ze nu als rijpe appelen van de bomen. Avanti heeft ook een prima zaalseizoen achter de rug, werd kampioen en promoveerde naar de overgangsklasse. In de tweede helft van de veldcompetitie werden tot nu toe vier wedstrijden gespeeld: gewonnen van Vitesse en VEO, gelijk tegen ONDO en verloren van KOAG. Gezien deze resultaten was Nieuwerkerk voor de wedstrijd favoriet voor de overwinning. In Pijnacker had Nieuwerkerk destijds al gewonnen met 9-7.

Avanti was nog lang niet veilig en wist dat een overwinning in Nieuwerkerk iets meer lucht zou geven. Met een forse wind over het veld haalden beide ploegen niet het gebruikelijke scoringspercentage. Avanti startte bovendien wat slordig aan de wedstrijd met een aantal plaats- en loopfouten. Toch was het scoreverloop in het voordeel van de ploeg van Steven Mijnsbergen. Na de 0-1 van Dé Post en de 1-1 pakte de tweede aanval het volle rendement uit hun aanval. Via Ronald Struijk (doorloop) en Mariska Zuidervaart (strafworp) werd het 1-3. Na de 2-3 en de 2-4 van Fenna Teunissen kwam Avanti een kwartier niet meer tot scoren. Nieuwerkerk deed dit wel en trok vlak voor rust de stand weer gelijk 4-4.

In de tweede helft speelde Avanti met de wind tegen en had Nieuwerkerk wind mee. Met veel onderscheppingen van David Post in de verdediging kreeg de Avanti-aanval veel speeltijd. Met daarnaast een goede rebound werd er schot op schot gelost en Dé Post en Colin van der Zanden waren snel succesvol zodat het na vijf minuten 4-6 stond. Twee zuivere damesschoten betekenden even snel weer 6-6. Maar ook de Avanti-dames lieten zich niet onbetuigd en zouden uiteindelijk de wedstrijd voor Avanti in scorend opzicht beslissen. Het was Fenna Teunissen die de 6-7 en de 6-8 maakte, gevolgd door een afstandsschot van Mariska Zuidervaart. Na de 7-9 werd Judith Molijn in het veld gebracht en haar eerste schot was direct een voltreffer 7-10. De wedstrijd was toen beslist en Avanti haalde zeer belangrijke punten binnen. Eindstand 7-10.

Doelpunten: Fenna Teunissen (3), Mariska Zuidervaart (2), Dé Post (2), Judith Molijn, Ronald Struijk en Colin van der Zanden.

Voor de foto's klik hier.

Maassluis - Albatros 11-14 (Albatros kampioen)
VEO - Vitesse 17-13
ONDO - KOAG 9-10

Avanti is theoretisch nog niet veilig. Het kan in ieder geval niet meer rechtstreeks degraderen. In het meest extreme scenario kan het zelfs nog zo zijn dat er vijf ploegen op de één na laatste plaats eindigen met 13 punten (Avanti, VEO, ONDO, Maassluis en Nieuwerkerk). Als als als denken heeft geen enkele zin, we zien volgende week wel weer hoe dan de stand ervoor staat. Avanti gaat op bezoek bij kampioen Albatros in Zwijndrecht en speelt dan hopelijk de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen.